[ zmau @ 21.12.2006. 13:24 ] @
Hoću da kupim bateriju za laptop jer mi je prethodna riknula (pogađate, računar je amilo, neki D8830 :-) ) pa me zanima šta tačno treba da tražim. Da li je dovoljno da nađem litijum-jonsku bateriju tih dimenzija i voltaže 14.4, ili je bitno znati još po nešto o njoj, ili u krajnjoj liniji treba da tražim bateriju bukvalno za taj model laptopa, e da bi baterija i laptop bili kompatiblilni ?
To jest, čime je sve određen intefejs između baterije i računara i je l postoje standardi na tu temu ?
[ StORM48 @ 21.12.2006. 13:35 ] @
Ova tema predstavlja delimičan odgovor na Tvoje pitanje:
http://www.elitesecurity.org/t...Reparacija-baterije-na-laptopu

Često nije dovoljno samo zameniti ćelije. Nekad upali, a nekad ne. Lično se nikada nisam time bavio, ali pretpostavljam da se i proizvođači laptopa štite na isti način kao proizvođači tonera/mastila za štampače.

Pozdrav
[ JOJO847 @ 21.12.2006. 15:50 ] @
ček, jel ti kupuješ komplet bateriju ili bi mijenjao članke?
[ zmau @ 22.12.2006. 00:26 ] @
Pa, u principu kupujem celu, osim ako me neko ovde ubedi u kupovinu ćelija. Trenutno imam utisak da se to ne isplati. Ako bih ipak kupovao ćelije, trebao bih prvo da proverim da li je živo išta unutar moje baterije (kad je u računaru ne daje nikakve meni vidljive znake života), da vidim koliko toga treba da kupujem, je l tako ?