[ Igiboy @ 21.12.2006. 17:55 ] @
Ova naredba mi funkcionise (kada striktno preciziram putanju do tekstualne datoteke koja sadrzi sve potrebne podatke za mstsc.exe):

shell "mstsc.exe C:\Neki_Folder\Datoteka.txt",1

Medjutim, kada zelim da pozovem tekstualni fajl iz direktorijuma u kome se nalazi i aplikacija na sledeci nacin:

shell "mstsc.exe App.Path & \Datoteka.txt",1

tada program ne javi gresku ali se mstsc.exe ne pokrene.

Kako da mstsc.exe prosledim putanju preko App.Path? U cemu je greska u gore navedenoj liniji koda?
[ goranvuc @ 21.12.2006. 18:03 ] @
Citat:
Igiboy: Ova naredba mi funkcionise (kada striktno preciziram putanju do tekstualne datoteke koja sadrzi sve potrebne podatke za mstsc.exe):

shell "mstsc.exe C:\Neki_Folder\Datoteka.txt",1

Medjutim, kada zelim da pozovem tekstualni fajl iz direktorijuma u kome se nalazi i aplikacija na sledeci nacin:

shell "mstsc.exe App.Path & \Datoteka.txt",1

tada program ne javi gresku ali se mstsc.exe ne pokrene.

Kako da mstsc.exe prosledim putanju preko App.Path? U cemu je greska u gore navedenoj liniji koda?

U tome sto neispravno "spajas" stringove. Evo kako treba:
Code:

shell "mstsc.exe " & App.Path & "\Datoteka.txt", 1

Problem je sto si App.Path umetnuo kao string, a ne kao promenljivu.
[ Igiboy @ 22.12.2006. 19:48 ] @
Ne pomaze ni to !!!

Otkrio sam sledece: kada se tekstualna datoteka nalazi u nekom folderu na 'root C' tada je sve u redu.

npr. shell "mstsc.exe C:\Neki_Folder\Datoteka.txt",1 'OVO RADI

Medjutim, kada se datoteka nalazi u nekom pod folderu tada ni fiskna putanja ne moze da pokrene mstsc.exe

npr. shell "mstsc.exe C:\Neki_Folder\Pod_Folder\Datoteka.txt",1 'OVE NE RADI

Zbog toga ni App.Path nije radio jer se datoteka nalazila u pod folderu.

Zbog cega mstsc.exe radi kada je datoteka na 'root C', a ne radi kada je u nekom pod folderu?
[ goranvuc @ 22.12.2006. 20:54 ] @
Hajde sedi malo, smiri se i dogovori se prvo sam sa sobom: Da li je Datoteka.txt uvek u folderu gde i izvrsni fajl? Ako jeste, kod ce ti uvek raditi (koriguj ga samo za slucaj kada se nalaze na root-u).

Ako datoteka nije uvek fiksno vezana za putanju aplikacije, ne mozes ni njeno otvaranje vezati za App.Path - logicno, zar ne?

Dakle, nije pitanje da li mtsc.exe nekad radi, a nekada ne i zasto, vec da li se datoteka stvarno nalazi na putanji koju prosledjujes.
[ mladenovicz @ 22.12.2006. 23:04 ] @
Takodje, moze biti veoma bitno sta je tacno C:\Neki_Folder\Pod_Folder. Ukoliko path sadrzi spaceove u sebi onda mora da se nalazi unutar navodnika.
[ icobh @ 22.12.2006. 23:47 ] @
Pogledaj GetShortPathName!
[ Igiboy @ 23.12.2006. 13:32 ] @
Problem je bio ako putanja do aplikacije sadrzi prazna polja. Zbog toga je aplikacija u nekim folderima radila a u nekim ne.
Hvala na pomoci. Pozdrav.
[ goranvuc @ 23.12.2006. 16:57 ] @
Sta bi mi ovde bez faktora zvanog @mladenovicz