[ ekser @ 21.12.2006. 18:45 ] @
Kupio sam HDD od 80GB i mislim podijeliti na dvije particije na jednu Win Xp a na drugu podatke e sada koliko da prva partijija zauzima, koliko je dovoljno za Xp i programe. Što se tiče Nlite koliko se WinXp može smanjiti nepotrebnim programima i koji su to.
[ ekser @ 22.12.2006. 19:39 ] @
Podijelio sam HDD na dvije particije ali mi ne prikazuje drugu particiju. Kako da podesim u Win Xp da mi prikaže drugu particiju.
[ ekser @ 23.12.2006. 06:35 ] @
Može li netko da mi pomogne treba mi druga particija.
[ zoran_dojkic @ 23.12.2006. 08:19 ] @
Pokreni instalaciju Windowsa i kada dođeš do formatiranja particija, formatiraj samo tu koja se ne vidi (pazi da ne formatiraš C). Kada završi formatiranje restartuj na dugme i izvadi cd.
[ Ser_Boyler @ 23.12.2006. 08:33 ] @
Udji u Control Panel --> Administrative Tools --> Computer Management --> Disk Management. Tu nadji particiju koja nije formatirana, desni klik, format, izaberi NTFS i to je to.
[ ekser @ 23.12.2006. 10:33 ] @
Evo slike kako izgleda.
Ser_Boyler: kada pritisnem na particiju ne piše da mogu da formatiram, samo piše New Partition, Properties, Help vidi sliku.

[ TGCVugi @ 23.12.2006. 10:57 ] @
Da i ti stavi to NEW PARTITION,, to je za formatiranje,,
[ ekser @ 23.12.2006. 18:02 ] @
Uspio sam da mi prikaže drugu particiju ali imam nekih problema, kod druge particije kad idem na desni klik i Properties zauzima 70MB neka datoteka ali ne mogu da je vidim.

Prvi problem je kada upalim Pc prikaže ikonu kod sata New hardware za DVD pržač i PC mi uspori, ima ikona u My computer ali uspori rad PC.

Drugi problem je kod Wondows media player 9 kada podesim na Repeat stavara mi problem kod videa da od 10s videa prvi 2-3s mogu da vidim a kasnije se pojavi crn ekran ali kada isključim Repeat mogu da vidim svih 10s.
[ gagy03 @ 22.10.2007. 12:29 ] @
Citat:
ekser: Podijelio sam HDD na dvije particije ali mi ne prikazuje drugu particiju. Kako da podesim u Win Xp da mi prikaže drugu particiju.

Udjes u My computer i desni klik na drugu particiju,pa format (file system NTFS)
[ edin555 @ 22.10.2007. 13:59 ] @
Nemoj se brinuti oko tih 70 mb, XP mora negdje zabiljeziti podatke o toj particiji, sto se tice nLite sa obzirom da se ne snalazis bas najbolje niti sa particionisanjem hdd-a, ne bih ti preporucio koristenje tog programa.
On je dobar za dodavanje drajvera (mislim na SATA HDD), a izbacivati nesto iz originalne instalacije ne preporucujem. Mislim da je cak i zabranjeno diskutovati na tu temu na forumu.
[ calexx @ 22.10.2007. 17:53 ] @
Nije valjda da mislite da deset meseci nije formatirao particiju? Ako se javi, tema može da ostane a ako ne, nema potrebe da se dalje piše.