|
[ darence @ 21.12.2006. 20:59 ] @
| Pozdrav svim clanovima!
Zamolio bi za savet: treba da presnimim neki film na DVD, ali ne moze da stane na ove standardne od 4.7GB. E sad za DVD cu mozda i da se snadjem gde da ga kupim, ali me zanima da li moze Nero da reze DVD od preko 4,5GB, s obzirom da ni na obice DVD-e od 4,7 ne uspevam da rezem vise od 4,5? Inace, film ima citavih 7,17GB. Izvinite ako ovakve diskusije eventualno nisu dozvoljene....
Hvala svima! |
[ Goran Mijailovic @ 21.12.2006. 21:22 ] @
probaj sa dvd shrinkom ;)
[ The Owner @ 21.12.2006. 23:13 ] @
Probaj Clone DVD 2. Program je ekstremno lak za upotrebu, podrzava nas jezik, ali nije besplatan. No, dobra stvara je sto ima trial period pa ga mozes iskoristiti.
[ TGCVugi @ 22.12.2006. 08:58 ] @
Citat: s obzirom da ni na obice DVD-e od 4,7 ne uspevam da rezem vise od 4,5
Kako mislis da na DVD od 4.7 narezes 4.5 GB,, pa to je nemoguce,, mozez da smanjis film ali ovo,,
U neri-u imas da si biras koji DVD ces koristit DVD5=4.7 GB (mozes da przis oko 4.38 GB na njega, cak ne 4.7), ili DVD9=8.5GB (mozes da przis oko 7.96 GB, a ne 8.5),, Pogledaj sliku!,,,

[ ton_majstor @ 22.12.2006. 09:24 ] @
Na ovom forumu imaš dosta tema sa sličnim problemom, ali si ovde prebačen zato što je FILM u pitanju, ne neka aplikacija ili igra.
Pozdrav!
[ Ser_Boyler @ 22.12.2006. 09:43 ] @
>
Upotrebi vrlo jednostavan program DVD Shrink kako bi takav
double-layer DVD mogao da snimis na obican DVD. U samom programu mozes
da izbacis nepotrebne stvari kao sto su sinhronizacija na vise jezika,
traileri itd.Tako ce ti stepen kompresije biti manji, a kvalitet blizi
originalu.
http://www.dvdshrink.org/what.html
http://www.afterdawn.com/softw...are/dvd_rippers/dvd_shrink.cfm
[ darence @ 22.12.2006. 10:31 ] @
nesto se ne secam ove opcije u mom neru Citat: TGCVugi: Kako mislis da na DVD od 4.7 narezes 4.5 GB,, pa to je nemoguce,, mozez da smanjis film ali ovo,,
U neri-u imas da si biras koji DVD ces koristit DVD5=4.7 GB (mozes da przis oko 4.38 GB na njega, cak ne 4.7), ili DVD9=8.5GB (mozes da przis oko 7.96 GB, a ne 8.5),, Pogledaj sliku!,,,

[ TGCVugi @ 22.12.2006. 11:12 ] @
A koji nero ti to imas (verzija)???
[ darence @ 22.12.2006. 11:41 ] @
express 6
nego sta ja da radim sad? pogledajte sta se javlja: 
[ TGCVugi @ 22.12.2006. 14:41 ] @
instaliraj nero 7, pozari Dual layer DVD (2.5 € max) i reci bez da sa shrinkom izbacujes neke dijelove ili da kompresiras!!..
[ deks007 @ 22.12.2006. 22:22 ] @
Ako ga bude Shrinkom radio sa 7 na 4 GB izgubice na kvalitetu . Ili ga podeli na dva DVD-a ili sto rece TGCVugi . Pozdrav !
[ darence @ 23.12.2006. 17:47 ] @
Uspeo sam da ga zguzvam u 4.7GB. Nasao sam neki program ShrinkTo5Gui
[ Goran Mijailovic @ 24.12.2006. 15:37 ] @
Ovaj? ili je neki drugi u pitanju?
http://www.shrinkto5.com/
U basic varijanti je freeware a za legalan backup zasticenih diskova potrebno je instalirati freeware dodatak Machinist2.dll.
Citat: Machinist2.dll - We adjusted the interface to the new Machinist2.dll that is out there. Now, backups of DVDs can be made that could not be handled by tools like DVDShrink
[ Nenad Vranjanac @ 24.12.2006. 15:49 ] @
ako su u pitanju kvalitetni original filmovi uzmite ipak dvd-dl. za rezanje dl diskova ne treba nero 7, dovoljan je i nero 6 burning rom (preporucujem 6.3)
gubitak kvaliteta kod shrinka je veliki, ako bas hocete da smanjite kapacitet na 1dvd bolje ripujte u x-vid.
uopste mi nije jasno koja je svrha shrinkovanja dvd-a kad slika postane gora nego los div-x
[Ovu poruku je menjao Nenad Vranjanac dana 24.12.2006. u 23:57 GMT+1]
[ Cileinteractiv @ 24.12.2006. 15:58 ] @
Nenade preporuke su uredu ali se bolje ne udaljavati od teme. Goran je dodao vrlo bitnu činjenicu a sve ostalo je već rečeno. Ostaje samo izobr softvera, u ovoj temi DVD Shrink je sticajem okolnosti dospeo na "loš" glas ali ako je jedan korisnik imao problema ne znači da taj program treba zobilaziti. Izbor softvera može biti i stvar ukusa ili čak emocija.
Temao ostaje otvorena samo za probleme.
[ darence @ 24.12.2006. 16:27 ] @
Mislim da je jos jedna prednost u odnosu na ripovanje u DivX to sto u nasem slucaju zadrzavas
meni i samim tim lakse snalazenje u celom tom materijalu. A sto se kvaliteta tice, pa, i ne gubi
se mnogo
[ TGCVugi @ 24.12.2006. 16:55 ] @
Mislim da je Cileinteractiv imao pravo, tema polako odstupa od pitanja,, sve je vec receno,, ako ce autor zelit zadrzat orginalnu kvalitetu uzec ce DVD DL, a ako ne ce ga shrinkom smanjit, izbacit nepotrebne fileove, ili ce mozda konvertovati u divx, mpeg,,, itd, mislim da je autor shvatio,, a o programu koji ce mu biti najbolji nadam se da ce sam pronaci, treba samo malo koristit google,, a za eventualne probleme naravno da smo tu. 
Pozz!
[ Shon3i @ 26.12.2006. 22:35 ] @
@darence DVD Shrink ti je izbacio tu poruku zato sto si probao da ucitas DVD koji je zasticen malo novijim tehnologijama kao sto su ARccOS, RipGuard i Flux DVD, koje DVD Shrink ne moze da prepozna. Resio si problem, ali da si malo pretrazio furum nasao bi temu gde je o tome pisano
http://www.elitesecurity.org/t...li-je-moguce-No-DVD-rip-to-HDD
U temi je spomenut od moje strane, jedno malo programce zvano RipIt4Me, koje fenomenalno radi i skida sve vidove novih i starih zastita.
A onda je moguce taj film ucitati u DVD Shrink i ostale programe, inace taj Machinist2.dll radi potpuno isto tj uklanja nove zastite a to nikako nije legalno.
Citat: gubitak kvaliteta kod shrinka je veliki, ako bas hocete da smanjite kapacitet na 1dvd bolje ripujte u x-vid. Slazem se u potpunosti sa tobom, ali je nebitno u opste da li je XviD ili DivX, ili bilo koji drugi mpeg4 pa cak i mpeg4 AVC/H264 codec, kvalitet je mnogo bolji nego da se film shrinkuje ponovo u mpeg2, jer mpeg4 na tom bitrateu oko 2-4mbps napravi fantaziju, dok mpeg2 na tome ne moze lepo da encoduje nikako.
Inace ako film moze da stane na jedan DVD-SL bez shrinkovanja ja ga ostavim, ako mora da se shrinkuje preko 5% ja ga odradim u H264.
Naravno zadrzava se original ac3, a moze se i zvuk rekompresovati u 5.1 AAC @ 192kbps, sto je takodje kvalitetno i skoro je ekvivalentno po zvuku kao original, na 256kbps razlika se ne primecuje, a opet fajl upola manji.
[ shavija @ 06.01.2007. 15:52 ] @
Evo da se i ja uključim sa mojim problemom na ovu temu.
Prvo da kažem moje iskustvo, da su programi DVD shrink i CloneDVD odlični za kvalitetnu kompresiju,
s tim što ovaj drugi radi odlično i sa copy protected diskovima. Do sada!
Od nedavno imam dva slična problema:
1. nakon odrađenog posla dvd shrink mi izbaci: Error:\nCannot connect TRF ????
2. CloneDVD se redovno zakuca na 94% kompres-kopiranja, i kada takvu kopiju probam da snimim,
obično je preko dozvoljenih 4473 mb a to je oko 4680mb (iako je zadato DVD5, odnosno 4473 mb)
i naravno Nero izbaci upozorenje da ne mogu snimiti sadržaj zato što je file "prevelik", Ok.
Sve mi je to jasno, ali zašto dolazi do toga - to nije??? I zašto ne odrade (Clonedvd & Shrink) kopiranje do kraja kao nekada???
Inače koristim Nero ver 6.6.1.4
Hvala puno
[Ovu poruku je menjao shavija dana 06.01.2007. u 17:06 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|