[ dachony @ 23.12.2006. 01:58 ] @
| malopre sam ubacio u komp novu graficku i upalim ga kad ono nevidi HD...probao sam i da promenim magistralu i napajanje na kojem je stajao,ali nece da radi...90% sam siguran da mu je otislo napajanje,pa me zanima da li to moze da se zameni?rec je o WD 80gb!iz okoline Novog Sada sam ,pa ako neko zna gde bi to mogao da namestim (ako moze),neka kaze! hvala... |
[ SASA M. @ 23.12.2006. 05:08 ] @
Da li si probao sa drugim data kablom, da li je pravilno dzamperisan? Na nekoj drugoj masini itd.
[ gsimon @ 23.12.2006. 07:00 ] @
Citat:
dachony: ..90% sam siguran da mu je otislo napajanje,pa me zanima da li to moze da se zameni?rec je o WD 80gb!iz okoline Novog Sada sam ,pa ako neko zna gde bi to mogao da namestim (ako moze),neka kaze! hvala...
mislis na plocicu elektronike ???
[ dachony @ 24.12.2006. 01:24 ] @
hard je radio na tom racunaru bez problema,pa kad mi je crkla graficka,radio je par dana bez nje,posto sam napravio wireless konekciju sa laptopom ranije,pa sam normalno prebacivao podatke,medjutim juce u toku dana sam tako prebacivao,i samo odjednom nece!uvece mi stigne graficka,ja upalim komp,a racunar nevidi hard.probao sam da ga stavim na drugo napajanje i na drugu magistralu,ali opet nista.ta druga magistrala i napajanje je 100% ispravno,posto mi je na njih nakacen DVD RW,i njega vidi normalno!
[ gsimon @ 24.12.2006. 22:53 ] @
proveri da li se disk zavrti kad se ukljuci napajanje....
[ dachony @ 25.12.2006. 03:27 ] @
nevrti...zato i mislim da je otislo napajanje...
[ Baroncic @ 30.12.2006. 16:42 ] @
I kod mene juce slican slucaj...nece BIOS da ga prepozna ni pod razno ...kmeee...sve moguce varijante radio...nece pa nece.Chipovi se ko fol zagriju al nece ni da mrdne...:(((.
[ TGCVugi @ 30.12.2006. 19:33 ] @
Ako se prebrzo griju cipovi na elektroniki HDD, to tog stupnja da su u pravom smislu reci VRUCI,, i rotor diska se ne cuje kad se pali (ne pali se disk),, mislim da se mozes pozdravit tim HDD-om,,
[ JOJO847 @ 30.12.2006. 22:09 ] @
@Baroncic
tu sam nemozes nista. Vrlo vjerojatno mu je i firmware ostecen dok ga bios ne prepoznaje.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.