[ Whalata @ 23.12.2006. 14:16 ] @
Pokusavam da internacionalizujem PHP aplikaciju. Kao logično rešenje za dedicated hosting, nametnuo mi se Gettext. Nisam ga do sada koristio, ali sam ga probao u lokalu i čini mi se da dosta lepo radi (ako zanemarim to da moram da restartujem apache svaki put kad izmenim nesto u po fajlu). Ono sto mene zbunjuje je upozorenje koje sam nasao na stranici http://www.php.net/manual/en/function.setlocale.php Citat: Warning The locale information is maintained per process, not per thread. If you are running PHP on a multithreaded server api like IIS or Apache on Windows you may experience sudden changes of locale settings while a script is running although the script itself never called setlocale() itself. This happens due to other scripts running in different threads of the same process at the same time changing the processwide locale using setlocale(). Da li ovo ima ima nekog uticaja na relativno Apache/2.2.0 (Linux/SUSE) i PHP/5.1.2 ? Poslednje što želim je da mi korisnici prijavljuju da im se neke strane ne učitavaju na željenom jeziku, a da sam ja pre toga potrosio 3 dana na uvođenje ovog sistema. ......pola sata kasnije....... Pogledao sam kako je loaduje PHP na serveru. Izgleda da nemam sreće. Naišao sam na ovaj red u /etc/apache2/sysconfig.d/loadmodule.conf Code: LoadModule php5_module /usr/lib64/apache2/mod_php5.so Moja je predpostavka da mi gettext neće raditi kako treba. Da li je gettext vredan toga da tražim od server admina da podesi da PHP ide kao CGI, a ne kao modul? Jako me interesuje šta mislite. |