[ Mr. Rejn @ 23.12.2006. 18:36 ] @
Koristim InfoPower db-aware komponente i stavio sam dblookupcombo u kolonu dbgrid-a. Kako se postiže da se druge kolone unutar dbgrida pri unosu novog sloga popunjavaju odgovarajucim vrednostima u zavisnosti od toga koja je vrednost izabrana u dblookupcombo-u? Ovaj mehanizam (dblookupcombo) inače ima OnCloseUp event koji se poziva kada se izabere vrednost iz padajuće liste combo-a, a koji izgleda ovako: Code: void __fastcall TForm1::wwDBLookupCombo3CloseUp(TObject *Sender, TDataSet *LookupTable, TDataSet *FillTable, bool modified) { } Opis parametara: Sender: TwwDBLookupCombo that is being closed up LookupTable: DataSet being looked up (lookup dataset, npr. neka IBTable komponenta) FillTable: DataSet that is being filled with the lookup value. Modified: True, if user has selected a value. False If user has entered <ESC>. LookupTable i FillTable datasetovi pripadaju razlicitim tabelama,ali imaju dve zajedničke kolone,tako da kad se izabere vrednost jedne kolone iz padajuće liste odgovarajuća vrednost (iz FillTable dataseta) se pojavljuje u drugoj koloni: npr. izabere se "naziv proizvoda" iz padajuće liste u jednoj koloni, pojavljuje "sifra proizvoda" u drugoj koloni i obrnuto.Mislim da sam bi jasan, ko je koristio Access zna o čemu pričam... Ako je neko imao iskustva sa ovim,voleo bih da čujem kako je to izveo. |