[ bakara @ 24.12.2006. 22:10 ] @
| Nestao mi je bookmark iz opere (ostao samo google.com), i to dok je opera bila ukljucena.
Nisam imao nikad ovakvo iskustvo a bookmark je poveci, back up (bookmarka) po pravilu nemam pa se suzdrzite kritika...
Ima li nade da je on jos tu negde? |
[ bakara @ 25.12.2006. 16:26 ] @
Niko nista...?
Plakacu majke mi...
[ Nenad Vranjanac @ 25.12.2006. 16:49 ] @
mozes da pokusas, trazi sa nekim undelete tool (system mechanics, free undelete) fajl
opera6.adr
[ djolep @ 25.12.2006. 19:59 ] @
Inace originalno stoji na lokaciji:
Documents and Settings\User\Application Data\Opera\Opera\profile
[ bakara @ 25.12.2006. 23:55 ] @
Imam ga...ali je prazan taj fajl, samo stoji google.com.
Ima li jos neka nada?
Sta je to moglo da se desi da se izbrise ceo bookmark?
Skenirano na viruse i spayware...i nema nista.
[ mtraj @ 26.12.2006. 04:51 ] @
U zavisnosti od toga kako je instalirana Opera (single ili multi user mode) bookmarks (opera6.adr) se mogu nalaziti ili u
"Documents and Settings\User\Application Data\Opera\Opera\profile"
ili
"Program Files\Opera\profile"
Tačnu lokaciju možeš da saznaš klikom na Help - About Opera.
Just in case, potraži i sledeći fajl C:\Program Files\Opera\defaults\operadef6.adr.
Otvori ga u notepadu, i pogledaj sadržaj. Mada i bez otvaranja, tj. samim pogledom na veličinu tog fajla, znaćeš šta se u njemu krije.
Ako ima samo 1 KB - loša vest, ali ako je težak ~50 KB - Sreća, sreća, radost :)
Kao poslednju soluciju ti predlažem da izvršiš pretragu kompletne sistemske particije, možda ipak naletiš na neki backup.
Dakle, C:\ - Search - "Search for files or folders named" - .adr (najbolje je da tražiš ovako, preko extenzije)
Pre toga obavezno čekiraj u Search Options - Advanced, kao i prve tri ponuđene search opcije: System Folders, Hidden Files and Folders, Subfolders.
Sad više i ne vredi da razmišljaš šta je uzrok ovome: neki bug u operi, crash browsera ili win.-a, spyware, bad HDD sectori...
P.S.
Suzdržao sam se :)
[ Nenad Vranjanac @ 26.12.2006. 11:37 ] @
pa nemoj da gledas taj sto se nalazi u folderu, on svakako ima isti sadrzaj koji prikazuje u operi. sa undelete trazi na toj particiji staru verziju istog fajla.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.