[ sir-x @ 25.12.2006. 01:26 ] @
| Zdravo svima, probao sam da pronagjem neka slicna tema na forumu ali nisam mogo naci, tako da imam jedno pitanje u vezi umrezavanje na premko 60 PCa , naime mreza funkcionise dobro - momentalni broj na uljucenih je 51, ali problem se javlja povremeno kad neko zeli da pristupi ka workgroup da vidi sharuvani fajlovi, ali ne vidi sve 51 PC -a nego samo 3-4, skoro su svi PC na win Xp pro sp2 , i ima okolo 5-6 switcha.....pa bi zamolio ako neko zna sta da uradim da se to sredi....
+ neki dodatni tip&hint za ta mega mreza bi mi dobro dosao,.. pozdrav |
[ someone_bl @ 28.12.2006. 19:22 ] @
Ti racunari koji se vide, da li su uvijek isti ili su razliciti? Da li pripadaju istom switchu ili su na razlicitim?
Pogledaj malo ovaj link
http://support.microsoft.com/kb/298804
I definitivno razmisli o uvodjenju domena. Sve preko 15 kompova bi trebalo da bude u domenu, zbog lakse administracije, security-ja, kao i bas ovog browsanja hostova.
[ sir-x @ 28.12.2006. 22:34 ] @
pa da racunari su uvek isti , a domain , hmm pa workgroup.... a svi su skoro na razliciti switch.... po 7-8 pc na switch... a za domain probacu... hvala i SRECNI NOVOGODISNI PRAZNICI....
[ someone_bl @ 29.12.2006. 09:29 ] @
Uvijek se vidi isti nekoliko (5 ili 6 ili 7) racunara?
Meni to lici kao da vam je ukljucen firewall na vecini racunara.
Pokusaj da ti iskljucis pa da vidis o cemu se radi
[ Aleksandar Milic @ 29.12.2006. 11:52 ] @
meni se cini da se tu vide samo oni racunari koji imaju minimum jedan shared folder
[ sir-x @ 30.12.2006. 19:34 ] @
pa da u principu skoro svaki pc je sa xp pro sp2 ili sa neka alternativa kao Zone alarm , ali problem je u tome sta u jednom momentu se vide svi racunari (bez razlike dali su sa jedan, vise ili bez shera) a vec u drugom samo 5-6, pa sam mislio da je to neki konflikt medzu switchovima, mada neki su mi sugerirali da je to do sami Windows koj ne podrzuje vise od 15-20 PC-a......
[ someone_bl @ 30.12.2006. 21:05 ] @
Ajde ti probno na recimo 10 odredjenih racunara ugasi sve firewall-e. Bilo da je zone Alarm ili XP firewall i radi tako jedno par dana, pa napisi sta se desilo.
Ti sto ti to sugerisu ako se bave IT-em neka odma odu da si kupe plastenike i uzgajaju sezonsko povrce.....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.