[ almir_05 @ 25.12.2006. 10:34 ] @
Imam jedno pitanje koje me jako muci a radi se o slijedecem, kako bih mogao na POS stampacu odstampati npr.
prvi red text da bude sa povecanim slovima a ostalo da bude normalnom velicinom.Ja uradim slijedec: na komande printera stavim kod <1B>!<10> i to radi
ali mi ispise cijeli text uvecanim slovima,ima li neki kod sto bih trebao staviti u liniji texta ili tako nesto.Ja koristim Delphi i text saljem iz QuickRpt.
Ima li ko kakvo rijesenje i da moze to detaljnije objasniti.

Hvala
[ savkic @ 25.12.2006. 11:50 ] @
Pošto nisi objasnio kakav je odnos QR i POS štampača, kako podešavaš "komande printera" i kako šalješ na štampu, pretpostaviću da šalješ raw text štampaču.

Moraš pronaći dokumentaciju štampača i videti koja je escape sekvenca za uključivanje Large texta, koja za vraćanje na Normal i koja za Condense (mala slova). Dalje, tu sekvencu pošalješ pre teksta koji želiš da ide posebnim fontom i na kraju vratiš na Normal.

[ bezi @ 25.12.2006. 13:42 ] @
Kod POS stampaca je potrebno slati ESC sekvence (obicno nema drivera za windowse). One ovise o modelu stampaca i podesenoj emulaciji (obicno: Epson, Star ili neki treci). Tek kada se znaju oba parametra (ili barem koja je emulacija podesena) , moze se znati koje kodove poslati.