[ MaxC @ 25.12.2006. 18:16 ] @
| Dakle, zanima me koji firewall (po mogucnosti free i koliko toliko pouzdan) moze da prati i pamti u logu sve adrese kojima pristupaju pojedini programi sa racunara. Ovo mi je interesantno jer npr neki program moze da pristupa i "dobrim" i "losim" sajtovima a vecina firewall-a pita samo jednom hoce li se tom nekom programu dopustiti pristup internetu. Mene interesuje samo pracenje spiska adresa sa kojima programi komuniciraju i zapisivanje toga u neki log fajl radi kasnije analize, sadrzaj te komunikacije me ne interesuje. Sada koristim besplatni zone alarm ali u njemu, koliko vidim, nema te opcije.
Pozdrav |
[ jorganwd @ 25.12.2006. 19:05 ] @
Ne znam sta ce ti to uopste, cijepas glavu glupostima. Koliko ja znam, zone labs u firewall ugradjuje softverski IDS (Intrusion detection system), koji radi sasvim solidno, mada ima svojih mana. Takodje mislim i da sve sto prolazi kroz firewall, tj. IDS da se loguje, i navrh nekoliko dana mozes vidjeti gdje si sve pristupao (ip adrese, portovi, vrijeme i stajavecznam), odnosno ko je pristupio ili pokusao da pristupi tebi. Malo se vise raspitaj o tome, a ako hoces precizniji odgovor postavi precizno pitanje, koju aplikaciju, sta tacno i kako itd. I procitaj uputstvo Zone Alarma, siguran sam da recimo pro verzija ima te neke vece mogucnosti.
Pozdrav
[ MaxC @ 27.12.2006. 17:15 ] @
Ne znam sta je nejasno, trazim firewall za koji znate da moze da loguje sve ip adrese kojima je pristupao npr. windows media player ili winamp ili neki vnc ili minesweeper.....
[ plavigor @ 27.12.2006. 18:46 ] @
Koristim Sygate Personal Firewall Pro 5.5 (nije besplatan) i ima baš to što želiš. Ima i Free verzija, ali ne znam da li pravi tako detaljan log kao Pro verzija.
Pozdrav
[ marko antonije @ 27.12.2006. 21:56 ] @
Koliko se sećam Sygate Personal Firewall 5.6 ima veoma detaljne logove, ali mislim da se je prestalo sa razvijanjem besplatne verzije, poslednja bi treballo da je verzija 5.6.
[ MaxC @ 28.12.2006. 10:40 ] @
Da, Sygate ima VEOMA detaljne logove i odavno se vise ne razvija (bar ne pod tim imenom), izgleda da ih je kupio Symantec (Norton).
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.