[ Dariolo @ 25.12.2006. 23:16 ] @
Imam jedan problem kod snjimanja dvd diskova

Dakle radi se o tome da kada snimim neki dvd nemogu ga otvoriti, na disku se ispod vidi da je snimljeno ali ga komp neće očitati pokušavo sam snjimt i dvd film i sve fino snjimi i pokušam ga pokreniti na DVD playeru ali opet isto nista neće.

Ima li tko kakvu ideju šta bi to moglo biti??
[ Fuzz @ 26.12.2006. 10:50 ] @
Da li se isti problem javlja i sa diskovima drugog proizvodjaca?
[ Laka BOY @ 26.12.2006. 10:52 ] @
Pokusaj sa razlicitim medijima, pokusaj sa smanjivanjem brzine upisa na medije, pokusaj da pokrenes diskove na drugim uredjajima, ponovo reinstaliraj program u kojem rezes ...
[ Dariolo @ 27.12.2006. 16:07 ] @
Reinstaliro sam Neru i uspio sam snjimt jedan dvd, ali kad sam probo drugi sa diskom nekog drugog proizvođača opet mi se isti problem javlja.
[ TGCVugi @ 27.12.2006. 18:48 ] @
Mislim da ti je pri kraju rezac ili je laser umazan!
[ calexx @ 27.12.2006. 19:25 ] @
Da li si probao diskove koje je neko drugi narezao? Koji su proizvođači diskova koje si probao?
[ TGCVugi @ 27.12.2006. 22:22 ] @
Eh mislim da je u rezacu problem, imao sam bas nedugo ovakav problem,, nisam mogao da rezem Traxdata-ove DVD-e dok sam CD-e mogao,,
problem je bio u tome da se vodilica lasera pomerila (ova cetiri srafica ako se pomeraju glava se podize ili spusta, a time se uzrokuje krivo rezanje ili citanje), Nekad se znade i samo pomerit zbog vibracija!
P.S. Problem sam resio tako da je rezac imao bliski susret sa zidom!! ...pa ako ti pomaze...
[ Dariolo @ 27.12.2006. 23:18 ] @
Uspio mi je snjimit na Traxdatinom dvd-u, al ostale koje sam probo i nije tilo radt TDK, Sony, Octron.

TSST CORP CD/DVDW TS-L532U

ovo mi je pržilca i mislim da neće bit moguće da i ona imadne bliski susret sa zidom pošto mi je laptop

a najbolje bi bilo da ja njega odnesem u servis dok još imam garanciju na njega!

a baš sam negdi na nekom forumu neki tip ima isti problem sa ovim rezačem!
[ TGCVugi @ 27.12.2006. 23:32 ] @
Nemoj me zezat, pa ti pricas o laptopu..
Evo opet da ti slikovno kazem, Vidis ovaj "kotacic" gde ide CD/dvd ako ti je imalo "savinut" (sta se dogada na laptopima), neke dvd-e reze i cita normalno a neke ne,, sa cd-om je manje problema jer nemora da laser bude toliko precizan zbog manje gustoce zapisa..
ali da ne odugovlacimo ako imas garanciju reklamiraj ga!!
[ Fuzz @ 28.12.2006. 08:53 ] @
Kupi verbatim disk i nazrezi ga, pa vidi sta se desava. Jel` przis + ili - diskove? Usput pogledaj i da li je to socivo zaprljano...
Ako lepo radi sa diskovima nekih proizvodjaca, a sa drugima ne, sumnjam da ce ti uvaziti garanciju.
[ Dariolo @ 28.12.2006. 13:14 ] @
Pržim -R, al to mi se samo dešava kod DVD a kod CD sve je normalno.

Probat ću i sa tim Verbatim

Evo s××a

[Ovu poruku je menjao JOJO847 dana 28.12.2006. u 14:28 GMT+1]
[ TGCVugi @ 28.12.2006. 13:27 ] @
Problem je definitivno laser, (ne zakljucujem ovo po sliki nego po iskustvo),, na laptopima je to dosta cest problem, reklamiraj ga,,
... i naravno najpre probaj druge DVD-e...
[ Fuzz @ 28.12.2006. 13:53 ] @
Citat:
Dariolo: Pržim -R, al to mi se samo dešava kod DVD a kod CD sve je normalno.

Probat ću i sa tim Verbatim

Evo s××a

[Ovu poruku je menjao JOJO847 dana 28.12.2006. u 14:28 GMT+1]

Na cd u ovom trenutku zaboravi. To je potpuno razlicito pitanje. Ako ti se problemi uglavnom javljaju sa "-" diskovima probaj malo da przis "+"...
[ Dariolo @ 28.12.2006. 20:57 ] @
Probat ću još sa nekim drugim proizvođačima diskova, ak to ne u pali ima servis pa nek se zabave malo sa njim.