[ zezanje.co.yu @ 25.12.2006. 23:46 ] @
Pozdrav,

Zeleo sam da podignem server na jednom mojem racunaru nije mi problem podici Apach i ostalo sta mi je potrebno vec imam jedan problem Nije mi staticna Ip addres-a dali ima neko resenje, oko ovog mojeg maloga problema :D
[ Jbyn4e @ 26.12.2006. 08:23 ] @
Da, pogledaj neke od onih koji nude dynamic dns to hostname...
http://www.dyndns.com/services/dns/dyndns/
ili moj omiljeni
http://www.yi.org/
ili neki od drugih mnogih....
[ zezanje.co.yu @ 26.12.2006. 20:59 ] @
hmm mislim da si razumeo moj problem znaci ako registrujem na nekih od ovih dynDNs on ce nom stop da prati promenu moje ip addrese jeli tako .
[ Mister Big Time @ 27.12.2006. 02:36 ] @
Tako je.
[ sheff @ 28.12.2006. 21:20 ] @
ja vas kolega ne razumijem: sta ce pomoci DDNS ako je IP nije javan, sto je de-facto i de-jure slucaj kod svih ISPova?
[ calexx @ 28.12.2006. 21:38 ] @
Ko je rekao da IP nije javan? Ovde je pomenuto samo da nije statička IP adresa što može da znači da je dinamička javna (ali i privatna). Ja upravo imam javnu adresu i koristim DynDNS i sve radi kako bi trebalo ... mada nije mnogo važno pošto mi adresa nije menjana odavno.
[ sheff @ 28.12.2006. 23:51 ] @
hmm nisam pazljivo citao.... nevezano za ovo, stvarno ne kontam prakticnu korist od ove dinamicke javne IP, osim sto imas stetu da ne mozes imati VPN?
[ Milan Andjelkovic @ 28.12.2006. 23:54 ] @
Ne mozes imati VPN sa javnom adresom? To si negde pogresno procitao.

Jedina negativna posledica koriscenja javne adrese jeste manja sigurnost, sve ostalo su pozitivni aspekti.

Možda si mislio na VPN server... ali ni to nije tačno. Sa javnom dinamičkom adresom možeš podići i koristiti VPN server, samo što je potrebno da klijenti u svakom trenutku znaju taj IP, što se rešava upravo dyndns-om i sličnim alatima.

[Ovu poruku je menjao Milan Andjelkovic dana 29.12.2006. u 01:15 GMT+1]
[ sheff @ 29.12.2006. 10:21 ] @
ne znam... teoretski to sve stoji, ali koristio sam prije par godina Nokia VPNove (i to vrlo skupe uredjaje) i provjereno ne funkcionira! Elem, kako god, ne svidja mi se zbog duzeg resolving vremena, sto, ako pristupas dial-up zna jaaaako zivcirati...