[ rocky2 @ 26.12.2006. 14:07 ] @
1.dali je moguće napravit od kabla za satelicku antenu kabel za wlan?(nekako ga preradit, čuo sam da može ali zna li ko kako?)
2.ili je pametnije produžit usb kabel i stavit wlan karticu blizu antene?(dali se sto uopće može?)

nemojte zamjerit ako su pitanja glupa , jer se baš ne razumijem u to?

unaprjed hvala
[ dejan_osipaonica @ 26.12.2006. 15:58 ] @
mozes sa odgovarajucim konektorima da upotrebis rg 58 ali sto krace ,bolje ti je da uzmes usb i uzivas jer ponda nemas gubitke u antenskom kablu.Ja koristim slicnu varijantu usb + 0.7m rg58
[ rocky2 @ 26.12.2006. 16:41 ] @
Ali meni treba kabel dug 20-ak metara, pa ne znam dali se može usb kabel produžit 20m pa da onda jedan kraj usb-a uključim u komp a drugi kraj usb-a u wlan karticu na tavanu i onda tu karticu spojim sa kratkim kabelom na kantenu. jel to izvedivo?

ili da jednostavno kupim 20m wlan kabela i spoim na kantenu. mal mi je to skupo.

ima li neko neko bolje rješenje za ovaj problem?
[ sheff @ 26.12.2006. 18:45 ] @
ne moze to tako... antenski kabel ima vrlo velike gubitke po metru - izracena snaga je vrlo mala (max EIRP je samo 100mW) a frekvencija je visoka (2,4 GHz). Pored toga vrlo je skup... predlazem uzmi par usb hubova (skuplja pita vec tepsija) kao pojacivace ili kupis AP u client modeu, a napajaj ih preko PoE ili dovedi struju direktno do Ap-a.... ne bih preporucio vishe od 5 m kabela (taman da je i LMR 600)
[ dejan_osipaonica @ 26.12.2006. 19:09 ] @
Citat:
sheff: ne moze to tako... antenski kabel ima vrlo velike gubitke po metru - izracena snaga je vrlo mala (max EIRP je samo 100mW) a frekvencija je visoka (2,4 GHz). Pored toga vrlo je skup... predlazem uzmi par usb hubova (skuplja pita vec tepsija) kao pojacivace ili kupis AP u client modeu, a napajaj ih preko PoE ili dovedi struju direktno do Ap-a.... ne bih preporucio vishe od 5 m kabela (taman da je i LMR 600)

Tako je.
5 m kvalitetnog kabla izadje oko 20e + usb kartica oko 20e(cesto skuplje) +produzni usb kabl i pitanje je dali ce da radi na 15m,pa onda mora usb2.0 hub (oko 10e komad) i problema kolko oces. A npr. planet ap 4033 perfekt radi ko klijent a kosta oko 50e i moze do 100m utp kabla.
Ma matematika je cudo
[ skymusic @ 27.12.2006. 16:18 ] @
Citat:
dejan_osipaonica: Tako je.
planet ap 4033 perfekt radi ko klijent a kosta oko 50e i moze do 100m utp kabla.

slazem se. najjftinije resenje. dobar odnos cene i kvaliteta.