[ lord_celtic @ 26.12.2006. 14:48 ] @
Moze li pppoe protokol proci kroz win bridge?? Ako moze na koji nacin?? |
[ lord_celtic @ 26.12.2006. 14:48 ] @
[ someone_bl @ 28.12.2006. 19:25 ] @
Kud god prolazi broadcast ide i pppoe. Moras da das malo vise detalja, sta mislis pod tim bridzom.
[ lord_celtic @ 29.12.2006. 17:52 ] @
Evo ovako spojen sam na privatnu wireless mrezu.Imamo cetiri AP-a od koga je jedan moj.Server moj na krovu je na win-u, a mrezna i wireless kartica(link) su u bridzu(a ja sam spojen na switch sa mreznim kabelom koji je utaknut u mreznu kao i ap za kliente).Na drugom mestu je postavljen Ap koji se konektuje na provajdera koji koristi pppeo za konekciju na internet.
Korisnici sa mogu Ap-a nemogu se konektovati na ovog provajdera!! Kako resiti ovo i da li se uopste to moze resiti?? [ someone_bl @ 29.12.2006. 18:11 ] @
Nije mi jasno sledece.... Kako rade ti AP-i ? Koja je od njih Zaista AP a sta su klijenti koji se kace na nju?
Ako sam dobro shvatio vi ste se uvezali AP-ima (Vase LAN ove) I AP ne sluzi nizasta drugo? U toj Mrezi AP-ova ima jedna koja se kaci na provajdera? Gdje je ona povezana? Ako se jos klijenti kace na tu tvoju baznu da li ona onda radi u WDS modu? Mnogo je konfuzije da li mozes da pokusas razumnije da objasnis ili da nacrtas neki diagram... to bi bilo idealno P.S. Probaj na tom WIN-u da kreiras neku pppoe konekciju i vidi da li rade? [ lord_celtic @ 09.01.2007. 11:50 ] @
ostali ap-i su na mikrotiku i svi linkovi su u wds-u!!
Jedino je AP koji se kaci na provajdera dlink900 zbog propustanja mac adresa.. Sa servera bez problema napravim pppoe konekciju.. [ someone_bl @ 10.01.2007. 08:59 ] @
Ok, ajde da pokusamo ovako,
Znaci Na serveru imas 2 adaptera jedan je za AP-ove koji su u WDS-u, a drugi je prema D-Link-ovom AP-u koji ide na internet? te dvije mrezne karte su u bridzu? I sa windowsa radi PPPoE a sa tih klijenta koji su zakaceni na WDS AP-ove ne radi PPPoE ? [ Baky BiH @ 10.01.2007. 21:47 ] @
Ja ne vidim razlog zasto to ne bi radilo, ja imam win bridge i ppoe mi radi bez ikakvih dodatnih podesavanja.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|