..da ne otvoram drugu temu. Problem koji imam je vezan bas za ovaj skener iz naslova.
Znaci, dobio sam ovaj skener nasao drajvere na zvanicnoj Mustek-ovoj stranici (
http://www.mustek.com.tw/Support/ ), skinuo ih instalirao, pokrenuo skener...znaci windows ga prepoznao I krenuo sam da nesto skeniram medjutim problem. Sve je ok, lampa je ukljucena, pokrece se ali ono sto izlazi na ekranu kao skenirana slika je prakticno neupotrebljiva (umesto onoga sto sam stavio na staklo izlazi grupa tacaka razlicite boje, znaci nista) Napominjem da imam windows XP3, I da na site-u postoje dva razlicita driver za ovaj skener probao sam oba I resultat je identican. Takodje,
otisao sam I na nemacki site musteka (
www.mustek.de), I skinu driver sa njega ali on nije radio zapravo instalacija prodje windows prepozna skener ali kada pokrenem bilo koju aplikaciju za skeniranje ona se zakuca pre nego sto pocne skeniranje.
Da, probao sam sve moguce varijante instaliranja...da skener bude odkacen, pa da bude prikljucen, pa da prvo instaliram nemacki driver pa da ga pregazim sa tajvanskim...I jos sto varijanti ali uvek isto...ako skener odradi skeniranje slika je skup tacaka svih boja.
Sta moze biti problem? Meni nesto mirise da bi mogao biti Service pack 3 problem ali nisam siguran. Takodje na zvanicnim site-vima pise da su driver I za xp3 ipak....Verujem da su driver ali gde naci odgovarajuci ako neko ima neku ideju molim za pomoc.