[ Rosemary @ 27.12.2006. 18:35 ] @
Kopirao sam obican cd na hdd, i prilikom kopiranja rezac je zabagovao, nije prihvatao fiziki eject dugme, te sam restartovao komp ... Prilikom sledeceg paljenja nije prijavljivao ikonicu DVDa u WinXpu, uprkos tome sto je u BIOSu bio uredno prijavljen ... Posle jos jednog restarta , pojavila se ikonica ,ali prilikom ubacivanja vise raznoraznih tipova medija , nije niti jedan uspeo da zavrti ... upali se zelena dioda, i cuje se kako se muci (stuca) ali ne pokrece disk ... E sad, mozda nije bitan detalj, ali da ipak nesto jos dodam , u poslednjih 2-3 meseca primetio sam opadanje kvaliteta u snimljenim dvd-ima , recimo da je on i dalje snimao za isto vreme , ali mu se cesto desavalo da zavrti DVD prilikom rezanja i da ne uspe da ukljuci buffer , te i samo snimanje bi se neuspesno prekinulo na 1% posle nekih 2-3 minuta mucenja ... Cak i snimljeni DVD-i su posle rezanja imali nekih bagova ,recimo jedan file od 700MB bi mu trebalo ~cca 6-10 min da prebaci posle na hdd (pre toga,takav file je pisao na hdd za 2min) Mislio sam da je problem u mediju (Verbatim 16x) i njegovoj nekonstantnosti ,ali sad mi izgleda da je moj dvd rw bio na izdisaju ... Jos me zanima da li DVD rw ima neki vek trajanja izrazen u broju narezanih medija ili slicno, moj je bio star 18 meseci , narezao sam priblizno 400dvd medija i mozda 50ak cda .... hvala na odgovoru ... |