[ Froiibaad @ 28.12.2006. 16:21 ] @
| Imam iNTEL hda Ati sb zvucnu kartu sa realtek alc 861 chip-om
nazalost ne mogu da je nateram da radi kako treba ni pod jednom linux distribucijom koju sam probao
instalirao sam novu alsu 1.0.13 i kernel 2.6.18.5 ali nije pomoglo
na alsa mixer-u ne postoje klizaci za master i pcm
zvuk se cuje jedva tiho kad se odvrnu zvucnici do kraja
postoji klizac za headphones koji je zakucan na 0 - ne moze da se pomeri
prilikom podizanja sistema prijavljuje neku greshku - kao da ne moze da nadje neshto za master
josh jedno pitanje
imam ati radeon m200 xpress i josh jedan problem - ati je prestao sa podrshkom za ove kartice u novim verzijama drajvera, a sa onom starom verzijom ne radi kako treba
prilikom gledanja film-a u mplayer-u ako vo podeshen na opengl mnogo mnogo secka, a ako je na xv nece uopshte da radi
|
[ sdurut @ 28.12.2006. 20:38 ] @
Imam laptop sa Intel HDA zvukom i realtek kodekom. Suse 10.2 ima podrsku za HDA. Na njemu mi je zvuk proradio o prve. Poslo mi je za rukom da ga poteram i pod suse 10.1. Kompajlirao sam ALSA drivere i proradilo je.
Ako imas modem vezan na HDA bus provo moras zvucnu da osposobis pa tek onda driver za modem da instaliras.
Zadnji HSF Conexant driveri imaju bug i u driver nije ukljucena HDA podrska za meodeme. Ako nekom treba recept kako da se potera neka se javi.
[ Froiibaad @ 29.12.2006. 08:25 ] @
izivnjavam se shto sam promashio podforum
inace skinuo sam nove drivere za ati-ja i grafika radi stvarno xtra
ali zvuk
ni da pipne
sinoc sam skinuo novu alsa-u 1.0.14rc1 i probao s tim drajverima ali jednostvano nece
prepozna on zvucnu instalira je ali priliko boot-ovanja sistema kaze da ne moze da nadje simple controls Master i PCM
a klizaci za front i headphones stoje zakovani
[ meka @ 29.12.2006. 09:03 ] @
A master i pcm? To bi trebao da odmutiraš i pojačaš (alsamixer) a onda da sačuvaš vrednosti (alsactl store). Da li je pomoglo (naravno, ako ti imaš master i pcm, što bi MORALO da postoji)?
[ Froiibaad @ 30.12.2006. 07:21 ] @
ma znam to
ali ne postoje klizaci za master i pcm u alsa mixer
pri podizanju sistema izbaci greshq da ne moze da nadje simple controls PCM i Master
[ meka @ 30.12.2006. 13:28 ] @
Code: rm -f /etc/asound.state
alsamixer
Da li sad prikazuje sve kako treba?
[ Froiibaad @ 29.01.2007. 13:54 ] @
ma nece da ga ubijesh
jedino me to sprecaav da obrisem windows
[ FoReSTaReaN @ 30.01.2007. 07:19 ] @
Modul snd-hda-intel ima posebne opcije za svaki od A/D chipova. Dakle, u /etc/modprobe.d/options dodas liniju
snd-hda-intel position_fix=1 model=3stack
i restartujes masinu. Kod mene na Ubuntu Dapper i AD1986a chipom radi, a ti ako imas neku drugu kombinaciju, tj. A/D chip, pretrazi kernel arhive ili se igraj malo sa position_fix koji moze da bude, cini mi se, [0,1,2,3,4].
Inace, mozes ovu liniju da stavis i u neki drugi fajl (ili da napravis novi) u /etc/modprobe.d.
[ Froiibaad @ 02.02.2007. 14:12 ] @
file options ne postoji
kreirao sam ga i prijavljuje mi gresku prilikom boot-ovanja
kaze pogresna komanda snd-hda-intel position_fix=1 model=3stack ili tako neshto
[ FoReSTaReaN @ 04.02.2007. 09:50 ] @
Izvini, moja greska. Linija na pocetku treba da ima i "options". Dakle, u fajl /etc/modprobe.d/options dodaj:
options snd-hda-intel position_fix=1 model=3stack
Javi da li radi, pozz!
[ Froiibaad @ 10.02.2007. 20:29 ] @
isprobah sve opcije sa position-fix-om i stack-om i ne vredi i dalje ne rade master ipcm kontrole prikaze gomilu drugih samo ne ove 2
[ Froiibaad @ 13.03.2007. 23:50 ] @
instalirao sam Suse 10.2 ali nije vredelo - isprobao sam u Suse isto s position fix-om nije vredelo
[ stale85 @ 14.03.2007. 07:05 ] @
Citat: I have no idea what's causing your specific problem, but give this a try.
Add this line to /etc/modprobe.d/alsa-base:
options snd-hda-intel position_fix=1 model=laptop-eap
Probaj ovo, nasao sam ovaj savet na ubuntu forumu( http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=1740034).
[ Froiibaad @ 22.03.2007. 20:09 ] @
jok nece ni to da radi - sta god da probam nece da radi da ga ubijesh
ati nema tehnicku podrsku za linux
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|