[ draganbg82 @ 29.12.2006. 11:32 ] @
Evo u cemu je problem ... Koristio sam pretragu ovde , naravno da ima par slicnih situacija ali mi nijedna nije resila problem. Jedna od firmi nam je na krovu postavila antenu, mikrotik, switch. Imamo znaci lokalnu mrezu (workgroup :SIVAC), IP adrese (LAN) se dobijaju automatski , konkretno IP: 10.5.0.82 Subnet : 255.255.0.0. Svi racunari se vide, podaci se sasvim normalno kopiraju. Problem nastaje kada sam u svoju masinu ubacio jos jednu mreznu kartu, na nju odgovarajucim kablom spojio switch na kojeg je zakacen jos jedan kompjuter. Dve LAN konekcije sam BRIDGEOVAO, s tim sto sam rucno dodelio ip adrese. Ta moja druga mrezna je dobila IP : 10.5.0.99 a na tom drugom kompu 10.5.0.98 sa istim subnetom 255.255.0.0 Svi su u istom workgroup-u SIVAC. Problem nastaje kada taj drugi kompjuter pocne da kopira neki sadrzaj sa bilo kog racunara iz mreze, jer tada moj komp blokira, ekran se ugasi i mora se restartovati. Zanima me kako da podesim taj bridge i da sve pocne da funkcionise kako bi trebalo. |