[ wintesla @ 29.12.2006. 19:56 ] @
Naime, racunar koji je konektovan na net sa wirelesom ima XP sp2.
Drugi je u mrezi i ima win 98 se.
Posle mnogo muka sam ih naterao da radi mreza.
Mreza je tipa mrezne kartice i crossover cabl.
Ip adrese su 192.168.0.1 i 192.168.0.2 subnet mask 255.255.255.0.
Ali nikako ne mogu da se konektujem na net sa drugog racunara (na kome je win 98) i ako sam sherovao konekciju.

Sta dalje?
Da li moze da se iskljuci firewall samo za mrezu a da za net ostane aktivan.
Imam instaliran Kasperski antivirus i kasperski anti hacker.
Pokusavao sam da sve servise koje kontolise kasperski omogucim za 192.168.0.2 (racunar sa win98) ali ne ide.

Ideja ,savet, sugestija , bilo sta.

Ne mogu kad god mi treba net da trcim iz servisa u kucu.

P.S.Jedno vreme sam koristion Remote desktop administrator ali postalo je zamorno.

[ plavigor @ 30.12.2006. 00:40 ] @
Na drugum računaru za Default Gateway, kao i za DNS stavi 192.168.0.1.

Za probu isključi sve zaštitne zidove, čisto dok ne proradi Internet na Win98-ici. Zaštitni zid se vrlo verovatno može podesiti prema tvojim potrebama, ali to zavisi od samih zaštitnih zidova. To u sledećem koraku, prvo Internet...

Pozdrav
[ wintesla @ 02.01.2007. 20:54 ] @
Probao sam i ne pije vodu.

Mreza radi ali net nikako.
[ plavigor @ 04.01.2007. 00:44 ] @
Ako ti treba samo za Web probaj na WinXP da instaliraš neki Proxy. Traje dva minuta, a instalacije su ˝teške˝ svega oko 1MB.

Inače, meni ta tvoja situacija miriše na zaštitne zidove. Verujem da si isključio Kaspersky Antihacker, ali i WinXP SP2 ima zaštitni zid koji možda nije isključen. 'Ajde sa Win98 pinguj 209.85.129.104, a zatim www.google.com. Šta kaže?

Pozdrav
[ wintesla @ 22.01.2007. 07:25 ] @
Pa kaze

Request time out.

Ince Firewal od vindovsa je iskljucen.
Kasperski sam pokusavao da iskljucim i nije moglo.
Takodje sam pokusavao da preko njega dozvolim upotrebau portova za 192.168.0.2 ali ni to nije pomoglo.
[ someone_bl @ 22.01.2007. 19:34 ] @
kakve covjek savjete ovde moze da nadje pa to je da ne povjerujes....

Evo ti nacin, imas sve u slikama, ne mozes da promasis

http://www.practicallynetworke...ing/xp_ics/serverbroadband.htm

Na windowsu 98 ostavi, samo da adresu dobija automatski, i sve mora da radi
[ StORM48 @ 22.01.2007. 19:47 ] @
Već sam napisao na drugoj temi, ali napisaću i ovde: http://www.handcraftedsoftware.org/

Instaliraj FreeProxy, podesi ga (vrlo je lako) i imaćeš pristup kroz klasičan proxy, za koji se podešavanja na klijentu svode na setovanje IP adrese (ili imena) proxy servera. Nikakve instalacije ili dodatna podešavanja nisu potrebna na klijentu.

Pozdrav
[ plavigor @ 23.01.2007. 16:24 ] @
@someone_bl

Citat:
someone_bl:kakve covjek savjete ovde moze da nadje pa to je da ne povjerujes....

Osećam se prozvanim... Šta sam to savetovao za ne poverovati?
[ 3BEP @ 24.01.2007. 13:08 ] @
Citat:
plavigor: Na drugum računaru za Default Gateway, kao i za DNS stavi 192.168.0.1.

Za probu isključi sve zaštitne zidove, čisto dok ne proradi Internet na Win98-ici. Zaštitni zid se vrlo verovatno može podesiti prema tvojim potrebama, ali to zavisi od samih zaštitnih zidova. To u sledećem koraku, prvo Internet...

Pozdrav

Mislim da WInXP ICS ne može da radi kao DNS, treba staviti njega kao gateway, a kao dns upisati dns provajdera.

Mozesh da poslusash i someone_bl, ali DCHP u WINXPu zna da zakaze, pa onda imash probleme.

someone_bl, ako mozes da pomognes, pomozi, ne moras da komentarises - nije lepo.
[ plavigor @ 25.01.2007. 06:46 ] @
@3BEP

Ne, Windowsov ICS i kod XP-a i kod 98-ice radi i DHCP i DNS.

U tome je i suština ovog najlakšeg deljenja Internet konekcije. Onaj ko to treba da uradi ne mora ništa znati o tim servisima i protokolima. Sve što treba da uradi je ˝Šer konekcije˝ na jednom i ˝Automatic adrese˝ na ostalim računarima i to treba da radi. Obično probleme stvaraju zaštitni zidovi na tim računarima, jer njihova podrazumevana podešavanja (mislim na zaštitne zidove) ne pokrivaju i takav ˝zajednički˝ rad. Ako se nekome ne sviđaju automatske adrese može ih i sam ukucati. U tom slučaju ne bih preporučio mešanje dinamičkih i statičkih adresa, jer taj DHCP nema mehanizam otkrivanja i zaobilaženja već podeljenih adresa ručnim putem.

Pozdrav
[ wintesla @ 26.01.2007. 21:15 ] @
Dobitna kombinacija je

FreeProxy

pokusavao sam sve i svasta ali nista
Jedino FreeProxy radi posao.

Hvala svima.
[ plavigor @ 27.01.2007. 00:59 ] @
Čisto informativno, da li si pre njega probao i neki drugi Proxy?
[ wintesla @ 29.01.2007. 07:57 ] @
Jesam pre nekih 3-4 meseca ali bezuspesno.
Zaboravio sam tacan naziv programa.