[ Zokii1983 @ 31.12.2006. 08:31 ] @
zanimaju me alternativni nacini na koje ovo sve navedeno u naslovu odraditi... podjelicu citav proces u korake Ovo je nacin na koji ja radim 1. DVD na HardDrive sa obzirom da uvjek ripujem extra materijal - AnyDVD, VobBlanker AnyDVD ... skida zastitu VobBlanker... odredjujes sam koje djelove filma hoces da ostavis 2. Demuxe PGCDemux *Rastavlja .vob fajl na audio, video, titlove, captere 3. Pravljenje .sup od .srt i sihronizacija Subtitle Creator ucitati .srt synchronize>load synchronized file ucitati .sup fajl Povezati prvu i zadnju liniju File>save .sup as 3. Remuxe MuxMan Ucitati video, audio, titlove, captere * Za ovaj korak bi htio da naucim alternativni nacin ... posto uvjek moram da brisem zadnji capter 4. Zamjena .Vob fajlova sa nasim titlovima u Orginal DVD sa menijem VobBlanker IfoEdit VobBlanker... Zamjena orginalnih .vob fajlova za .vob fajlove sa nasim titlovima IfoEdit ... Podesavanje broja jezika i odredjivanje koji jezik 5. Promjena Menija VobBlanker Photoshop VobBalker ... u prvom ili trecem koraku... pronaci meni koji je za subtitlve>Cells>Still>save .BMP Editovati sa Photoshop ... Vratiti se na VobBlanker i zamjeniti 6. Linkovi u Meniju MenuEdit Otvoriti dio menija koji je za titlove i napraviti pravilan raspored *O ovom koraku bi isto htio da vise cujem... nekada mi se desi da promjenim sliku u pozadini.. recimo pisalo je English sad pise Srpski.. ali opet kada predjem misom preko tog djela... opet se preko srpski pojavi English.. gdje to promjeniti? 7. Ako je preko 4.7 GB Sa DVDShrink smanjiti na 4.7 Znam da ES posjecuji ljudi koji o ovoj temi znaju puno vise od mene Sta bi uradili drugacije? Posto na ovaj nacin nekada se desi da moram kompletno izbrisem meni, i 9 od 10 puta muxman javi gresku i uvjek moram zadnji capter da izbrisem |