[ ivan.a @ 02.01.2007. 00:02 ] @
Ovako. Od opreme imam GRID antenu 16dB koja ima opticku vidljivost do AP na istoj visini, Gigabyte-ovu karticu, i 11M kabla od antene do kartice. Kada pingujem AP ima dosta oscilacija i timeout-a. A nekada radi dobro, mada opet izgubi po neki paket. Posto mi je antena blizu probao sam sve moguce varijante (mrdanja po milimetar levo-desno, dore-dole...),ali nista ne pomaze. SUrf i DL mi radi dobro, ali hteo bih da se ponekad opustim uz CS a to je ponekad nemoguce od laga i timeout-a. Da li je moguce da je sama server masina zagusena ili je zagusenje link-a (mada onda ne bih imao t/o do AP-a)? Ili predugacak kabl ili slaba antena. Od mene do AP je udaljenost oko 1Km. Kako ostvariti kvalitetnu vezu bez timeout-a? Neki kazu da WIFI u Srbiji samo donosi glavobolju (izgleda da su u pravu) , tako da bih voleo da mi iskusniji korisnici kazu malo vise o tome. Ima jos jedna zanimljiva situacija vezana za igranje CS-a. Naime, kada pocnem igranje ping mi je 20-30ms, i posle par minuta pocne konstantno da laguje. Onda ja lepo izadjem napolje i mrdnem antenu i onda opet dobar ping. Posle par minuta ista prica. Ja opet izadjem i mrdnem antenu i opet dobar ping. Kao da u jednom trenutku "dobije" dobro zracenje i onda pocne polako da se gubi...ili da unajmim nekog da na svakih pet minuta mrdna antenu :) (inace antena je odlicno fixsirana).
Evo screenshot pingovanja AP-a...
http://ivan.anta.googlepages.com/slika.JPG
Pozdrav, eevan
PS. Srecna svima nova godina.

[Ovu poruku je menjao ivan.a dana 02.01.2007. u 01:24 GMT+1]
[ oglo @ 02.01.2007. 02:29 ] @
nije ti to zbog mrdanja antene, cini ti se samo
onaj ping za wireless i nije katastrofalan, recimo prosecan
sto se tice countera proveri obavezno sledece
rate od 4000 do 6000 max
com_maxfps od 50 do 70
cmd_updaterate od 20 do 30
cmd_cmdrate od 20 do 30
dugo nisam igro counter pa nek me neko ispravi oko komandi
preko onih vrednosti na prosecnom wirelessu igra strasno laguje
[ ivan.a @ 02.01.2007. 05:36 ] @
Hvala na odgovoru, ali nije u tome problem. Sve te komande odavno znam... Problem je sto postoji timeout do AP, a naravno on se posle prenosi i u CS.