[ sale9 @ 02.01.2007. 18:15 ] @
Od jednom mi se pojavio problem sa DVD pržilicom iz vedra neba, nero kaže ovako nakon 30% rezanja "DMA-driver error, CRC error" goooooglao sam po netu i nalazio neka kao rješenja koja nikome konkretno nisu pomogla pa rekoh možda je neko na našem forumu susreo se sa ovim problemom. Evo šta predlažu i šta sam ja probao, kažu da se pročisti komp od Nere sa General Clean Tool i da se instalira zadnja verzija. Tako sam i uradio i probao da spržim neki DVD i uspjelo je da bi pri idućem pokušaju opet javilo isti error. Druge prijedloge nisam probavao jer se radi o zamjeni kablova Citat: This problem is probably caused by transmission errors on the IDE cable. Use a 80 wire flat cable and disconnected a second device from the cable. Probao sam sada i drugi burning software i isti problem Nadam se da zna neko u čemu je fazon, moram dodati da sam mijenjao firmware od pržilice ali davno tako da to nebi trebao biti problem jer je radilo sve mada sam probao i druge starije i opet ništa. LG GSA-H10A/N (master) Win XP probao sa Nero 6xxx 7xxx i Ashapoo Burning Studio 6 Pozdrav svima i hvala ps. prije par dana sam promjenio napajanje jedino mi to pada na pamet ali nevjerujem da to ima veze s tim da nisam nigdje pogriješio pri spajanju jer sve radi..... pogledao sam ovu temu sa istim problemom ali meni nije pomoglo instaliranjem drugog softwar-a Code: http://www.elitesecurity.org/t162454 |