[ mc_isko @ 03.01.2007. 01:34 ] @
| Mozda subject djeluje zbunjujece ali nadam se da se bar moze malo naslutiti kako se pitanje krije iza njega. naime nedavno sam se susreo sa 2 kartice kod dajdze. jedna ss2 i druga tv karta (proizvodjac naveden). tek kupljen racunar zaista mocan (ako je potrebno navesti konfiguracju detaljnije - javite). ima ss2 i ovu leadtekovu winfast tv kartu (ne znam model) uglavnom tv karta je novije proizvodnje. obje su isprave i rade. medjutim problem nastaje nakon nekog vremena i tv karta pocinje da trza na programima. najocitije se vidi to trzanje kad idu slova na recimmo spotu (iz desnog u lijevi ugao - razumijete na sta mislim). isto se desava i kad se pusti dvd. kad se izbrise ss2 trzanje nestane. ponovnom instalacijom drivera i programa za ss2 pocinje isto. imali neko slicnih iskustava i da li uopce ove dvije kartice mogu raditi zajedno u istom kompjuteru. |
[ lancia88 @ 03.01.2007. 08:23 ] @
Pozdrav,
pokusaj sa promenom slota za kartice pre instalacije jer je problem veoma specifican a moze biti vezan za to.
[ mc_isko @ 03.01.2007. 11:54 ] @
hvala na odgovoru.. vec sam to pokusao.. i opet se desava isto...
[ grk @ 07.01.2007. 10:22 ] @
Ajde pokusaj instaliranje novih drajvera za ss2 4.40 ili sta nadjes.....
[ mc_isko @ 08.01.2007. 23:08 ] @
nisam mogao prije odg... probacu sa novijim driverima pa cu javiti sta i kako.. u svakom slucaju hvala na odgovorima
[ SrkyyKanc @ 28.02.2007. 21:38 ] @
Zdravo, nisam siguran da sam najbolje shvatio problem, ja ima Sapphire TV sa ATI 550 i SkyStar2 u istom kucistu, imam mnogo izrazenije smetnje(krtice rade pojedinacno odlicno ali ne zajedno u isom kucistu).
Nakon dosta eksperimentisanja zakljucak je da su problem interferencije i smetnje koje poticu od oscilatora na karticama, posto imam 5 PCI slota maksimalno sam ih udaljio. i sad podnosljivo rade ali mi se pojedini kanali na tv kartici i dalje ponekd gube ili imaju prolazne smetnje tokom rada bez nekog vidljivog razloga.
Ponekad Tv kartica radi super ako u pozadini radi i Satelitski program...Satelitska kartica radi bolje jedino se ponekad blokira. sve u svemu novije verzije drajvera su mi dale drugacije manifestacije istog problema, doduse pobojsana ima ali generalno mislim da je jedino resenje da ili tv ili SAt kartica bude u USB varijanti ili obe...pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.