[ ana @ 04.01.2007. 13:24 ] @
| cao svima,
da li neko ima iskustva sa instalacijom i performansama Windows AD-a u okviru virtuelna masine?
Trenutno razmisljamo da popakujemo sve od nasih 10 miliona servisa u virtualne mashine koje trce na jednom velikom virtuelnom serveru, pa me jako interesuju iskustva. Od malo guglanja znam da MS to i ne preporucju, ali bi bilo lepo cuti jel neko probao.
Takodje kakva su iskustva sa VmWare i Xen-om? Sta su prednosti, a sta mane? Na kojim OS-ovima se bolje ponasaju? Hvala unapred!
|
[ Machiavelli... @ 04.01.2007. 18:23 ] @
Uf bre... Nisam siguran da te bas razumem. Ukoliko zelis da vezbas Virtual masine su odlicne. Ali za neke 'ozbiljne' stvari ja to nikako ne bih preporucio. Ja sam probao VM Ware i nesto mi se nije svideo, nemam argumente protiv (sve radi OK) ali mi je nekako bio intiuitivniji Virtual PC i to jos zvanicna FREE verzija sa Microsoft site-a. Sto mu dodje da valjda MicroSoft najbolje radi sa MicroSoft-om :-). Uglavnom koristim Virtual PC za vezbu i super je. Treba ti doduse malo vise ram-a(ja sam im dao po 250 Serverima 2003, moze i manje), XP ce da radi i sa 100-inak. Sve se kuzi odlicno i radi.Nije mi cak palo ni na pamet da tu kucnu laboratoriju isprobavam u neke korporacijske svrhe.
Stoga moja preporuka, Vezba - DA, ozbiljno - NE.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.