[ Radovan__III @ 05.01.2007. 15:59 ] @
Kako da uradim rename foldera , npr C:\pera da promenim u c:\zika Hvala |
[ Radovan__III @ 05.01.2007. 15:59 ] @
[ X Files @ 05.01.2007. 16:52 ] @
Možeš upotrebiti API funkciju MoveFile:
Code: ::MoveFile( stari_folder_null_terminated, novi_folder_null_terminated ); P.S. Samo imaj na umu da kad pod navodnicima upisuješ foldere, trebaće ti (najčešće) dve obrnute kose crte umesto jedne, umesto "C:\pera" --> "C:\\pera". [ Radovan__III @ 06.01.2007. 16:23 ] @
nasao sam rename funkciju
Code: /* rename example */ #include <stdio.h> int main () { int result; char oldname[] ="oldname.txt"; char newname[] ="newname.txt"; result= rename( oldname , newname ); if ( result == 0 ) puts ( "File successfully renamed" ); else perror( "Error renaming file" ); return 0; } [ DjoleReject @ 08.01.2007. 00:40 ] @
Radovane - to je fajl, coveku treba folder.
@X Files - Mozes li pojasniti malo to sto kazes da ce "najcesce" raditi? Kada mogu da se sluzim ovakvim funkcijama i u kojim slucajevima sam siguran da dobijam zeljeni rezultat? Fala unapred. [ idb @ 08.01.2007. 09:52 ] @
Citat: - to je fajl, coveku treba folder. Nema veze - radice i kada se stavi folder: Code: #include <iostream> #include <string> using namespace std; int main(int argc, char *argv[]) { string oldf = "D:\\C++\\Test\\TmpOld"; string newf = "D:\\C++\\Test\\TmpNew"; if ( rename(oldf.c_str(), newf.c_str()) == 0 ) cout<<"OK!\n"; else cout<<"Greska!\n"; system("PAUSE"); return 0; } [ X Files @ 08.01.2007. 10:29 ] @
Citat: @X Files - Mozes li pojasniti malo to sto kazes da ce "najcesce" raditi? Htedoh reći da nije potrebno u slučaju: Code: #include "folder/Init.h" #include "folder\Init.h" #include "folder\\Init.h" ... ... kada je u pitanju "include". Kod "define" opet trebaju (ako se dobro sećam) dvostruke obrnute kose crte za jednu. Citat: Kada mogu da se sluzim ovakvim funkcijama i u kojim slucajevima sam siguran da dobijam zeljeni rezultat? Fala unapred. Uvek koristi dvostruke obrnute kose crte za jednu (kada eksplicitno navodiš putanju), i nema greške. [ DjoleReject @ 08.01.2007. 14:42 ] @
Hvala
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|