[ yooyo @ 05.01.2007. 23:27 ] @
[ yooyo @ 05.01.2007. 23:27 ] @
[ MladenIsakovic @ 06.01.2007. 00:29 ] @
Tja, ništa što već nismo znali. IE je s***** neviđeno, veće smeće nisam video.
[ Mitrović Srđan @ 06.01.2007. 23:33 ] @
Slazem se da je IE jedan krap komad software-a. Jos nisam probao najnoviju verziju
ali ne brinem da ce M$ da uprska i ovaj. Spor je do bola , kesira hah kesira? ;-) popups , more popups , rupe , tab browsing? (vdeo sam na novom su se konacno setili bio je red ) , malware itd itd jedan shity browser kog palim samo kad proveravam look sajtova pod svim browserima. Pitanje monopola naravno. Da FF isporucuju sa Windozom 90% trzista bi njega koristilo i nikad nebi culo za IE ;-) [ ton_majstor @ 06.01.2007. 23:59 ] @
To čudo (IE7) legalno koristi par mojih prijatelja i stalno nešto kukaju...
Odem jutros kod jednog od njih i predamnom (surf od 20-30 minuta na ADSL) to čudo pokupi 10+ hitova u Ad-Aware SE! Pređemo u Operu, i posetimo ista mesta... znate i sami rezultat. Nema ništa od toga. Nije reklama, nego mi je pun kofer kršine! Sve je bolje od IE. Pozdrav! [Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 07.01.2007. u 01:17 GMT+1] [ Mitrović Srđan @ 07.01.2007. 00:20 ] @
A ne ne sacekacemo cynique da odbrani IE ;-)
[ Bosko @ 07.01.2007. 07:58 ] @
Offtopic:
Skorije sam imao priliku da probam IE7 u racunskom centru. Pored lepog izgleda, iznervirala me jedna stvar koja se provlaci jos od verzije 5.5 (a mozda i od ranije). U pitanju je naci na koji je resen download fajlova. Naime, on kao da sve skida u jedan folder, pa na nekih 99-100% sve prebacuje u folder gde je trebao. Ovo nije uocljivo ako je fajl manji, ali ako je fajl veci, i narocito ako je racunar malo sporiji, ume da dovede do takvih zagusenja da bilo kakav paralelni rad cini gotovo nemogucim. I Opera i Firefox to resavaju na dosta elegantniji nacin. Prosto mi deluje neverovatno da na to nisu mogli da obrate malo vise paznje. Pozdrav [ Mitrović Srđan @ 07.01.2007. 08:27 ] @
Haha a jel moze ad se nastavi prekinuti download ili da se pauzira i sl?
Ne mogu da verujem da ozbiljna firma sa toliko sredstava kao M$ sebi dozvoli takav shity app kao sto je IE? sundance? cekamo te ;-) [ mLAN @ 07.01.2007. 09:11 ] @
Citat: blood: Haha a jel moze ad se nastavi prekinuti download ili da se pauzira i sl? Prekinuti download se može nastaviti (barem na Visti sa IE7). Nedavno sam skidao nekih 27 MB i slučajno sam izvukao kabel od USB modema, i diskonektovao sam se... (download puko na 10MB). Opet sam se ušteko, IE7 - History, ponovo započeo isti download, kad na moje veliko iznenađenje on nastavlja download od onih 10MB. a ne ide iz početka. (inače FF rules i to samo zbog odličnih ekstenzija i pluginova) [ Zoran Rodic @ 07.01.2007. 09:12 ] @
To je zato sto je Explorer najzastupljeniji browser i svi hakeri pisu zlonamerne kodove samo za njega.
Da taj firefox i ta opera nesto valjaju, hakeri bi pisali i nesto i za njih. Ovako , sacekajte da predju magicnih 0.0000000000000001% zastupljenosti, pa onda uzivajte u carima zlonamernih kodova. Drugo, zar vam degojs i dimkovic vec 100 puta nisu objasnili da samo napravite obican user bez admin privilegija i sve je reseno. Ne treba Vam ni antivirus a sto se tice firewall-a ili vatrozida, dovoljan je i onaj xp-ov. Visite na ovom advocacy forumu i nista niste naucili. ccc [ozbillj_mode] Ako bas morate, stavite windows defender ako uopste uspete da ga instalirate, pokrenete i adejtujete ![]() [/ozbillj_mode] [ Zoran Rodic @ 07.01.2007. 09:35 ] @
BTW, ako cemo porediti neke browsere onda je to IE7 vs Konqueror
Obojica su duboko integrisani u sistem i jedini mogu iz folder browsing opcije preci u web browsing. Ima sve sto treba jednom browseru. Konqueror ima download manager Ima i bookmark toolbar Konqueror ima i Change Browser identification sto bi kod firefoxa bilo user agent switcher. Naidjete na sajt koji ne podrzava konqueror i samo se prebacite u explorer i eto Vas na stranici Vase omiljene banke sa pregledom Vaseg racuna. Jedino u konqueroru imam sledeci prikaz, sto ne mogu ni u jednom od postojecih browsera [att_img] Jednostavno, do sada nisam naisao ni na jedan problem u radu sa njim. Osim sto ne mogu da iskljucim spell check ![]() A vidi ono w98 levo he he [ zoran_dojkic @ 07.01.2007. 10:08 ] @
Šta ti znači ova slika, pa to svi imamo.
[ icobh @ 07.01.2007. 10:47 ] @
Pa npr. dugmići: Logout, Google-ES, Celog sajta
[ Zoran Rodic @ 07.01.2007. 10:47 ] @
Kao fotograf po vokaciji trebalo bi da imas izrazeniju moc zapazanja
[att_img] Ps Inace Konqueror je jedan od retkih browsera koji su prosli rigorozni ACID2 Test http://en.wikipedia.org/wiki/Acid2 http://www.kdedevelopers.org/node/1129 [ cynique @ 07.01.2007. 11:14 ] @
Citat: blood: A ne ne sacekacemo cynique da odbrani IE ;-) Ja sam odavno prešaltao na Operu ;) Citat: alkion: To je zato sto je Explorer najzastupljeniji browser i svi hakeri pisu zlonamerne kodove samo za njega. Ne znam bi li ovo trebao biti neki sarkazam, ali da - vjerojatno je više disasembliran, fuzzovan, proanaliziran i općenito seciran na više načina od bilo kojeg drugog komada softvera na svijetu, od strane zlonamjernih haxora. Koji se drugi browser još može pohvaliti da ima specijalne autoexploiting server-side alate koji rade automatsku detekciju platforme i verzije browsera, generiraju skrembliran javascript kod koji pokreće odgovarajući exploit, i pri tome se redovito nadograđuju na nove verzije ovisno kako AV-ovi dodaju definicije? :) FF nimalo ne zaostaje po broju sigurnosnih propusta za IE6, zadnji put kad sam gledao. No svejedno, više bi me zanimao bug count za IE7, koji je dosta sigurnosno redizajniran. Citat: Inace Konqueror je jedan od retkih browsera koji su prosli rigorozni ACID2 Test A taj acid test je za mene kao krajnjeg korisnika bitan zato jer..što? Većina sajtova je acid-friendly, a ne IE-friendly? :) [ zoran_dojkic @ 07.01.2007. 13:03 ] @
Citat: icobh: Pa npr. dugmići: Logout, Google-ES, Celog sajta Pored svega toga na Operi imam i pretragu Ovog foruma. ![]() [ Slobodan Trebovac @ 07.01.2007. 13:05 ] @
;)
Pa to imas i u ostalim browser-ima, cak i u IE-u. Salu na stranu, opciju pretrage Ovog foruma dobijas ukoliko se nalazis u nekom konkretnom (pod)forumu npr. Advocacy, Windows Desktop, Linux i sl. Opciju koju je alkion dao dobijas kad se nalazis na pocetnoj, http://www.elitesecurity.org/ strani. Drugim rijecima, ovo ne zavisi od tipa browser-a, ako si na to mislio? [ Mitrović Srđan @ 07.01.2007. 13:51 ] @
Jos jedan glas za Operu. Prekrasna je. mada sam nailazio vise puta
na problem zakucavanja. Dal ima neki memory leak ili sta vec jednostavno nekad posrce ceo raspolozivi CPU i to me jako nervira. [ Zoran Rodic @ 07.01.2007. 14:39 ] @
Opera je OK samo sto ume ponekad da pomesa ikonice u bookmarku pa na [es] osvane b92 i obrnuto.
@cinique Pa bas zato sto je istina, to samo ide u prilog za izbegavanje. Kad ga i ti izbegavas, znaci da mu nema spasa A ako si u prilici, objasni mi sta se desava sa windows defenderom? Da li to cudo uopste radi? A sto se tice standarda, oni se valjda i postavljaju da bi se ispunili. Nije li tako? http://www.elitesecurity.org/t236973-Tooltip-poslednjih-xx-poruka @dojkic Ti i dalje ne kapiras? [Ovu poruku je menjao alkion dana 07.01.2007. u 16:51 GMT+1] [ zoran_dojkic @ 07.01.2007. 16:31 ] @
Ne.
[ unleaded @ 07.01.2007. 17:56 ] @
He he je'l to Keramika?
![]() [Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 07.01.2007. u 20:10 GMT+1] [ icobh @ 07.01.2007. 18:16 ] @
Keramika, Keramika... Ja kad koristim KDE onda je to Plastika
![]() [ Zoran Rodic @ 07.01.2007. 18:20 ] @
Citat: unleaded: He he je'l to Keramika? Kanjiza ![]() @dojkic Probaj na exploreru, operi ili firefoxu ... maxtonu ... sta bilo, da dobijes izgled sa unleadedove slike Govorio sam o prikazu a ne o opcijama [ MladenIsakovic @ 07.01.2007. 19:21 ] @
Citat: alkion: Kanjiza ![]() Kod mene keramika ne izgleda ovako! Jel' to posebna tema, baš mi se sviđa? Koji KDE koristiš, koja verzija? [ zoran_dojkic @ 07.01.2007. 19:37 ] @
Primetio sam da su "dugmići" okruglasi, ali mi još uvek nije jasno kakve to ima veze sa sigurnošću i ovom temom.
![]() [ MladenIsakovic @ 07.01.2007. 19:57 ] @
Citat: zoran_dojkic: Primetio sam da su "dugmići" okruglasi, ali mi još uvek nije jasno kakve to ima veze sa sigurnošću i ovom temom. Ama baš nikakve, al' šta trošiti reči, o IE i sigurnosti je već odavno sve sažvakano, shit je shit, pa malo da ubijemo vreme u pauzama sedenja za prazničnom trpezom ![]() [ unleaded @ 07.01.2007. 20:57 ] @
Prije ili kasnije, svaka Advocacy tema ode u trnje, to jest off topic.
Slicica je u stvari sa Gnome desktopa a koristen je KSnapshot. Distribucija je Fedora Core 5. KDE je 3.5 a podesen je ovako: - Icons = Cristal SVG - Style, Theme Manager, Window Decoration = Keramik Gnome: - Icons = KDE-Classic - Theme, Controls, Window Border = Clearlooks Dakle, rezultat je hibrid izmedju Keramik (unutrasnji dijelovi prozora) i Clearlooks (okvir i naslovna linija) teme. [ MladenIsakovic @ 07.01.2007. 21:09 ] @
E pa to je onda u pitanju, jer kod mene Keramika izgleda ovako:
![]() Gnome nemam, tako da nema ništa od toga, al' sviđa mi se kombinacija te shinny boje, podseća malo na Vistu ![]() ![]() [ Mitrović Srđan @ 08.01.2007. 02:19 ] @
Mene intrigira da windows sa toliko para i sredstava ne moze da uposli dev tim
koji ce da mu iskodira IE da valja ;-) Stvarno ih ne kapiram taj IE ne valja otkad je windowsa i nikada nece valjati da sam blizu Billa nabio bih mu stoljpi u vugla i rekao "alo majmune jel ti koristis ovaj IE? " [ Apatrid @ 08.01.2007. 02:36 ] @
Citat: cynique: Ja sam odavno prešaltao na Operu ;) Meni se sve nešto snoviđa da je Maxthon spominjan ne tako davno. Što bi s tom non-FF perjanicom? [ Zoran Rodic @ 08.01.2007. 08:03 ] @
Citat: MladenIsakovic: Kod mene keramika ne izgleda ovako! Jel' to posebna tema, baš mi se sviđa? Koji KDE koristiš, koja verzija? KDE 3.5.4 Nista specijalno ili dodavano naknadno [ cynique @ 08.01.2007. 09:56 ] @
Citat: alkion: Probaj na exploreru, operi ili firefoxu ... maxtonu ... sta bilo, da dobijes izgled sa unleadedove slike Govorio sam o prikazu a ne o opcijama Mnijem da tu browser ne igra neku ulogu, već theme manager OS-a...probaj se na Windowsima se igrati sa StyleXP, Windows Blinds i sličnim programima pa ćeš imati i fancy zaobljene botune i ostale gluposti....Moguće da sam u krivu doduše :) Citat: Apatrid: Meni se sve nešto snoviđa da je Maxthon spominjan ne tako davno. Što bi s tom non-FF perjanicom? Neam pojma...Opera mi je jednostavno nekako komfornija za rad.. [ zoran_dojkic @ 08.01.2007. 11:54 ] @
Kad´ smo već krenuli...
![]() [ Mitrović Srđan @ 08.01.2007. 12:39 ] @
sta je ovo kad je ovako ruzno BeOS? ;-)
[ zoran_dojkic @ 08.01.2007. 13:25 ] @
Fotošop.
[ Zoran Rodic @ 08.01.2007. 14:59 ] @
Znaci, mi sto koristimo Gimp, nikad necemo postati moderatori?
pih [ zoran_dojkic @ 08.01.2007. 18:14 ] @
Ako Vam je dobro, onda ništa.
![]() [ Zoran Rodic @ 08.01.2007. 20:40 ] @
Moja prva slika sa konqueror prikazom, zapravo nije bila off topic, vec je samo govorila koliko je pomenuti browser integrisan u sistem i koliko odredjena podesavanja u samom KDE-u uticu na prikaz web stranice.
Kada bi IE bio toliko integrisan u sistem i imao mogucnosti konquerora, hm, to bi se moglo porediti sa golom folk pevaljkom u centralnom zatvoru. Ako te moj post naterao da podignes knoppix da bi shvatio o cemu se prica, nije mi jasno zasto postujes 2 slike bez ikakve logike, koje cak ne spadaju ni u domen off topic-a. Moram takodje priznati da me tvoja opsesija da postanes moderator prilicno plasi kao i mogucnost da ovde neki dodju na vlast. Ako ti sebe ne razumes, zasto bih ja morao tebe da razumem a konkretno mislim na tvoje citiranje mojega potpisa. Mislim, ako je tebi dobro onda nista! @ mladen isakovic Vidim da forsiras opciju na nasem jeziku Da li je jos uvek polovicno preveden ili je sada kako treba PS e ovo je off topic [ Mitrović Srđan @ 08.01.2007. 21:13 ] @
Izvinite sto upadam izgleda nisam u toku. a kog foruma moderator zeli biti zoran?
[ MladenIsakovic @ 08.01.2007. 21:20 ] @
Citat: alkion: @ mladen isakovic Vidim da forsiras opciju na nasem jeziku Da li je jos uvek polovicno preveden ili je sada kako treba PS e ovo je off topic Koristim Slackware 11 i KDE 3.5.4, i potpuno je preveden, osim "Help-a", ali su i u njemu linkovi i naslovi na srpskom. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|