[ Šahbaz @ 06.01.2007. 14:57 ] @
Pozdrav, zanima me da li je moguce da mi php text koji korisnik posalje serveru preko textarea-e vrati kao html i "oznaci" kao recimo eclipse ili neki drugi java editor. Jasno mi je da bi trebalo urediti kljucne rjeci i slicno preko css-a i to nije problem ali me zanima da li postoji bilo kakav php primjer za ovo na internetu i gdje bih mogao naci to ? Takodje bilo kakva smjernica za resavanje problema bi mi puno pomogla. Poceo sam da pisem za kljucne rjeci ali problem mi je veci kako realizovati komentare i izbjeci recimo ime promjenjive dogadjaj jer server svaku rijec do tretira kao kljucnu:) evo djela koda sa kojim sam krenuo: Code: $poslano = $_POST['text']; $k_rijeci = array( "/abstract/", "/assert/", "/boolean/", "/break/", "/byte/", "/case/", "/catch/", "/char/", "/class/", "/const/", ... ); $rijeci_hajl = array( "<span id='kljucne'>abstract</span>", "<span id='kljucne'>assert</span>", "<span id='kljucne'>boolean</span>", "<span id='kljucne'>break</span>", "<span id='kljucne'>byte</span>", "<span id='kljucne'>case</span>", "<span id='kljucne'>catch</span>", "<span id='kljucne'>char</span>", ... ); $novi = preg_replace($k_rijeci, $rijeci_hajl, $poslano); Pozdrav! |