[ ilkebgd @ 06.01.2007. 19:09 ] @
| Pre nedelju dana sam stavio mini liniju (sa zvucnicima) na policu ispod televizora... nije cak cesto ni paljena,bas naprotiv, jako malo je radila ali evo sad vidim da mi se televizor (Samsung inace) izgleda namagnetisao. Kad se pali i gasi i kad se prebacuju kanali, znaci kad treba da bude crn ekran na 2 sekunde, njemu nije u istoj nijansi crn kao pre. Sad je najcrnji sa donje strane u jednoj polukruznoj zoni, u sredini prilicno svetao, a u gornjem delu ekrana ponovo crn ali u drugoj nijansi u odnosu na onu dole... za sad je jos slika dobra kad je na nekom kanalu i ovo je jedini "simptom". to me je podsetilo na slucaj kad se CRT monitor namagnetise, onda treba primeniti onu opciju degaussing- razmegnetisavanje... ali TV naravno to nema. Sta bi moglo da se uradi, to me mnogo iritira...
a i glupa je situacija jer je tv malo stariji od godinu dana, znaci tek je izasao iz garancije :-)
[Ovu poruku je menjao ilkebgd dana 07.01.2007. u 15:31 GMT+1] |
[ EagleOne @ 06.01.2007. 19:13 ] @
Stavis monitor pored ili ispred TV-a i opalis DEGAUSS :).
Trebalo bi da uradi posao.
[ bakara @ 06.01.2007. 19:17 ] @
Ja sam gledao na youtube.com da je lik fixirao dva magneta na vrh busilice, ukljucio na najveci broj obrtaja i prelazio po ekranu monitora i tako ga "popravio"
Ali zaboravih kako se taj fajl zove, secam se da je bilo jos slicnih video zapisa (to sa busilicom i magnetima), taj fazon valjda primenjuju i TV serviseri...
Inace cela operacija traje dvadesetak sekundi.
Ovo vredi probati, ako te bude jos nesto zanimalo pitaj.
[ HoT_Steppa @ 06.01.2007. 19:24 ] @
Najjednostavnije: uzmes bilo koji mali magnet, iskljucis TV, i krenes da setas magnet po ekranu na rastojanju od 1-2 cm tik da se ne dodiruje, pocnes iz recimo gornjeg levog ugla i vuces horizontalno do kraja i isteras ga van ekrana, pa red ispod i tako skroz do dna.
[ bakara @ 06.01.2007. 19:34 ] @
@HoT_Steppa
Jesi li ti to probao?
Ja ne bih to na svome TVu probao...Tako lako mozes zeznuti ekran...
[ deki45 @ 06.01.2007. 19:38 ] @
Iskljuci TV na prekidac(ili iz struje) i ostavi ga tako pola sata...ako je PTC ispravan,pri ukljucivanju bi trebalo da odradi posao 
[ HoT_Steppa @ 06.01.2007. 19:45 ] @
@bakara: naravno da sam probao, na vise svojih TV-a. Provereno radi.
[ Goran Mijailovic @ 06.01.2007. 20:10 ] @
Citat: bakara: @HoT_Steppa
Jesi li ti to probao?
Ja ne bih to na svome TVu probao...Tako lako mozes zeznuti ekran...
sta probao... dao mi tv mehanicar savet, kad se namagnetise ekran upalis stabilizator i njime razgonis "tyrke na buljuke" pardon ono crvenilo htedoh reci 
[ tox master @ 07.01.2007. 08:57 ] @
ja sam video kod jednog majstora (gde sam kratko radio) rucno pravljen demagnetizator.
to je ustvari kalem sa namotajem koji se prikljucuje na 220v a na kucistu kalema se nalazi prekidac.
taj prekidac se aktivira prilikom kruznog kretanja kalema ispred ekrana i na taj nacin ga razmagnetise.
ovaj lik je to radio otprilike 5 minuta i tv je posle bio ok.
a taj kalem se ustvari ponasa kao elektromagnet sto znaci da bi se moglo to raditi i sa obicnim magnetom samo mislim da bi taj stalnu magnet morao da bude poprilicno jak da bi za sto manje vremena uspio da odradi posao.
pozdrav
[ cozmo_im @ 07.01.2007. 09:46 ] @
Ma, nemojte improvizovati. Iskljuci TV potpuno iz struje preko noci i sve ce biti OK.
Ne znam da li neko uopste cita uputstva od TV aparata, sve lepo pise... (barem u mom uputstvu za Flat CRT Samsung).
[ nkcgyu @ 07.01.2007. 10:43 ] @
Upravo ovako radim i ja sa mojim televizorom. Ugasim ga, iskljucim kabal iz uticnice i ostavim tako nekoliko sata. Slika posle toga bude u redu.Ne bih vam preporucio magnete odmah. Probajte ovo, najjednostavnije je, a i ne kosta nista nit mozes sta ....bat.
Pozdrav i nek vam je sretan Bozic.
[ sasa022 @ 07.01.2007. 11:22 ] @
Za pocetak ga "iskljuci iz struje"  .
Takodje zapamti i polozaj kabla pa okreni kad budes ukljucivo - ima neki fazon oko faze i nule.
I pazljivo sa magnetom jer mozes i da pogorsas situaciju.
[ fade @ 07.01.2007. 12:08 ] @
nekda davno dok smo koristili 14" monitore , koji nisu imali degauss , koristili smo taj stari nacin , istekas iz struje , ostavis 2-3 sata i eto.
[ broker @ 07.01.2007. 13:13 ] @
AKo nisam napisao jedno 20 puta za sve ove godine odkako ES postoji: uzmes elektricni aparat za brijanje, ukljucis i promuvas po povrsini ekrana...
[ Backy @ 07.01.2007. 13:30 ] @
ja mislim da to ne važi za one što imaju rotaciono sečivo...
[ bakara @ 07.01.2007. 14:07 ] @
Citat: broker: AKo nisam napisao jedno 20 puta za sve ove godine odkako ES postoji: uzmes elektricni aparat za brijanje, ukljucis i promuvas po povrsini ekrana...
Hm..ovo je slicna metodA koju sam ja na pocetku napisao (ono sa busilicom), samo sto je u pitanju el. magnet...
Caka je u brzoj promeni polova magneta, zato ja i ne preporucujem da obican magnet priblizavate ekranu.
[ ilkebgd @ 07.01.2007. 14:28 ] @
Citat: broker: AKo nisam napisao jedno 20 puta za sve ove godine odkako ES postoji: uzmes elektricni aparat za brijanje, ukljucis i promuvas po povrsini ekrana...
Nemam elektricni aparat za brijanje,jel moze masinica za sisanje? :-)
[ bakara @ 07.01.2007. 14:38 ] @
Trebalo bi da moze (neke masinice imaju motor), bitno je da radi na principu "vibratora"..el. magnet koji naizmenicno menja polove.
[ Java Beograd @ 07.01.2007. 19:51 ] @
Čekajte, ljudi. Svi savremeni televizori, a Samsung to jeste, imaju svoj sistem demagnetizacije ekrana.
[ vsi @ 07.01.2007. 21:37 ] @
@bakara
MOZE I VIBRATOR, I ON SE OKRECE
[ bakara @ 07.01.2007. 21:58 ] @
Citat: vsi: @bakara
MOZE I VIBRATOR, I ON SE OKRECE
Verovatno moze, nemam iskustva...
Mislim da smo ovu temu apsolvirali...
Moze lock?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|