[ Biscan @ 06.01.2007. 23:00 ] @
Mene zanima da se ja umrezim sa drugim kompom u kuci i preko tog crpim ADSL preko mreze...e sad...jel to uposte moguce, znam da moze sa kablovskim netom, ali dal moze sa ADSL-om, i ako jeste moguce, da li mi treba nesto sem mreznog kabla i mreznih kartica ?

E sad...NE TREBA mi da ne znavisno ja na jednom i drugom kompu imam nezavisnu konekciju, treba mi da dok jedan radi da i drugi moze ne net

Bio bih veoma zahvalan na brzom odgovoru, da znam odma dal da kupujem kabel ili ne

...unapred hvala
[ mulaz @ 07.01.2007. 00:13 ] @
u onaj koji ce da bude glavni prikljucis jos jednu mreznu i onaj drugi prikljucis na njega
onaj glavni zakacis na net, i sredis internet connection sharing na njemu... i po svim pravilima bi morao net da radi i na drugom
[ Ivek33 @ 07.01.2007. 09:22 ] @
Citat:
Biscan: Mene zanima da se ja umrezim sa drugim kompom u kuci i preko tog crpim ADSL preko mreze...e sad...

da si koristio pretragu uvidio bi da na forumu imaš postova na tu temu na "kile" ;-)
ako ne nađeš i ne riješiš problem probaj na ovom LINKU
[ barakuda111 @ 07.01.2007. 14:22 ] @
Moj ti je savet da nikad nekorstis windows-ov ICS (Internet Connection sharing). Za slanje interneta sa servera na klijent koristi program FreeProxy. Besplatno ga skines sa interneta i ne moze biti jednostavnije. Samo ovaj link sto ti je Ivek33 dao pogledaj i tako upisi IP adrese na karticama.
[ skinja @ 08.01.2007. 07:36 ] @
Ako nisi resio problem slobodno mi posalji mail, rado cu pomoci.
[ frogman @ 08.01.2007. 23:53 ] @
Sada su mrezni switche-vi postali bagatela (5 port do neki 12e) tako da preko njega umrezi ta dva racunara i spoji adsl modem na switch. Podesi na klijentima podmrezu koja je konfigurisana na modemu npr. 10.0.0.x i kao gateway upisi adresu adsl modema i to je to!
[ Biscan @ 09.01.2007. 21:50 ] @
Hvala na informacijama, al moram da pitam sada...a kako kad sam ja lepo sebi napravio ikonicu na Desktop-u itd. da ja stvarno surfujem, jesam ja prikachen na net sa tog drugog kompa (mada kaze da ide brzinom od 60kb-a) al ne mogu da surfujem, shta treba da radim ?