|
[ markalauskas @ 07.01.2007. 11:49 ] @
| Da li neko ima iskustva sa njima. Koliko vidim imaju najpovoljniju ponudu trenutno, ali nisam ih vidjao do sada pa sam skeptik. Reklamiraju se ovde na banerima, kao i uni web.
Treba mi hosting max 100 mb, ali i 20-40gb transfer, ostalo nije toliko vazno osim up time koje se podrazumeva 99%. Moze i preporuka. |
[ Seslak @ 07.01.2007. 13:52 ] @
Ja sam pre par dana otvorio hosting kod njih. Sve sa domenom. Bio sam prilicno skeptican pa sam im to rekao i u mailu pre nego sam izvrsio uplatu na sta su mi oni odgovorili na krajnje neocekivan nacin i razbili sve strahove. Uplata je vrlo laka, mozes u posti ili u banci, prilicno su jeftini tako da im je to veliki plus. Istina, morao sam da im posaljem jos par mejlova da isprave neke stvari koje nisu bile bas onakve kakvim sam ih zamisljao kada sam gledao onu ponudu na sajtu ali su to blagovremeno (u roku od 24 sata) ispravili i sada je sve ok (makar mi se tako cini, mada sam siguran ako budem nasao jos neki propust da ce to ispraviti odmah nakon sto ima kazem). Mislim da im je tehnicka podrska prilicno ekspeditivna iako vrlo oprezna. Moja ti je preporuka da probas sa njima jer cena je vise nego privlacna. Ne verujem da ces se pokajati. Ja do sada nisam. Uptime ne mogu da komentarisem zato sto sam tek par dana na ovom hostingu. Mislim da nece biti problema.
Ako je jos neko kod njih neka javi svoja iskustva posebno ako ima negativna posto bih voleo da znam.
Poz.
[ srlexic @ 07.01.2007. 14:24 ] @
Kako ste se vas dvoje lepo dogovorili da izleklamirate firmu :)
[ Seslak @ 07.01.2007. 15:19 ] @
Citat: srlexic: Kako ste se vas dvoje lepo dogovorili da izleklamirate firmu :)
yeah, right! cinim to svaki dan! ne budi smesan. samo sam mu preneo svoja iskustva sa istima, sad on sam moze da bira. ako admini misle da je reklama neka brisu post, ne smeta mi...
p.s. pogledaj gore na baner i videces da im ja ne trebam da ih reklamiram... imaju sami svoju... peace!
[ markalauskas @ 07.01.2007. 20:20 ] @
nije dvoje nego dvojica  nema fema 
Nego Srki jel imas ti nekog hosta da ponudis ili samo flame-ujes??? 
Jel moze jos neko koment na oklop.com
[ metrostar @ 07.01.2007. 21:38 ] @
@Seslak
Da li bi mogao da budes jasniji koje stvari 'nisu bile bas onakve kakvim si ih zamisljao kada si gledao onu ponudu na sajtu'?
p.s. Poslao sam im par mejlova tokom zadnjih par dana i danas jedan raspitivajuci se o uslugama kao potencijalni buduci korisnik, danasnji odgovor sam dobio za manje od sat vremena. Sto se toga tice, deluju azurni i odgovaraju sa 'vise od jedne prosto-prosirene recenice'.
[Ovu poruku je menjao metrostar dana 07.01.2007. u 22:59 GMT+1]
[ Seslak @ 08.01.2007. 01:08 ] @
Pa, kad su mi tek otvorili account nije bio Shell ukljucen. Onda sam im poslao mail da to nije ukljuceno a oni su odgovorili da za to treba pismena molba i da navedem koje skripte cu da koristim. Smesno. Zasto to nisu naveli na sajtu? Pre nego sam uplatio novac! Kad sam im to rekao ukljucili su mi i Shell i rekli da se nadaju da nece biti nikakvih ilegalnih aktivnosti. "Da, jedva cekam", pomislio sam. Kao da sam neki script kiddie koji je jedva docekao shell da defacuje sve sajtove na servu. A opet, i sta to njih briga, platio sam za njega i nema sta da popunjavam neke molbe! Sad je sve ok. Mozda im to ide i za plus radi opreznosti. Kako kod koga.
Takodje, nije mi ukljucen Dedicated IP za SSL a receno je da ima podrska za SSL. Svakako, to mi jos ne treba ali bi moglo zatrebati za nekih pola godine do godinu tako da cu im verovatno opet morati da saljem mail.
Jos jednu stvar nisam siguran da je ispala kako sam ocekivao. Naime, kada sam registrovao domain samo su mi ga prikacili na hosting a nisam dobio nikakve podatke za promenu DNS-a. Takodje, ni podaci nisu moji kada pogledam WhoIs (to mi i ne smeta). Kada sam im poslao mail da mi se ne svidja sto za domain ne mogu da menjam DNS kako ja hocu i da podaci nisu moji oni su rekli da su podaci upisani automatski a da su mi podatke za podesavanje istog dali u prvom mailu nakon aktiviranja hostinga. Ja sam tada dobio samo podatke za FTP i CPanel. Jedino ako se preko toga moze podesiti DNS i podaci a da ja ne znam. Moguce, posto nisam strucan za to. Ako neko zna neka mi javi. :) Sad nemam vremena da se sa njima raspravljam oko toga ali me brine kasnije ako nekad odlucim da promenim hosting a zadrzim domen. Ipak sam ja i jedno i drugo platio i imam pravo da radim sa time sta hocu a oni sa time da nemaju nista. Ovako kontrolisem svoj domain koliko i Google-ov. :) Kasnije cu im nekad poslati mail za to. Sad mi ne treba ali kasnije zelim da probam nesto na prijateljevom hostingu.
Eto, to je to sto se tice mog iskustva. Za nekoga ko zeli samo simple hosting cine mi se kao idealni po ceni i usluzi ali ovako za ostalo mora malo povuci potegni i iskreno malo me to nervira. Kao da ocekuju da svi zele samo prostor i bandwidth a ostalo iako su naveli nece ukljuciti dok se neko ne seti da trazi a i tada te prvo pitaju za sta ce ti... Grrr...
P.S. Gde je sad onaj sto tvrdi da ih reklamiram?
[ mr. ako @ 08.01.2007. 04:55 ] @
Od kada se oni reklamiraju na ES-u? Jel to nesto od skoro ili ja nisam primetio njihovu slicicu?!
Sto se tice hostinga stvarno je povoljno, samo da ispadne dobro, da ne bude neka kvaka! Da ne bude kao sa onim svajcarcem (ne mogu da se setim imena hostinga), sto se pravi lud i nevest!
Sto se tice ovih vidim da su oni cerka-kompanija (ili tako nesto) Zoki games, to je neki nas lik sto je smislio neku igru sa cudnim karticama (bilo je daaaavno na slagalici na rts-u).
Svakakve gluposti sam napisao... najmanje o hostingu!
Ajd
[ Mart 2006 @ 09.01.2007. 09:01 ] @
Kakav je hosting za neku manju web prezentaciju bez download-a, cisto za firmin sajt, da li preporucujete kod njih ili neka druga solucija, tacnije mislim na paket MICRO.
[ markalauskas @ 09.01.2007. 13:38 ] @
Citat: Sto se tice hostinga stvarno je povoljno, samo da ispadne dobro, da ne bude neka kvaka! Da ne bude kao sa onim svajcarcem (ne mogu da se setim imena hostinga), sto se pravi lud i nevest!
pa zato i pitam... jel ima jos neko iskustva sa njima, nebitno koji paket je uzeo...?
[ DR83 @ 09.01.2007. 14:27 ] @
Citat: mr. ako:
Sto se tice hostinga stvarno je povoljno, samo da ispadne dobro, da ne bude neka kvaka! Da ne bude kao sa onim svajcarcem (ne mogu da se setim imena hostinga), sto se pravi lud i nevest!
Koji svajcarac?
[ kebic @ 09.01.2007. 15:52 ] @
Mislim da je kolega mislio na powercthost.net a o njima mozes da procitas na ovom forumu samo malo potrazi.
[ markalauskas @ 09.01.2007. 15:53 ] @
[ kebic @ 09.01.2007. 17:41 ] @
[ mr. ako @ 09.01.2007. 19:02 ] @
Citat: kebic: Mislim da je kolega mislio na powercthost.net a o njima mozes da procitas na ovom forumu samo malo potrazi.
E bas na njih, hvala ti na pomoci.
Na ovo sam mislio, samo nisam mogao da nadjem... Procitajte, sve ce vam biti jasno... Pojavio se odjednom, jako jevtino, svi pohrlili da uplate (ja sam ipak malo sacekao ;) ) i svi se lose proveli! A gazda kao izlazi u susret i hoce da pomogne, al' mu se ne da! Malko se pravi nevest! :)
Naravno, NE KAZEM, da je i oklop isto tako nesto lose (po svemu sudeci da nije uopste) i nadam se da ce uspeti! I da ce se pojaviti jos vise ovakvih hosting provajdera, sa jos povoljnijim cenama i uslugama!
Pozdrav
[ metrostar @ 10.01.2007. 18:33 ] @
@Seslak
Napisao si - " Naime, kada sam registrovao domain samo su mi ga prikacili na hosting a nisam dobio nikakve podatke za promenu DNS-a. Takodje, ni podaci nisu moji kada pogledam WhoIs (to mi i ne smeta). Kada sam im poslao mail da mi se ne svidja sto za domain ne mogu da menjam DNS kako ja hocu i da podaci nisu moji oni su rekli da su podaci upisani automatski a da su mi podatke za podesavanje istog dali u prvom mailu nakon aktiviranja hostinga. "
Da li bi mogao da navedes sta trenutno pise za tvoj domen u WhoIs. Podaci tamo bi trebalo da su tvoji ako si vlasnik domena, da li si probao da stavis svoje podatke kada se ulogujes u korisnicki panel na www.oklop.com, u okviru 'moji domeni' imas da podesis i izmenis podatke vezane za domen? Ako to nisi uradio, onda je tvoja greska, ako jesi, onda je necija druga.
Olako uzimas cinjenicu da 'tvoj' domen moze biti tvoje vlasnistvo koliko i Google, pretpostavljam da ti taj domen nije previse bitan da previse brines za njega. Kakvo je tvoje iskustvo kada otvoris Control Panel i proveravas mejl, koliki je protok? Kod mene je spor. Prvi put sam isprobao mejl nalog domena sada i protok je sa prekidima.
Cekam pola minuta da se pojavi bilo kakav protok, sebi sam poslao sa @yahoo mejla atacment velicine 150kb, za 10 minuta, uspeo je da skine 56kb i sada stoji bez protoka, da li je uvek takav protok?
Planiram da imam sajt e-biznisa sa oglasima gde bih dnevno trebao da otvorim mejlove koji ce imati atacmente merljive u Megabajtima, ovakav, mejl je ne upotrebljiv. Kakva su iskustva ostalih sa svojim mejl nalozima kod drugih hosting provajdera?
[Ovu poruku je menjao metrostar dana 11.01.2007. u 23:11 GMT+1]
[ nokconn @ 10.01.2007. 20:29 ] @
Kod hosting kompanija koje sam koristio otvara cPanel momentalno, email takoce, upload attach.. radi kao i na yahoo ili bilo gde, znaci normalno. Ne treba ni 3-4 sek. da bi pokazao sve ikonice u cPanel-u. Nebih da navodim hosting kopanije kako nebih bilo koga reklamirao, ali su domace sa serverima u USA ( iznajmljenim ).
Poz.
[ metrostar @ 10.01.2007. 20:50 ] @
A da li si podesavao POP3 mail i sl., pisao sam hosting firmi o problemu sa kojim sam se susreo sa mejlov i odgovorili su 'do sada nisu susretali takav problem i da vecina korisnika koristi POP3 mail', ja ne. Znaci ti kad udjes u control panel svoje hosting kompanije ista je brzina kao i na bilo kojoj stranici na netu? Ja od dva linka koja sam dobio za control panel, jedan nije se otvorio ni posle jedno 10 minuta pa sam ga ugasio, drugi je spor da mu treba minut da bi download-ovao ikonu po ikonu, mejl jos sporiji.
[Ovu poruku je menjao metrostar dana 11.01.2007. u 23:06 GMT+1]
[ nokconn @ 10.01.2007. 23:05 ] @
Citat: metrostar: A da li si podesavao POP3 mail i sl., pisao sam hosting firmi o problemu sa kojim sam se susreo sa mejlov i odgovorili su 'do sada nisu susretali takav problem i da vecina korisnika koristi POP3 mail', ja ne. Znaci ti kad udjes u control panel svoje hosting kompanije ista je brzina kao i na bilo kojoj stranici na netu? Ja od dva linka koja sam dobio za control panel, jedan nije se otvorio ni posle jedno 10 minuta pa sam izgubio zivce i ugasio ga, drugi je spor da mu treba minut da bi dowloadovao ikonu po ikonu, onda dok se nisam nacekao da vidim kako izgleda prozor za proveru saobracaja, i ostale prozore, prodje vecnost, mejl jos sporiji.
Naravno koristim POP3 i SMTP , radi sve , pa normalno je da radi valjda :) Da, radi isto kad idem na bilo koji drugi sajt, yahoo, msn, es... Pogledaj u cPanelu imas skroz levo na dnu panela opciju Service Status , otvori tu i vidi koliko je opterecen Load. Neznam sta da ti kazem. cPanel se otvara sporo samo ako je server opterecen, a to nesme nijedna ozbiljna hosting kompanija da dozvoli, pa cak i ako nije ozbiljna... Imam Wireless 256 kb/s , i kad skidam bilo sta ide mi punom brzinom. Neznam sta da ti kazem, ali za 14 din. mesecno i ne moze da se ocekuje bolje :)) Nema Hostinga da i malo valja, a da je jefitniji od 160 din. mesecno. Pa cak ni u inostranstvu, samo sto oni daju vise resursa.
[ Seslak @ 11.01.2007. 10:38 ] @
Moja greska. Nisam ni video taj korisnicki interfejs na oklop.com. Mada sam isao i trazio ga ali ga nisam nasao a bode oci. :) Sad je sve ok. Moze sve da se menja. Odlicno. Sad sam prezadovoljan. Mada, kao sto si rekao domen i nije toliko bitan ali ajd... Nema potrebe da listam WhoIs sa domaintools posto sad znam da ih mogu promeniti a do sada su bili oni defaultni Zoki Games podaci. Moze i DNS. Ok je.
Sto se tice maila, meni on toliko i ne treba tako da nisam nista isprobavao i testirao. Inace otvara mi mail manje vise brzo ali nisam gledao koliko brzo skida attach i koliko brzo isti stize na server. Probacu, samo ne mogu sada nisam dobar sa vremenom. Probacu sutra pa cu ti reci.
Sve u svemu cine mi se ok kao hosting kompanija.
[ markalauskas @ 11.01.2007. 13:57 ] @
koliko je bitno to podesavanje DNS?
[ 1r0nM4n @ 11.01.2007. 20:11 ] @
Čim vidim da se bave i izradom web sajtova i da imaju ovakvu "rupu" u sajtu ( http://www.oklop.com/?lang=test) odmah ih zaobilazim u širokom luku i ne vraćam se tamo...
[ Mart 2006 @ 11.01.2007. 21:31 ] @
Ja sam kod njih narucio "Micro" web hosting paket. Uplatio sve proslo OK, dobio dns parametre jos su me i pozvali gospodin Vojin da mi kaze da je nastao problem zbog velikog broja narudzbenica, pa se moj mail izgubio negde, ali vazno da je sve reseno i da radi super.
Update dns sam uradio na novi hosting i u roku od 30 minuta hosting sa starim domenom je aktiviran i vidi se, sve pohvale.
Sto se tice slanja email poruka situacija je sledeca:
Testirano slanje sa mog domena na gmail i gromnet.net na email adresu odmah stiglo bez ikakvih problema, takodje slanje na moju u email adresu koju sam kreirao za domen isto sa nalog koje sam koristio za primanje poruka sa mog domena sve stiglo i dostavljeno bez ijednog izgubljenog email-a.
Ja mogu samo da ih pohvalim kod mene sve super radi, nemam nikakvih zamerki.
[ metrostar @ 11.01.2007. 22:04 ] @
Nekim cudom i kod mene je pocelo da radi sve ok i ADSL brzinom moga interneta. Kad god sam EliteSecurity.org otvarao, za to mi je trebalo po oko 20-30sekundi da mi da neko obavestenje pa kada ga ugasim, jos toliko da bi prikazao stranicu, mislio sam da je to zbog preopterecenog servera.
Veceras sam instalisao Macromedia Flash Pro 8, i EliteSecurity.org se otvorio trenutno, otisao sam da proverim mejl nalog domena na oklop.com, i tamo se sve desavalo trenutno i nije bilo prekida protoka, mada tamo mi nikad nije ni davalo 'neko obavestenje' da nemam nesto instalirano da bih mogao videti sve elemente strane. Mejl stize trenutno, FTP upload radi bez prekida.
Ne znam da li je to doslo do promena na njihovom serveru, ili ima iste veze kao i sa prikazivanje ES.org, da je brzina postala odgovarajuca brzini mog ADSL-a. Sacekacu pa cu videti preko vikenda kako ce se stanje odvijati. Sad radi sve ok, pristupacnije su im cene od ostalih hosting firmi i nadam se da je problem bio do neistalisanog 'Flash'a makakav da je to problem.
[Ovu poruku je menjao metrostar dana 16.01.2007. u 00:30 GMT+1]
[ metrostar @ 11.01.2007. 22:14 ] @
@markalauskas
Kako mislis koliko je bitno podesavanje DNS-a? to ti odredjuje na kom serveru se nalazi domen, zar ne!?
[ Mart 2006 @ 12.01.2007. 02:12 ] @
metrostar ti si izmesao gore sve i svasta tako da sam dosao do zakljucka da nije problem uopste do www.oklop.com nego do tvog provajdera koji ti pruza usluge adsl-a, i plus sto neke stvari nemaju veze s vezom, i jos mi nije jasno kakve veze ima Elitesecurity i web hosting koji si ti uzeo kod oklop web hosting-a? Tebi je sve to uzrok neobee-a i njehovih tehnickih problema, i jos ko zna sta se sve tu krije, a uopste nije vezano za temu i za sam rad oklop web hosting-a.
Brzina elitesecurity postala odgovarajuca tvom adsl-u >>> sta god to znacilo
[ bakancs @ 13.01.2007. 15:30 ] @
Uplatio sam hosting na oklopu i sve je proslo ok..
medjutim javio mi se sledeci problem..
otvorio sam 'webmaster' email nalog na svom domenu i ne mogu klientom (TheBat!) da saljem mejlove..
Mogu da primam ali ne mogu da posaljem..
Poslao sam im mejl sa svojim problemom i zaista brzo su mi odgovorili da "podesite da "Outgoing server requires authentication" bude ukljuceno"..
Medjutim to sam ukljucio odmah prilikom prvog podesavanja klijenta..
Vratio sam mejl da nisam uspeo da popravim problem, na sta su oni odgovorili telefonskim pozivom (svaka im cast) ali i dalje su mi samo tvrdili da ja tu nisam nesto dobro podesio i da bi sve trebalo normalno da radi..
Tako da ni sada 3 dana posle, jos nemogu da saljem mejlove sa svog domena..
U logu klijenta pise sledece:
SEND - sending mail messages - 1 messages in queue
SEND - Initiating TLS handshake
SEND - Certificate S/N: 0, algorithm: RSA (1024 bits), issued from 13 jan. 2007 to 30 máj. 2034, for 1 host(s): hydrogen.webserversystems.com.
SEND - Owner: US, Unknown, Unknown, Unknown, Unknown, hydrogen.webserversystems.com, [email protected].
SEND - This certificate is self-issued.
SEND - TLS handshake failure. Invalid server certificate (Key material mismatch).
SEND - connection finished - 0 messages sent
Molim nekoga ko se razume u ovo da mi pomogne da podesim mejl kllijent da bih mogao da saljem mejlove.
unapred zahvalan
[ Tyler Durden @ 13.01.2007. 15:43 ] @
Nesto ti nije u redu sa tim sertifikatom. Da li te je kada si prvi put pokusao da posaljes ili primis mail, program koji koristis za postu pitao da li zelis da prihvatis taj njihov sertifikat?
Ako si ga instalirao, probaj da ga obrises i instaliras ponovo.
[ bakancs @ 13.01.2007. 16:19 ] @
Jeste, pitao me.. kliknuo sam na ADD TO TRUSTED..
Sada ne znam kako da izbrisem..pomoc?
To oko sertifikata mi se javlja i kada se logujem na CPanel..
Medjutim tu kliknem ACCEPT(INSTALL nije aktivan) i sve dalje radi normalno..
[ metrostar @ 15.01.2007. 23:14 ] @
@ Mart 2006 metrostar ti si izmesao gore sve i svasta tako da sam dosao do zakljucka da nije problem uopste do www.oklop.com nego do tvog provajdera koji ti pruza usluge adsl-a, i plus sto neke stvari nemaju veze s vezom, i jos mi nije jasno kakve veze ima Elitesecurity i web hosting koji si ti uzeo kod oklop web hosting-a? Tebi je sve to uzrok neobee-a i njehovih tehnickih problema, i jos ko zna sta se sve tu krije, a uopste nije vezano za temu i za sam rad oklop web hosting-a.
Brzina elitesecurity postala odgovarajuca tvom adsl-u >>> sta god to znacilo
Nisam strucan, navodim cinjenice sa kojima sam se susreo kao korisnik pa ko moze da zakljuci. Hteo sam da kazem da za godinu dana koriscenja ADSL-a, i otvorenih na desetine, ako ne stotine, hiljada sajteva (uglavnom zbog studija) verovatno sa jedno svega 15 veb-sajteva sam imao problema zbog sporosti otvaranja.
Npr. poddomeni pandasthumb zbog obima stranica, problem sa tim sajtem imaju i posetioci iz Amerike tako da nije do mene i mog ADSL provajdera, npr. domaca kladionica mozzart koja privlaci neverovatan broj ljudi u vreme vikenda kada su utakmice pa treba po ko zna koliko da se stranica otvori...
Npr. EliteSecurity.org, hteo sam da kazem da mi je trebalo koliko mi je trebalo da se otvori stranica, kada sam instalirao Flash 8 prosle nedelje, stranica ES-a mi se otvara odgovarajuci mom ADSL-u -> za sekund-dva tj. taman koliko je potrebno vremena da se velicina strane download-uje pri brzini mog ADSL paketa.
Npr. cpanel oklop.com-a, kada sam dobio dva linka za cpanel trebalo mi je vremena da ih otvorim koliko sam u prethodnim komentarima izlozio. Svaki dan pisem seminare i radove, prelazim bezbroj stranica, kada u toku godine naidjem samo na par sajteva koji uspore, to je procenat od negde 0.0001%.
U okviru nekog drugog pod-foruma postavio sam pitanje da li moze doci do usporavanja moje konekcije ka cpanel-u i serveru hosting kompanije zbog mana mog ADSL provajdera iako sve druge konekcije ka www mi rade bez problema. Moguce je da moze, ne znam, jer to nije 'surf' nego... ne znam, tu sam zbog odgovora.
Sto se tice oklop.com hosting-a na kojem sam oko nedelju dana, ocena za ljubaznost i predusretljivost 10, u zadnjih par dana koliko sam testirao FTP upload ocena 9/10, cene pristupacne, web-mail atacmente nece da otvori... pregledao sam vecinu sajteva domacih hosting firmi pre nego sto sam bas njih izabrao.
[Ovu poruku je menjao metrostar dana 16.01.2007. u 00:34 GMT+1]
[ vojjin @ 18.01.2007. 03:19 ] @
Voleo bih da se ukljucim na ovu temu, kao glavni i odgovorni urednik www.oklop.com za Srbiju.
Vidim da ima puno pohvala, sto ma raduje i ohrabruje da nastavimo tim putem. Verovatno se mnogi pitaju zasto je jeftino? Razlog je sto ne koristimo usluge Telekoma ;) to vam je svima jasno, i zelimo da ljudi u Srbiji mogu normalnim putem - uplata u posti i banci u dinarima - da imaju svoj sajt i domen. Firma jeste americka i regularna je - znaci namirujemo svoj dug drzavi (mislim na PDV) koji dosta nasih novih hosting provajdera ne rade, a to nije dobro.
Mnogi nas nisu videli ovde jer i nismo postojali u ovom biznisu - novi smo, ali daleko od toga da smo bez iskustva. Iza nas dve velike americke kompanije za domene i hostinge i ako su neki domeni i hostinzi sigurni - to su kod nas. Nismo tasna-masna firma, dosli smo ovde da ostanemo.
Ako neko ima bilo kakvih nejasnoca, slobodno moze da nas kontaktira ili telefonom, ili mailom, ali i ovde, tu smo i spremni za saradnju.
Hos jednom hvala na pohvalama, ali i na kritikama, cinimo sve da rec "kritika" bude proslost...
btw... 27. jaunara, u cast Sv. Save, davacemo domene za 499 dinara, sve hostinge za -25%... samo taj dan. A uskoro krece i aukcija domena - jedina profesionalna aukcija na teritoriji Srbije! Pa ko voli, nek izvoli :)
[Ovu poruku je menjao vojjin dana 18.01.2007. u 04:38 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao vojjin dana 18.01.2007. u 04:40 GMT+1]
[ vojjin @ 18.01.2007. 10:15 ] @
Citat: bakancs: Uplatio sam hosting na oklopu i sve je proslo ok..
medjutim javio mi se sledeci problem..
otvorio sam 'webmaster' email nalog na svom domenu i ne mogu klientom (TheBat!) da saljem mejlove..
Mogu da primam ali ne mogu da posaljem..
Poslao sam im mejl sa svojim problemom i zaista brzo su mi odgovorili da "podesite da "Outgoing server requires authentication" bude ukljuceno"..
Medjutim to sam ukljucio odmah prilikom prvog podesavanja klijenta..
Vratio sam mejl da nisam uspeo da popravim problem, na sta su oni odgovorili telefonskim pozivom (svaka im cast) ali i dalje su mi samo tvrdili da ja tu nisam nesto dobro podesio i da bi sve trebalo normalno da radi..
Tako da ni sada 3 dana posle, jos nemogu da saljem mejlove sa svog domena..
U logu klijenta pise sledece:
SEND - sending mail messages - 1 messages in queue
SEND - Initiating TLS handshake
SEND - Certificate S/N: 0, algorithm: RSA (1024 bits), issued from 13 jan. 2007 to 30 máj. 2034, for 1 host(s): hydrogen.webserversystems.com.
SEND - Owner: US, Unknown, Unknown, Unknown, Unknown, hydrogen.webserversystems.com, [email protected].
SEND - This certificate is self-issued.
SEND - TLS handshake failure. Invalid server certificate (Key material mismatch).
SEND - connection finished - 0 messages sent
Molim nekoga ko se razume u ovo da mi pomogne da podesim mejl kllijent da bih mogao da saljem mejlove.
unapred zahvalan
Bakancs, dva pitanja:
1. Da li je TheBeat podesen preko SSL ili preko TSL? Thunderbird radi normalno na serveru sa oba.
2. Da li si probao da probas sa nekim drugim mail klijentom? outlook, thunderbird, i sl.?
Pozdrav
[ Mart 2006 @ 19.01.2007. 16:20 ] @
Da ne cveta cvece dokazano, zvanicni sajt www.oklop.com nije dostupan a najgore sto i sajt koji imam kod njih nije dostupan. Ako moze vojin da objasni novonastalu situaciju.
[ vojjin @ 19.01.2007. 16:25 ] @
naravno da mogu,
jutros smo imali problema sa raid kontrolerom, malko je crkao, i to je kratko trajalo i zamanjen je... medjutim popodne je ustanovljeno da je i hard otisao zajedno sa njim tako da je to u procesu backupa podataka sa harda i menjanja diska.
Znam kako vam je, verjte mi meni je jos gore... ovo nam se nije desilo skoro, a nadam se i da nece u skorije vreme. Kako god, sta je tu je, sajtovi ce (kao i nas koji je na tom serveru) ubrzo proraditi, a svo koji hostuju kod nas ce za ovih 2 sata downtime dobiti dodatnih 10 dana hostinga, ako to nekome ista znaci.
[ Seslak @ 19.01.2007. 18:44 ] @
hehe, u dve godine koliko sam uplatio deset po deset i mozda se toga nakupi :) samo napred! :)
nego, onaj mail stvarno SPORO radi... Trebalo bi nesto poduzeti po pitanju toga...
[ vojjin @ 19.01.2007. 18:55 ] @
Citat: Seslak: hehe, u dve godine koliko sam uplatio deset po deset i mozda se toga nakupi :) samo napred! :)
nego, onaj mail stvarno SPORO radi... Trebalo bi nesto poduzeti po pitanju toga...
Vise nije 10 nego 30 dana produzenja. Ja se iskreno nadam da ce to biti jedino produzenje hostinga u naredne dve godine :)
Za mail cu pogledati, ja iskljucivo koristim pop mail koji radi perfektno, istestiracemo jos jednom web mail i javicemo vam.
[ Seslak @ 19.01.2007. 20:53 ] @
Hm, opet je nedostupan. A prosli put kada sam pisao poruku (dakle pre 2h) je bilo ok. Nadam se da ovog vise nece biti...
[ bakancs @ 19.01.2007. 21:12 ] @
Citat: vojjin: Bakancs, dva pitanja:
1. Da li je TheBeat podesen preko SSL ili preko TSL? Thunderbird radi normalno na serveru sa oba.
2. Da li si probao da probas sa nekim drugim mail klijentom? outlook, thunderbird, i sl.?
Pozdrav
TheBat ne radi ni preko SSl ni preko TSL. Probao sam Outlook isti problem.. zatim sam stavio Thunderbird, on je proradio ali prilikom svakog slanja izbacuje problem sa sertifikatom, medjutim posle klika na OK posalje pismo. Stvar je samo u tome da mi se program nesvidja, i navikao sam TheBat! Nisam zadovoljan ovakvim resenjem...
[ vojjin @ 20.01.2007. 08:04 ] @
Citat: bakancs: TheBat ne radi ni preko SSl ni preko TSL. Probao sam Outlook isti problem.. zatim sam stavio Thunderbird, on je proradio ali prilikom svakog slanja izbacuje problem sa sertifikatom, medjutim posle klika na OK posalje pismo. Stvar je samo u tome da mi se program nesvidja, i navikao sam TheBat! Nisam zadovoljan ovakvim resenjem...
Ok, instaliracu ja danas TheBat i videcu da li ima nekih problema.
Btw, racunar je definitivno pukao :( Evo nocas je vrseno menjanje racunara i kompletan prenos s jednog na drugi... naravno ro je sve trajalo malo duze jer se ponovo instalirao komplet sistem, i vrsio transfer fajlova. Posto je novi komp ne bi trebalo biti vise problema. Za svaki slucaj postavicemo jos jedan server na drugom mestu, ali sa znacajno manjim protokom, i naravno, sa povoljnijom cenom, pa kome ne treba neki extra protok - ima resenje :)
[ inodius @ 20.01.2007. 11:32 ] @
Citat: vojjin: Btw, racunar je definitivno pukao :( Evo nocas je vrseno menjanje racunara i kompletan prenos s jednog na drugi... naravno ro je sve trajalo malo duze...
Hoces da kazes, jos uvek traje, posto jos uvek ne radi ni vas sajt. :)
Mozda je bolje da se vi ipak bavite samo Zoki igricama :))
[ vojjin @ 20.01.2007. 11:44 ] @
Citat: inodius: Hoces da kazes, jos uvek traje, posto jos uvek ne radi ni vas sajt. :)
Mozda je bolje da se vi ipak bavite samo Zoki igricama :))
Da, to sam rekao u proslom vremenu ocekujuci da ce uskoro da se sredi... medjutim... visa sila
[ Mart 2006 @ 20.01.2007. 13:23 ] @
Pa ovo opet ne radi, sta se ovo desava, krenulo nesto cesce...
[ vojjin @ 21.01.2007. 10:49 ] @
Citat: Mart 2006: Pa ovo opet ne radi, sta se ovo desava, krenulo nesto cesce...
Pa menjan je kompletan server... zato je malo trajalo, ali sad je sve ok... i tako ce i biti za duzi period
Citat: bakancs: TheBat ne radi ni preko SSl ni preko TSL. Probao sam Outlook isti problem.. zatim sam stavio Thunderbird, on je proradio ali prilikom svakog slanja izbacuje problem sa sertifikatom, medjutim posle klika na OK posalje pismo. Stvar je samo u tome da mi se program nesvidja, i navikao sam TheBat! Nisam zadovoljan ovakvim resenjem...
Ja sam instalirao TheBat po defaultu sve (osim nekih sitnica).... radi kao sat. Ne znam zasto kod tebe nece. Sto znaci da nije do nas nista, nesto si ipak cacnuo :)
[ Mart 2006 @ 22.01.2007. 10:37 ] @
22.01.2007, 11:36
Izgleda da je opet riknuo hard ili ceo server cim ni http://www.oklop.com/ nije dostupan, a takodje ni moja prezentacija. Treba da se razmisli o promeni web hostinga.
[ vojjin @ 22.01.2007. 11:07 ] @
Nije nego se radi FSCK harda... hard je veliki sa milionima fajloa na njemu pa potraje... FSCK je inace File System ChecK koji sistem inicijalno radi prilikom bootovanja ako nije dobro ugasen. Vrlo brzo je sve nazad.
[ inodius @ 22.01.2007. 11:36 ] @
Ali pitanje je zasto radi FSCK i zasto sistem nije dobro ugasen, neko se sapleo na produzni kabl... :))
Ma sjajni ste :)
[ Seslak @ 22.01.2007. 12:48 ] @
Hm, sinoc je sve bilo ok a sad
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111) in /home/blahurl/public_html/blahurl/blahurl/index.php on line X
I cannot connect to the database because: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111)
*neki podaci iz warning poruke su izmenjeni iz preventivnih razloga.
Anyway, ozbiljno razmisljam da zatrazim povrat novca posto jos nije proteklo onih mesec dana kojih imam kao probni period u kome ako nisam zadovoljan imam pravo da zatrazim povrat novca (tako ste mi rekli u mailu)... Realno gledano, lakse cu nabrojati dane kada je sve radilo kako treba nego kada nije u ovih manje od mese dana... Moram Vam priznati da uopste nisam zadovoljan i da niko ne bude zacudjen ako Vam u narednih par dana posaljem mail sa zahtevom za povrat sredstava. 99% Uptime? Pre bih rekao 25% i to jedva... Ne lazimo se, radite los posao i naravno uvek imate izgovor za nesto. Mene ne zanima sta se desava i koliko je mala sansa da se to desi i koliko jos trebam da cekam. Ja sam platio da server bude uptime 99% vremena i ocekujem da tako i bude a to sta se tamo iza desava je potpuno Vasa stvar i uopste ne treba da me se dotice niti da uopste budem svestan da se ista tamo i desilo kako ne treba... Poslednji je trenutak da se pocnete ponasati ozbiljno u skladu sa onim za sta ste placeni ili cete izgubiti sve korisnike i navuci losu reklamu koja ni sad ne cveta. Nadam se da posle ove greske nece biti NIJEDNE makar narednih 6 meseci...
[ Seslak @ 22.01.2007. 12:58 ] @
Skroz ste pukli! Sad sam i preko cpanela proveravao MySQL baze i sve sto vidim je gomila warning poruka i objasnjenja da ne moze da se konektuje na MySQL. I sad ja treba da dezuram 24 sata na dan da hvatam kad mi radi sajt a kad ne. Sta bi bilo da sad nisam dosao na net? Ne bih ni znao da mi je sajt skroz puk'o... Sreca pa je jos u testnoj fazi... Pitam se samo koliko li se to puta desi kada ja to ne skontam jer nisam bio u tih nekoliko sati online... Zanimljivo... I sto je najgore od svega ovih 2 sata je sve sto imam vremena danas da radim na sajtu ali ne mogu jer je host riknuo! I ko je sad tu izgubio? Rekao bih ja. Sta? Vreme. A vreme je novac...
[ Emil Ranc @ 22.01.2007. 13:55 ] @
kolko para, tolko muzike...
[ vojjin @ 22.01.2007. 14:34 ] @
Ne radi se o parama i muzici... vec dve godine u toj firmi hostujemo raznorazne sajtove i nikad nije bilo ovakih problema... Drndaju nam racunar pa se razvaljuju.... znam da su svi besni, i to sa pravom, krivica jeste samo nasa, ali nije ni nama lakse. Ako smo se ponudili da po vrlo povoljnim cenama ponudimo ljudima u srbiji hosting, da ne moraju da jure nekog sa CC ili da placaju preskup hosting kod nas, to ne znaci da treba pljuvati po firmi (neki to s razlogom i rade, ali to je normalna pojava).
Ovih dana selimo server na bezbednije mesto od onih, kako jedan rece, sto slucajno se sapletu o gajtan za struju (iako se dve godine nijednom nisu sapleli). Ostace isti nameserveri, isti protok, tako da nece biti nekih velikih promena.
[ Mart 2006 @ 22.01.2007. 16:09 ] @
22.01.2007 >> 17:09
Server opet offline, u cemu je sad problem?
[ vojjin @ 22.01.2007. 21:06 ] @
Izvinjavam se na kasnjenju odgovora, ceo dan sam online sa amerima, problemi sa hardverom, jadnicci pokusavaju da rese al im ne ide. Na kraju ispadamo da smo mi jadni a ne oni. Kako god, cim proradi, nalozen je totalni backup i selidbu na druge servere. Tako da cu biti online celu noc dok se to ne obavi, ako treba i do sutra uvece.
Ovo je neoprostiva greska s njihove strane i posle 2 godine saradnje moracemo da raskinemo odnose sa njima, tako stoje stvari.
Znam da je ovo neoprostiva greska i sa nase strane, tako da ko god zeli moze da zatrazi novac nazad, i dobice bez obzira da li je proslo 1 mesec ili vise.
Sutra cete svi dobiti informaciju telefonom.
[ kebic @ 22.01.2007. 23:59 ] @
Citat: vojjin:
Znam da je ovo neoprostiva greska i sa nase strane, tako da ko god zeli moze da zatrazi novac nazad, i dobice bez obzira da li je proslo 1 mesec ili vise.
Posteno brate pa ko hoce nek ceka ili uzme pre pa nek ide dalje.
Pozz
[ 180 @ 23.01.2007. 09:30 ] @
Pozdrav,
ja juce otisao da uzmem pare kod "gazde" za sajt (a ceo dan sam razvlacio jer ga nije bilo-kazem evo ga :)... kad sajta nema objasni mu da nije do mene, ali dobro bar se javljaju za razlku od powercthosta, pruzaju razumnu nadokmadu za nase utroseno strpljenje. Ja se slazem 7 dana hostinga puko server, sql server, sad sajt radi jos jednom pukne u narednih 12 dana- nemam izbora, a zvucala je dobro predprodajna azurnost... joj taj uptime ;)
[ mr. ako @ 23.01.2007. 13:16 ] @
Negde na pocetku teme sam rekao, da bi bilo dobro da ovo ne bude kao sa onim svajcarcem powercthosting... Ali evo, ispalo da bas mnogo lice! Steta, a bas sam se ponadao...
Mada ima jos vremena da se ipravi citava stvar!
[ metrostar @ 23.01.2007. 18:18 ] @
Juce ceo dan do ponoci koliko sam proveravao nije radilo, nemam zivaca...
[Ovu poruku je menjao metrostar dana 25.01.2007. u 16:20 GMT+1]
[ vojjin @ 23.01.2007. 18:31 ] @
Citat: metrostar: Juce ceo dan do ponoci koliko sam proveravao nije nista radilo, danas pre podne kratkotrajno, sada 19.15 pise da mi sajt ne radi, stvarno nemam zivaca da trosim energiju nervirajuci se sa ovih hosting-om, od prvog dana pre 2 nedelje nista nije islo kako treba...
Gospodine, lepo sam napisao da ni mi vise nemamo zivaca sa stariom kompanijom sa kojom smo saradjivali 2 godine i da je menjamo. To smo i uradili, uzeli smo novi server i postavili kod druge kompanije. Svi nasi klijenti su prebacneni na taj server - doduse fiktivno - sajtovi su prazni, ali idemo jedan po jedan i pokusavamo da sa starog izvucemo podatke i sami uradimo transfer sajtova koliko je u nasoj moci, kako ne bi cimali korisnike bez potrebe. Jedan deo je vec prebacen i potpuno je funkcionalan. Ako ne bude nekih problema sa starim serverom i vas sajt ce biti transferisan tokom ove noci - a u slucaju da sami zelite da ga postavite, mozete, svi podaci su isti, pa i ftp. Ukoliko zelite da uradite to molimo vas da nas obavestite da ne trosimo energiju bez potrebe i da uradimo transfer klijentima sa manje iskustva u ovoj oblasti.
Inace, zbog ovog (mislim) treceg prekida u roku od 4 dana svi klijenti su dobili jos mesec dana gratis hostovanja.
Srdacan pozdrav.
Vojin
[ Livadic Cvetko @ 24.01.2007. 13:11 ] @
Pa bar bi mogli da vratite korisnicke prezentacije (ftp podatke) to vam ne zahteva puno vremena ;) a sql, mailove i ostalo - postepeno ...
[ vojjin @ 24.01.2007. 13:54 ] @
Citat: Livadic Cvetko: Pa bar bi mogli da vratite korisnicke prezentacije (ftp podatke) to vam ne zahteva puno vremena ;) a sql, mailove i ostalo - postepeno ...
Svi korisnicki podaci, baze, poddomeni i addon domeni su prebaceni na novi server i 100% funkcionalni. Posto se korisnik baze nije nikako prebacivao zajedno sa bazom, morali smo da idemo po kodu da trazimo username za bazu kako bi svaku bazu doveli da bude funkcionalna i to smo i uradili. Svi domeni su se propagirali kako treba i svi su u funkciji.
Eto, panika bila, panika prosla. Ne ponovila se, dabogda.
Citat: mr. ako: Negde na pocetku teme sam rekao, da bi bilo dobro da ovo ne bude kao sa onim svajcarcem powercthosting... Ali evo, ispalo da bas mnogo lice! Steta, a bas sam se ponadao...
ne gospodine "Ako"... licimo kao pas i macka :)
[ 180 @ 24.01.2007. 16:04 ] @
Da ne saljem njima na podrsku mozda ima neko isti problem a lako se resava? znaci sve je uredu samo mi nije jasno ftp radi ali ja ne mogu da promenim file atribute kaze "550 Could not change perms on lang: Operation not permitted" a nesto nece ni da podigne fajl 553-Can't open that file: Permission denied...
[ vojjin @ 24.01.2007. 16:25 ] @
Citat: 180: Da ne saljem njima na podrsku mozda ima neko isti problem a lako se resava? znaci sve je uredu samo mi nije jasno ftp radi ali ja ne mogu da promenim file atribute kaze "550 Could not change perms on lang: Operation not permitted" a nesto nece ni da podigne fajl 553-Can't open that file: Permission denied...
Ako pokusavas da promenis file attribute iz FTP programa, moguce je da je do programa. Preporucujem da zbog sigurnosti izmene direktno iz cPanela promenis atribute odredjenih foldera ili fajlova.
[ 180 @ 24.01.2007. 18:35 ] @
Pokusao sam to odmah, nece ni upload fajlova ni preko C panela(file menagera) a ni ftp ,da ipak ja saljem ovo na podrsku? niko nema isti problem?
"home/ime sajta/tmp/cpanel.TMP.r5CCPWna7BU5qS7_, /home/ime sajta/public_html/components/com/lang/lang_srpski.php failed: Permission denied
lang_srpski.php (lang_srpski.php): upload failed."- ovo je preko file menagera...
[ Noe @ 24.01.2007. 19:32 ] @
moraces da ih zoves, ocigledno je iz ovog sto si napisao da nisi ti vlasnik tvojih fajlova vec root, a to se desilo prilikom kopiranja podataka sa servera na server od strane root-a tj adminsitratora servera. Trazi samo da ti urade chown direktorijuma kome ne mozes da pristupis i bice sve u redu.
[ Mart 2006 @ 25.01.2007. 21:07 ] @
25.01.2007 - 22:08
Sajt offline, razlog ne znam ali ko ce znati sad sta je u pitanju.
[ vojjin @ 25.01.2007. 21:15 ] @
Citat: Mart 2006: 25.01.2007 - 22:08
Sajt offline, razlog ne znam ali ko ce znati sad sta je u pitanju.
Ne znam, ja sam kliknuo na mojnalog.com i otvorio iz cuga.
[ Mart 2006 @ 25.01.2007. 22:23 ] @
Ja pokusavam da otvorim svoj sajt ali nece uopste. Izbacuje da sajt nepostoji. Pomoc?
[ 1r0nM4n @ 25.01.2007. 22:48 ] @
Takođe mi je odmah otvorilo.
Probaj da središ svoj DNS.
p0z
p.s. @vojjin vidim da ste sredili onaj bag sa izborom jezika a ni hvala niste rekli :P
[ Seslak @ 26.01.2007. 08:32 ] @
Dobro. Izgleda da sve sada koliko toliko pocinje da se vraca u normalu. Mislim da ideja koja stoji iza ove firme je vise nego dobra i to je razlog zasto nisam hteo tek tako da odustanem i zasto mi je drago da se sve ipak vratilo normali. Ipak, ima nekih nedostataka koje bi trebalo ispraviti:
1. Sajt mi je nakon promene servera sasvim fino radio a onda iznenada vise nisam mogao da pristupim MySQL bazi. Odem na cPanel da vidim sta nije u redu kad ni tamo ne mogu. Setim se da mozda moze onaj stari password koji sam dobio od Vas na pocetku. Tako je i bilo. To je prilicno nesigurno jer sada ko zna koliko jos racuna ima sa istim passom... Anyway, nakon prckanja i maltretiranja sa cPanel HTML editorom, sad opet "sve" radi.
2. Ne znam za Srbiju ali mi u RS nismo dobili nikakve pozive telefonom da nam se objasni zasto sajt ne radi (kao sto je najavljivano na sajtu) niti nam je stigao EMail o jos mesec dana produzenja hostinga zbog nastalih gresaka. Koliko sam ja shvatio, hosting je produzen sad sve ukupno na dva meseca? Ja sam dobio obavest samo za mesec dana. Mozda sam ja pogresno shvatio.
3. Shell ne radi. Ne moram valjda opet pisati moldbu (ne zelim, platio sam to i nemam sta da molim)? Mada, pre bih rekao da je ovog puta SSH port zatvoren. Nadam se da ce to uskoro ponovo proraditi (mada, nema neke velike zurbe) ali kad proradi da ce ovog puta imati TCL podrsku koje nije bilo na proslom a onda mi stvarno Shell i ne znaci toliko bez toga (ili mi je mozda neko zaboravio da mi javi path do TCL-a). Mislim da je shell bez TCL-a smejurija i ne bi trebalo tako da se zove :)
Nadam se da ce uskoro sve da se sanira i da ce sve biti kako i treba da bude. Pozdrav!
[ metrostar @ 26.01.2007. 12:28 ] @
Sto neke stvari kod mene nisu radile, ne znam, sto se tice tehnicke podrske, predusretljivost je maksimalna, 'domace' tehnicka podrska je prvobitan razlog zbog koga sam se odlucio za 'domaci' hosting.
[Ovu poruku je menjao metrostar dana 06.02.2007. u 11:56 GMT+1]
[ shalarmantan @ 31.01.2007. 10:58 ] @
....ne znam u cemu je kvaka....ali skoro vec nedelju dana... www.oklop.com .....ne sljaka...a narvno ni nas sajt... www.mladiuobrenovcu.info :(.....Vojine....oce biti nesto do toga...:)...?.
[Ovu poruku je menjao Tyler Durden dana 31.01.2007. u 12:08 GMT+1]
[ abishai @ 31.01.2007. 11:06 ] @
^ Upravo sam otvorio i jedan i drugi sajt...
[ shalarmantan @ 31.01.2007. 13:56 ] @
...ne znam kako si otvorio...meni vec skoro nedelju dana ne sljaka....
mod: ovo je bio posljednji edit. Svaki sljedeci 'plavi' post bice brisan. blue tag ne sluzi za to.
[ 180 @ 31.01.2007. 15:51 ] @
Pozzz,
otvorio sam i ja ovaj mladi u obrenovcu i oklop, a i moj radi bez prestanka vec par dana, e sad sto se tice... vidi se -nevidi se... ;( znam za to prijatelji koji sa dial-upom pokusavaju da mi pridu (beotel,eunet) i ovi sa bg wirlesa imali su problem kaze nema ga ili "previse dugo cekano da server odgovori"... ali meni i ovima na sezam adsl-u.... i kablovskom preko sbb sve ok , a kako je to moguce ..(to me nisu ucili na racunarskim mrezama)...
znaci probaj i sa tudeg kompa da pristupis...
[ shalarmantan @ 31.01.2007. 16:36 ] @
...prvi put to cujem........ali evo angazovao sma ortaka...on ima kablovski....i kod njega sljaka....u cemu je kvaka...do mog provajdera..ili do...oklop-a...?
....RESENJE....problem je sa IP.....ladno mi u zgradi...imamo zajednicku....tako nekako...:(....
[Ovu poruku je menjao shalarmantan dana 31.01.2007. u 17:46 GMT+1]
[ Seslak @ 31.01.2007. 19:46 ] @
Meni niko nije odgovorio na prethodni post. Gosn vojjin je zadnji put odgovarao na ovom topiku pre pet dana. Tebi jos nisu vratili pare i ne javljaju se kad ce. Sajtovi su samo fiktivno hostovani vec sedam dana (probajte preko korisnickog interfejsa na oklop.com da promenite podatke ili nesto slicno npr. DNS i videcete da ne moze) i ako doduse rade... Meni ovo sve smrdi na prevaru. Iskreno se nadam da nisam u pravu... bas nemam zivaca za to...
Ono sto mi je bas nejasno je zasto gos. vojin pise ovakvu poruku:
Citat:
Preporucujem toplo www.oklop.com i za hostovanje i za kupovinu domena. Zasto? Preprodavci domena su od enom.com, koji je najjaci za domene, a hosting im je smesno jeftin sa ogromnim protokom (nisam siguran gde su reselleri) ali serveri su jako brzi... za 100 mb paket imas 20 GB transfera :) to jos niko ne daje... i to ne daje za celih 84 din mesecno??? i sve ostalo vezano za domen, poddomene, addon domene i sl. A odes na postu i uplatis u dinarima :) znaci firma i to kako sam video stoji nas tip iz kalifornije.. znaci nema propadanja ni beganja. Kloni se domacih koji ti ne traze PDV i uplacujes fizickom licu... to mi je malo nesigurno.
na ovom topiku http://www.elitesecurity.org/t78507-1#1387293 ako je on glavni i odgovorni urednik oklop.com za srbiju? pa, ne bi li on trebao da zna tacno gde su reselleri i da ne prica kao: "video sam cini mi se da je neki nas baja iz amerike iza te firme". ne znam. sve mi se ovo cini jako sumnjivim. posebno sto se taj covek vise ne javlja... a na sajtovima se nsita nije promenilo. Samo imam pristup hostingu i MySQL bazama kao i onim sitnicama iz cPanela. Niko ne javlja zasto je to tako a nista se ni ne menja... sve u svemu, nadam se da sam BAS PUNO pogresio u ovom postu...
P.S. Od svega ce mi biti najkrivlje ako ispadne da su zaista prevaranti a reklamirali su se na ESu za koji inace imam ogromno poverenje i cim sam video da se reklamiraju ovde odmah mi je ulilo odredjenu sigurnost. Steta, izgleda da se i ovde izgubila selekcija vec ko da vise para...
[ flylord @ 31.01.2007. 20:46 ] @
Citat: Seslak:
P.S. Od svega ce mi biti najkrivlje ako ispadne da su zaista prevaranti a reklamirali su se na ESu za koji inace imam ogromno poverenje i cim sam video da se reklamiraju ovde odmah mi je ulilo odredjenu sigurnost. Steta, izgleda da se i ovde izgubila selekcija vec ko da vise para...
Ne postoji mogucnost da se zna kakav je ko, dok ne prodje vreme i dok se korisnici ne oglase i ne daju dobre ili lose kritike.
[ NeShYU @ 31.01.2007. 20:47 ] @
Covek malo dize sebi rejting i reklamira se - nije lako imati musterije na ovo vreme kad na svakom cosku druga hosting firma, pogotovo ne zadovoljne musterije posto sada svaka sitnica smeta. Svi traze nesto savrseno a da se placa 1din mesecno i to mogucnosti da im dodju na vrata za novac. Imajte malo milosti ljudi, nijedna firma ovde nije pomenuta da posle par posta neko nije prokomentarisao "ma obicni prevaranti..", "Imao sam vrlo lose iskustvo sa njima..." i tako dalje. Svako ima neke svoje faforite ali nemora da ocrni konkurenciju. Iako su serveri masine, administratori su ljudi, pa je normalno da se ponekad desi po koja greska i da nijedan hosting nije savrsen.
[ shalarmantan @ 01.02.2007. 00:04 ] @
....opet....ja...znaci provajder mi je dao licnu IP......( slabo baratam terminima...a znanje mi je...all inclisive:)....ipak sam ja sumar ).....kvaka je bila na tom serveru koji onemogucava pristup nekome ko nema licnu IP...e sad....to nama nikako ne odgovara ..jer je sajt loklani...a vecina korisnika izlazi preko tog lokalnog provajdera....gospodin Vojin ce prebaciti na drugi server...i stvar sredjena....nadam se...:)......ma bice to ok...laganjez..;)....
p.s....i javljaju se na fon...ja malopre zvao...;)
[ vojjin @ 01.02.2007. 15:31 ] @
Zao mi je sto neki misle da smo sarlantani i prevaranti, sve ovo sto radimo je u najboljoj nameri i ne zelimo da idemo sa podrucja Srbije tako da su svi nasi kupci 100% sigurni. Svi imaju poteskoca, pogotovu u inostranstvu jer ponuda hostinga je maltene nedovoljna u odnosu na potraznju i neki cak obustavljaju prodaju hostinga dok sebi ne obezbede jos po neki server.
Ne mogu reci da nije do nas - nije direktno ali je indirektno - sto se napravila mala pometnja sa prelaskom sa servera na server, a cak sad i vracanjem na stari (koji je proradio i to vrlo dobro radi). Znam da je svim muka od cekanja da nesto proradi, da im se sajt ne vidi. Verujte mi meni je muka koliko vama svima zajedno, ali to je moj problem, tj. od nas iz Oklopa. Nijedan housing provajder nece da kaze "znate mi smo banovali sve IP adrese iza NAT-a".. naravno.. sve se vremenom otkriva... Kao i to da mail server ne radi zbog spammera?? naravno cim smo primetili malo smo podviknuli i odmah su ga ukljicili.
Sve u svemu, maksimalno se trudimo da svima udovoljimo.. sve naloge koji pristignu istog dana (uglavnom) ukljucimo iako ne znamo hocemo li dobiti novac ili ne za razliku od usluga u srbiji koji dok ne vide crno na belo ne preduzimaju ama bas nista. Nije sve u novcu. Najbitnije su nam zadovoljne musterije jer onda smo svi srecni - vi imate jeftin hosting, koji radi, mi imamo manje briga nad glavom koje se nijednim novcem ne mogu naplatiti.
Vojin
[ flylord @ 01.02.2007. 16:28 ] @
Citat: shalarmantan: ....kvaka je bila na tom serveru koji onemogucava pristup nekome ko nema licnu IP...
Citat: vojjin: Nijedan housing provajder nece da kaze "znate mi smo banovali sve IP adrese iza NAT-a".. naravno.. sve se vremenom otkriva...
Kako neko moze da banuje IP adrese koje su iza NAT-a? Sta su to IP adrese iza NAT-a? Valjda privatne, ali one se mapiraju na javne adrese, i server kome se pristupa vidi samo javnu adresu, ne moze da zna da li je taj korisnik iza NAT-a ili nije.
Nesto je meni cudno kod ovih izjava
shalarmantan: Imas samo 5 postova. Dosao si na es samo da bi pricao o ovom hosting provajderu?
[ shalarmantan @ 01.02.2007. 22:50 ] @
Sta sad, ispalo da ja navijam ,ma daj batali:).Kakav ti je to argument, klasicna zamena teza:).
Rekao sam nekoliko puta, da sa temom stojim jako slabo, drugim recima od skora
se interesujem za istu,a registrovan sam na forumu - odavnooo, ali
kako ti kazes sve je to bilo smisljeno jos tada:).
Opet problem
sada ne sljaka www.cegrad.org, pa ni www.mladi.cegrad.org, a www.mladiuobrenovcu.info sljaka iako je on pod domen cegrad-a?
Izgleda da ce opet da rade telefoni:)
[ abishai @ 01.02.2007. 22:55 ] @
^ Sajtovi rade
[ shalarmantan @ 02.02.2007. 00:12 ] @
^ kod mene ne rade:(!
[ Seslak @ 04.02.2007. 20:57 ] @
oklop.com vise ne radi. vec par dana. doduse, moj sajt radi ali... sta je sa njima?
[ shalarmantan @ 04.02.2007. 21:16 ] @
Kod mene radi oklop.com, ali ovi moji ne rade, i posle transfera na novi - stari server, cekamo jos malko, mozda je do ovog mog provajdera, ko zna?!
[ Seslak @ 04.02.2007. 23:37 ] @
evo, opet ne mogu da otvorim oklop.com
sajt mi radi.
cudno!
[ varginjo @ 05.02.2007. 09:25 ] @
Ja nemam kod njih hosting, ali razmisljam da uzmem! E sad da li moze neko od
korisnika njihovih usluga da kaze kakva im je podrska i da li su odgovorni...
[ connectingn @ 05.02.2007. 13:33 ] @
@varginjo
citaj postove pre tvog. Imas cetri strane sa utiscima.
[ varginjo @ 05.02.2007. 16:36 ] @
@connectingn , čitam ne brini , ali sam postavio opet pitanje jer vidim da zadnjih dana ima problema!
[ 1r0nM4n @ 05.02.2007. 21:49 ] @
Nije zadnjih dana nego zadnjih mesec dana..
Ne razumem ljude koji uzimaju nešto što nije provereno. Videli baner na [es]-u i sada misle da je to extra dobro.
Ekipu administratora [es]-a ne zanima da li ta firma, pojedinac, ili nešto trece, obavlja ili pruža usluge normalno, bez prevara.
Kao što sam već spomenuo u prvim postovima ove teme, ako neko nudi nekakvu uslugu web programiranja a na svom sajtu pravi jedan vrlo ozbiljan sigurnosni propust ( Include vulnerability) onda nema dalje priče..
Možda vam ovo zvuci smešno (i možda razmišljate "šta se ovaj mali pravi pametan"), ali ako je postojao još neki propust u konfiguraciji servera, lako se moglo desiti da svi vaši sajtovi budu hakovani... I još, nazovimo ga, admin ne vidi koliki je propust imao na web sajtu što mogu da zaključim ne odgovaranjem na ovu moju nazovimo šalu.
Citat: p.s. @vojjin vidim da ste sredili onaj bag sa izborom jezika a ni hvala niste rekli :P
Ili ga je sramota da bilo šta kaže povodom toga.
A šta mislite, šta bi se desilo da taj bag nisam pronašao ja, nego neki Turčin (oni su nešto više zastupljeniji kod nas u poslednje vreme  )??
On ne bi rekao adminu: "E imate neku rupu na sajtu.. sredite to" nego bi vam pobrisao sve što se može pobrisati..
Mislite malo o tome, i pazite koji hosting birate. Najbolje bi bilo da uzmete neki VPS ili Dedicated, ali kao što znamo oni su relativno skupi pa je najčešći izbor Shared hosting. Treba znati izabrati taj (shared) hosting!
Eto toliko od mene...
I ne verujte svemu što čujete ili vidite!
p0z 
[ 1r0nM4n @ 05.02.2007. 21:58 ] @
Sad sam naleteo na jedan vrlo zanimljiv i što je najvažnije istinit text (iz susedne teme na ovom forumu) tako da moram da ga citiram (deo)!
Citat: Djoks: Sto se tice sigurnosti i stabilnosti servera - sve zavisi od Hosting provajdera. Ja sam skoro POBJEGAO sa FreeBSD-a gdje administrator nije umio da podesi mail server i antivirus tako da je antivirus svake sedmice gasio funkcije servera iz razloga sto nije mogao da se update-uje. Tako mi je email bio off-line nekada i po 2 dana, a usto se zbog nestrucnosti administratora u e-mail sistem uvalio i neki SPAM-er koji nam je svima pokupio adrese, i zatrpavao naloge koje nikada nikome nismo ni objavili. Na FreeBSD-u (zamislite: Unix - nesto "najstabilnije") su nam svima pokupili sifre za Cpanel, i uradili mass deface - tako da je na uvodnim stranama nase prezentacije osvanula albanska zastava i slogan "Hacked by Don Cano".
Dakle - sve je u administratorima! Ako izaberes veliku, razradjenu (citaj: stranu) kompaniju sa respektabilnim brojem klijenata - nece morati da brines o ovome, niti ces morati administratora da molis za broj telefona kako bi ga zvao u zlo vrijeme jer ti e-mail, FTP, web ne funkcionisu a support je (naravno) off-line.
Nadam se da sam barem nekom (što bi se reklo) otvorio oči!
p0z
[ connectingn @ 06.02.2007. 00:24 ] @
http://www.oklop.com/
Server not found
Firefox can't find the server at www.oklop.com.
Opet su offline.
[Ovu poruku je menjao connectingn dana 06.02.2007. u 01:56 GMT+1]
[ mr. ako @ 06.02.2007. 13:33 ] @
Citat: vojjin:
Citat: mr. ako:
Negde na pocetku teme sam rekao, da bi bilo dobro da ovo ne bude kao sa onim svajcarcem powercthosting... Ali evo, ispalo da bas mnogo lice! Steta, a bas sam se ponadao...
ne gospodine "Ako"... licimo kao pas i macka
Bice da sve vise licite... ili ce macke poceti da laju!
[ vojjin @ 06.02.2007. 16:29 ] @
Citat: 1r0nM4n: Nije zadnjih dana nego zadnjih mesec dana.. :D
Ne razumem ljude koji uzimaju nešto što nije provereno. Videli baner na [es]-u i sada misle da je to extra dobro.
Ekipu administratora [es]-a ne zanima da li ta firma, pojedinac, ili nešto trece, obavlja ili pruža usluge normalno, bez prevara.
Kao što sam već spomenuo u prvim postovima ove teme, ako neko nudi nekakvu uslugu web programiranja a na svom sajtu pravi jedan vrlo ozbiljan sigurnosni propust ( Include vulnerability) onda nema dalje priče..
Možda vam ovo zvuci smešno (i možda razmišljate "šta se ovaj mali pravi pametan"), ali ako je postojao još neki propust u konfiguraciji servera, lako se moglo desiti da svi vaši sajtovi budu hakovani... I još, nazovimo ga, admin ne vidi koliki je propust imao na web sajtu što mogu da zaključim ne odgovaranjem na ovu moju nazovimo šalu.
Ironman... Ili da vas nazovem Ironicman, posto bolje pristaje... Gde je bio sigurnosni propust??? Da li je neko hakovao sajtove? Nije. To sto je pukao disk, pa raid kontroler i posle toga u tih nekoliko dana ko zna sta ne govori o "sigurnosnom propustu" tako da molim zapisnicara da ignorise gore napisano jer nema dokaza, samo podstice sumnje ljudima koji se ne razumeju u to.
Citat: 1r0nM4n:
Ja ne sedim po ceo dan na ovom forumu i povremeno odgovorim kad imam vremena. Ovde se ne daje tehnicka podrska, namena ove teme (koju nisam ja zapoceo) i nije bila za to. Propust jeste postojao kad neko s namerom otkuca neki nepostojeci jezik, tu ste u pravu, i nije bilo radi toga izmenjeno nego radi optimizacije sajta. Sajt radi emsec ipo dana i vec ima google rating 5/10 sto ipak nesto znaci.
Tacno da se oklop.com zadnjih dana slabo otvara... zato i jesmo lupili novi racunar na kome ce biti samo dva sajta i ne bi trebalo da bude problema barem ne sa www.oklop.com .
A ono sto je gospodin Djoks napisao.. da citiram:
Citat: Dakle - sve je u administratorima! Ako izaberes veliku, razradjenu (citaj: stranu) kompaniju sa respektabilnim brojem klijenata - nece morati da brines o ovome, niti ces morati administratora da molis za broj telefona kako bi ga zvao u zlo vrijeme jer ti e-mail, FTP, web ne funkcionisu a support je (naravno) off-line.
Serveri se i nalaze kod stranih, razradjenih firmi.
Zao mi je samo sto se nas pokusaj da omogucimo ljudima jeftiniji i ne toliko losiji webhosting od ostalih nalazi na meti konkurentskih, daleko skupljih firmi. Kako god, mi smo dosli ovde da ostanemo, kvalitet usluga je iz daan u dan sve bolji, a od preko 50 musterija za prvi mesec ipo dana se samo nekoliko nezadovoljnih oglasava? Ili se meni samo pricinjava? Ispravite me ako gresim.
Ja prekidam diskusiju sa moje strane u ovoj temi. Ko zeli da sazna vise, postoji nas mail, telefon, pa lepo moze da nam se obrati.
Srdacan pozdrav,
Vojin Petrovic
[ 1r0nM4n @ 06.02.2007. 18:33 ] @
Zovite vi mene kako hoćete ali ja znam šta pričam. I oni koji se malo bolje razumeju u web programiranje znaju dobro šta znači Include vulnerability.
Citat: Da li je neko hakovao sajtove? Nije.
Nije, ali je mogao! Ajde vratite izbor jezika na vašem sajtu kako je bio i ranije, pa ćemo da vidimo!
Citat: Propust jeste postojao kad neko s namerom otkuca neki nepostojeci jezik, tu ste u pravu
Drago mi je da sam ovo čuo.
Citat: Serveri se i nalaze kod stranih, razradjenih firmi.
On uopšte nije spominjao gde hosting firma uzima server, nego gde klijent uzima hosting. Prosečnog klijenta ne zanima gde se server nalazi, on samo želi pouzdan hosting.
[ mr. ako @ 07.02.2007. 12:15 ] @
Evo vise se ne reklamiraju na ES-u! Nema benera!
[ Mart 2006 @ 09.02.2007. 22:54 ] @
Gospodine Vojine
Od Vas sam zatrazio da sredite situaciju sa brisanjem celokupnog sajta sa vasih server znate o kom sajtu se radi i imate to u potpisu, ali izgleda da Vi to niste uradili i nastaju problemi u koriscenju novog web hosting provajdera. Poslao sam Vam i email ali odgovor od Vas nisam dobio niti ste izgleda po tom pitanju bilo sta preduzeli i na taj nacin ugrozili rad samog sajta jer necete to da uradite ili Vas bas briga sto je neko presao na drugi server kod drugog provajdera i to ili namerno radite ili necete.
Ovako javno na ovom forumu zelim da se ta situacija veoma brzo resi, jer necu da mi se i dalje prave problemi, a ja sto nisam zadovoljan vasim web hostingom to je moj problem i pravo da biram sta cu da koristim, a Vi i dalje drzite otvoren nalog i ometate direktno rad sajta.
S'postovanjem Danijel Simic
[ vojjin @ 09.02.2007. 23:42 ] @
Citat: Mart 2006: Gospodine Vojine
Od Vas sam zatrazio da sredite situaciju sa brisanjem celokupnog sajta sa vasih server znate o kom sajtu se radi i imate to u potpisu, ali izgleda da Vi to niste uradili i nastaju problemi u koriscenju novog web hosting provajdera. Poslao sam Vam i email ali odgovor od Vas nisam dobio niti ste izgleda po tom pitanju bilo sta preduzeli i na taj nacin ugrozili rad samog sajta jer necete to da uradite ili Vas bas briga sto je neko presao na drugi server kod drugog provajdera i to ili namerno radite ili necete.
Ovako javno na ovom forumu zelim da se ta situacija veoma brzo resi, jer necu da mi se i dalje prave problemi, a ja sto nisam zadovoljan vasim web hostingom to je moj problem i pravo da biram sta cu da koristim, a Vi i dalje drzite otvoren nalog i ometate direktno rad sajta.
S'postovanjem Danijel Simic
Danijele,
kao prvo vas nalog JESTE ukinut, kao drugo postoji drugi nacin da nam se obratite zvanicno a ne putem drugih medija jer ovo ovde nije tehnicka podrska niti je dobar nacin da se resi vas problem. Ako mislite da me ovako "terate" da uradim nesto sto je vec uradjeno, to nije lepo sa vase strane.
Mail ste mozda poslali ali mail nismo dobili. A znate da postoje i drugi vidovi komunikacija i da smo jako lepo na taj nacin komunicirali. Vas sajt kako vidim radi besprekorno i ne znam u cemu je problem.
Vojin
[ autentik @ 14.02.2007. 10:04 ] @
Zakupio sam host kod njih za jedan sajt
pa ćemo da vidimo kako to sve radi
ali mislim da su dobri
[ shalarmantan @ 17.02.2007. 17:11 ] @
Prilikom transfera na novi - stari server , bilo je nekih problema i sajt www.cegrad.org i www.mladiuobrenovcu.info nije uvek sljakao, kako je Vojin sada sve namunjio , red je samo da javim da je sve ok i da se ljudi stvarno trude da pomognu.;)
[ zeljo_bl @ 20.02.2007. 18:32 ] @
Citat: Pokusao sam to odmah, nece ni upload fajlova ni preko C panela(file menagera) a ni ftp ,da ipak ja saljem ovo na podrsku? niko nema isti problem?
"home/ime sajta/tmp/cpanel.TMP.r5CCPWna7BU5qS7_, /home/ime sajta/public_html/components/com/lang/lang_srpski.php failed: Permission denied
lang_srpski.php (lang_srpski.php): upload failed."- ovo je preko file menagera...
mozda je malo kasno za odgovor ali...
ovaj problem sam imao sa drugim hosting provajderom ali mislim da je rjesenje problema isto....oni mi isto rekose sto i vojin vama ali mi to nije rijesilo problem...
svi koji su imali ove probleme koliko vidim koriste CMS(joomla ili mambo) kao i ja....
rjesenje problema je instaliranje nekog file managera za taj CMS(u mom slucaju joomla explorer), i dalje sve normalno radite preko njega...
Samo napred Vojine...
PS skinite onu žbahu sa reklame, ima toliko lijepih djevojaka...
[ metrostar @ 22.02.2007. 07:46 ] @
Danas, kada sam hteo da se ulogujem na oklop.com, ne moze i izbacuje poruku 'cannot proceed'. Pre neki dan takodje nije radilo. Da li je neko uspeo da se uloguje u korisnicki panel u toku zadnjih dana? Da li uopste radi?
Renomirana kuca za kupovinu domena, buydomains.com mi se javila sa ponudom da kupi moj domen. Sada ne mogu da im odgovorim jer korisnicki panel na oklop.com ne radi.
[Ovu poruku je menjao metrostar dana 25.02.2007. u 13:51 GMT+1]
[ nokconn @ 23.02.2007. 04:28 ] @
Koliko ti nude, i ako nije tajna za koji domen?
[ metrostar @ 25.02.2007. 13:02 ] @
@nokconn
Mogu ti poslati 'pp' sa preciznim podacima. U vecini slucajeva firmi koje prodaju domene, cene su im preuvelicane, konkretno buydomains.com, prodaju domen carpetwarehouse.com za $187000, koji je po strukturi isti kao moj tj. sastoji se od dve reci od koje je druga slozenica, plus tema mog domena vezana za prodaju kola je popularnija online trgovina nego prodaja tepiha, a ponuda koju si mi poslali je zanemarljivo mala. Prodajem domen zato sto trenutno od njega nemam koristi, ne zbog cene ponude otkupa.
[ k2k2 @ 14.03.2007. 20:51 ] @
Prvo iskustvo.
Uzeo sam najmanji paket jer mi za taj sajt i ne treba veci. Sve je bilo zavrseno u toku dana i funkcionisalo je OK.
Za uptime cu videti, ali cini mi se da je u redu.
Control Panel je po meni sasvim korektan.
Ljudi, ja zaista nisam nasao jeftinije na internetu po pitanju hostinga, a da ima ovu ponudu.
Vreme ce u stvari najbolje pokazati sve prednosti mane ove ponude.
Za sada od mene veliko +.
[ Miroslav Mitrovic @ 02.04.2007. 08:42 ] @
Registrovao sam domen na oklop.com medjutim kada bacim pogled na whois (ko jevlasnik domena) i stoji zoki games medjutim ne mogu da pronadjem u Cpanelu gde se to menja!Pregeldao sam prethodne postove medjutim nisam nasao nista slicno (mozda nisam video)!pomoc!!!
[ kebic @ 02.04.2007. 09:30 ] @
Druze ime vlasnika moze da menja samo registrator a ne ti sam u cpanelu.
Pozz
[ Miroslav Mitrovic @ 02.04.2007. 10:46 ] @
hvala na odgovoru!
[ vojjin @ 02.04.2007. 13:26 ] @
Ne, nije tacno da kontakt podatke menja samo registar.
U Cpanelu hostinga NEMA nikakvih podataka vezanih za kontakte domena niti treba da ih ima. ALI... u korisnickom panelu na oklop.com moze.
Znaci procedura je:
Otvorite oklop.com
Ulogujete se
Na dnu stranice imate link za Korisnicki panel
Kliknete na Moji Domeni
Izaberete opciju "Promena kontakt podataka"
i to je to.
A sve ovo je mnogo lakse da se objasni ako se kontaktira neko u oklopu.
[ kebic @ 02.04.2007. 14:31 ] @
Naravno evo sad da svi kojima treba pomoc vide da prvo trebaju da kontaktiraju provajdera a tek onda da traze pomoc na forumu.
Pozz
[ Miroslav Mitrovic @ 03.04.2007. 08:33 ] @
I da dodam , nemojte nikad juriti nesto da se ispravi sto vi niste ni pokretali.Eto moj primer.Moj prijatelj registruje domen ( preko koga , nemam pojma) i posle mu nije jasno sto domen nije na njemu.I ja se cimam 2 dana i cimam ljude da se to ispravi.To necu vise raditi.Ako sam ga ja registrovao ja cu se i cimati.
[ dados.p @ 03.04.2007. 15:24 ] @
Citat: Miroslav Mitrovic: I da dodam , nemojte nikad juriti nesto da se ispravi sto vi niste ni pokretali.Eto moj primer.Moj prijatelj registruje domen ( preko koga , nemam pojma) i posle mu nije jasno sto domen nije na njemu.I ja se cimam 2 dana i cimam ljude da se to ispravi.To necu vise raditi.Ako sam ga ja registrovao ja cu se i cimati.
Takav slucaj sam imao i ja sa powercthostom, siroko poznatim prevarantima u Srbiji, ali sam odnedavno postao korisnik www.conexhost.org hosting provajdera i to su do sada jedni od prvih hosting provajdera sa kojima sam zadovoljan, cak su mi odma i ponudili moj aktivacioni kod za preregistraciju domena, pa ako nebudem zadovoljan uslugama da mogu ici kada pozelim, tako da kada platim domen on je moj i samo moj, dok sam kod nekih hosting provajdera imao problem i nisam dobio aktivacioni kod dok nisam poceo da pljujem...
[ Tyler Durden @ 03.04.2007. 15:52 ] @
@dados.p
Smanji malo sa tim pohvalama, ovo već postaje reklama.
Kapiramo da si zadovoljan sa njima, ali nema potrebe da to u svakom svom postu naglašavaš.
[ kebic @ 03.04.2007. 16:03 ] @
Hvala na pohvalama ali je sad stvarno dosta ko god zeli moze pogledati ili se raspitati na forumu gde vec postoji tema conexhost.
Pozz
[ dados.p @ 03.04.2007. 16:13 ] @
Ok, izvinjavam se ako sam preterao evo necu vise, 
[ Ivan-Kio @ 25.04.2007. 21:11 ] @
Evo i mog mišljenja...
Na oklopu sam već nekoliko meseci pa imam neku sliku !
Pre sve veoma su poslovni i telefonska podrška je dosutpna skoro uvek (a verujte mi da je to meni kriterijum broj 1 kada biram hosting provajdera).
U suštini sam zadovoljan njihovim uslugama i cenama (mada evo upravo u trenutku dok pišem ovaj post forum mi ne radi - a hostovan je kod njih).
Evo šta se dešava...
Koliko sam shvatio imaju dva servera jedan neki u Americi (na kome je inače cPanel) i jedan neki ovde (na kome inače Plesk instaliran)...
Uglavnom ja sam na ovom u Americi i evo kakvo je stanje tamo...
HTML sadržaj mi uvek radi ! (ne sećam se da sam otišao na svoj sajt i da mi nije radio) - svaka pohvala
ali problem je sa PHP sadržajem. Iz nekog razloga dešava se da nemogu da pokrenem forum nekoliko puta na dan u trajanju po otprilike 15 mintua i onda se sve vrati u normalu. Uglavnom to me užasno nervira zato što i 1 minut prestanka rada foruma je dovoljan da vam odu svi korisnici. Takođe ponekad treba po 20 sekudni da mi server generiše php stranicu, što vidim po onom dole na forumu što piše "Ova stranica je generisana za XX sekundi".
Zvao sam Vojina i rekao mu da se nešto preduzme (menja server ili tako nešto).
Uglavnom on mi je otvorio novi hosting na ovom kao boljem serveru (stvarno bih rekao da je ok - baš je brzo radio) i rekao da prebacim sve tamo i da onda ugasimo stari. Takođe mi je dao smernice i sve mi objasnio (pričali smo najmanje sat vremena telefonom) kako to da uradim. Celo jutro danas sam se mučio da to uradim prebacivao sam forum na 100 načina, menjao bazu, podešavanja - ma ne znam šta nisam probao... Nisam uspeo da učinim forum da mi radi na novom serveru.
Pritom na novom serveru sam dobio Plesk koji mi se ne sviđa uopšte, ali rekoh dobro to ću progutati...
Kako nisam uspeo da se snađem u prebacivanju foruma sa starog na novi server, rekao sam da mi ugase novi hosting i da ću da ostanem na starom serveru. Zato što sam bio iznerviran što jednostavno to nemogu da uradim, a i nemoram - mislim ja nisam svojom voljom hteo da pređem na taj novi server zato što mi se ćefnulo, već zato što stari ne radi pa moram.
Sada mi preostaje samo da zovem telefonom kada god mi ne radi forum da se ubrza proces njegovog popravljanja i nadam se poboljšanju starog servera ili nekom automatskom prebacivanju na bolji... To je sve što mogu, zar ne ?
Još jednom bih napomenuo da ne želim nikoga da odvratim od ovog hostinga, jer smatram da je među najboljima u Srbiji. Sada to što ja imam neserećan slučaj pa sam zapao na onaj server što je loš i nemogu da prebacim forum... Šta da radim :)
[Ovu poruku je menjao Ivan-Kio dana 25.04.2007. u 22:45 GMT+1]
[ connectingn @ 25.04.2007. 23:14 ] @
Po ovome sto si ti napisao onda definitivno ne moze da se kaze da je to odlican hosting, najverovatnije si na to mislio kad si rekao da je među najboljima u Srbiji. Pre se moze reci da je ovaj hosting lutrija, 50% imas sansu da ti sajt radi kako treba ako odes na neki normalan server, ali ipak sa Pleskom, a 50% da ti sajt ne radi ako odes na cPanel... Pretpostavka je da je server u USA sigurno opterecen i samim tim i otvara tako dugo stranice, a ovaj ovde je manje opterecen samim tim sto koristi Plesk... vecina trazi da ide na cPanel.
[Ovu poruku je menjao connectingn dana 26.04.2007. u 03:23 GMT+1]
[ shalarmantan @ 25.04.2007. 23:23 ] @
Savako ima svoju muku:), ja sam svoju resio, sada sljaka, nema greske, i sajt i forum.
Na pracenju mi je tema, pa kao da nesto nasvrljam.
Ja sam zadovoljan, e sada sigurno da ima bolje, uvek ima, ali za tu kintu....
[ dados.p @ 26.04.2007. 15:43 ] @
Sada zaista moze da se nadje hosting po vrlo jeftinim cenama ali ipak mislim da treba obratiti paznju i na trajanje te hosting kompanije i da li se na netu pise nesto lose o njima.
[ prodajemdomen @ 28.04.2007. 14:47 ] @
Krajnje je vreme da se u pravila ESa uvede stavka da korisnici koji su manje od 30 dana clanovi i koji imaju manje od 50 kvalitetnih postova ne mogu iznositi pozitivne i negativne utiske o komercijalnim sajtovima....
ovo zaista vise nema smisla. Alo ljudi kako vas nije sramota ovakvog ponasalja? gde vam je obraz?
[ dados.p @ 28.04.2007. 17:42 ] @
Citat: prodajemdomen: Krajnje je vreme da se u pravila ESa uvede stavka da korisnici koji su manje od 30 dana clanovi i koji imaju manje od 50 kvalitetnih postova ne mogu iznositi pozitivne i negativne utiske o komercijalnim sajtovima....
ovo zaista vise nema smisla. Alo ljudi kako vas nije sramota ovakvog ponasalja? gde vam je obraz?
Zasto onda ti komentarises, pogledaj molim te svoj profil takav nick treba odma ugasiti...
Citat: prodajemdomen
Član broj: 142637
*.dynamic.sbb.co.yu.
[ k2k2 @ 04.05.2007. 23:32 ] @
Vec sam ostavio okvirno svoje misljenje, ali evo jos jednog iskustva sa njima.
Buduci da sam hteo da promenim hosting kod Verata i da idem na Oklop, naravno, izvrsio sam porudzbinu za odgovarajuci paket i pozvao sam na kontakt telefon koji je ostavljen na sajtu. U toku samog razgovora, mislim sa Vojinom, covek mi je otvorio hosting tj. nalog, rekao mi sve parametre kako da pristupim cpanelu i jednostavno sve je bilo reseno u toku samog razgovora. Na moje pitanje da mu dostavim uplatnicu faksom rekao je da nema potrebe i da je sve u redu (niti znam coveka i prvi put ga cujem telefonom). Odmah nakon razgovora sve je funkcionisalo bez problema sto i danas radi.
E sada recite vi meni da li je to moguce kod nekog drugog davaoca hosting usluga, ja ne verujem, izuzev ukoliko nekog licno poznajete.
Kod Verata doduse, nije bilo problema sa tehnickom podrskom i momci su bili OK, ali stvarno je nebuloza da moram da ih licno zovem za promenu default e-maila ili otvaranja baze, pa onda slanje mog maila sa userom i passwordom pa cekaj da mi to urade, pa ne stignu danas itd...
Drugi je problem to sto ja cekam skoro mesec dana na modifikaciju DNS-a za taj co.yu domen od strane NIC-a. Sam sam kriv sto sam znao kako je to i nisam izabrao internacionalni k`o covek pa da domacinski upravljam sa njim (ali se nadam da ce to uskoro doci na svoje, barem sa ovim .rs domenom).
Ovo apsolutno nije reklama, vec samo jedno licno, ali moram reci u startu zaista pozitivno iskustvo o toj firmi, za svaku pohvalu.
Doduse, cekam da mi i zvanicno krene sajt kod njih kad se ovi sete da mi izvrse modifikaciju, pa cu se i tada javiti.
[ flylord @ 05.05.2007. 02:45 ] @
Citat: k2k2:
E sada recite vi meni da li je to moguce kod nekog drugog davaoca hosting usluga, ja ne verujem, izuzev ukoliko nekog licno poznajete.
I te kako je moguce, i tako ti je kod mnogih malih hostera :) Jednostavno imaju vreman i resurse da se maximalno bave tobom. To sto si naveo kao plus, sam ja doziveo veci broj puta, kod nasih kompanija.
Tako da ne vidim nista revolucionarno u njihovoj podrsci i odnosu. Cak stavise, to je normalno ponasanje.
[ dados.p @ 05.05.2007. 13:28 ] @
Citat: flylord: I te kako je moguce, i tako ti je kod mnogih malih hostera :) Jednostavno imaju vreman i resurse da se maximalno bave tobom. To sto si naveo kao plus, sam ja doziveo veci broj puta, kod nasih kompanija.
Tako da ne vidim nista revolucionarno u njihovoj podrsci i odnosu. Cak stavise, to je normalno ponasanje.
Tu si u pravu u potpunosti se slazem sa tobom nisu jedini i ja sam to doziveo kod neke druge hosting kompanije, svi mali provajderi rade tako...
[ k2k2 @ 05.05.2007. 17:23 ] @
OK ljudi, ako je tako - drago mi je da je tako.
Bez obzira koja je hosting kompanija u pitanju smatram to kao veoma dobru poslovnost.
Sada se postavlja pitanje da li je bolje ici kod manjih zbog takvog odnosa ili kod vecih gde podrsku mozes da ocekujes i nakon nekoliko dana, a lako se moze desiti da te i zaborave. A uslovi koje daju su skoro isti, a u ovom slucaju su i bolji kod manje kompanije. Na strani vecih je po meni to sto malo vise mozete biti sigurni u dugotrajnost i mozda, a ne mora, kvalitet tih usluga.
Jednostavno, vreme ce pokazati svoje... Rekoh javicu se sa iskustvima
[ smalltux @ 02.07.2007. 13:32 ] @
Mnogohvaljeni Oklop.com trenutno ne radi. I tako od juce (za toliko garantujem, a prekid se mozda desio i ranije)
1) Homepage im nije dostupan.
2) Njihovi DNS serveri se ne odazivaju ni na jedan upit, samim tim su i domeni registrovani u njima nedostupni.
3) Kao zakupac njihovog hostinga nisam dobio nikakvo objasnjenje o cemu se zapravo radi.
4) Ne mozete da im napisete mail na @oklop.com. Poruke se zaglave u SMTP serveru, opet zbog DNS problema (451 oklop.com: Name server timeout)
5) Na telefon im se javlja neka automat-cica koja kaze da trenutno nije u mogucnosti da primi poziv (bas se pitam zasto, a ja hteo da je vodim na veceru)
E sad, da ne budem zlurad (a zasto bih bio, ipak sam im dao neke pare a uslugu nisam iskoristio do kraja), ja sam (sve do juce) za njih imao samo reci pohvale. Posao oko registracije domena i postavljanja sadrzaja protekao je glatko i efikasno. Kad zatrazis povecanje kvote - dobijes odmah, platis kad stignes. Server radi i sve sto sam probao da postavim na njega (razne forume, mediawiki, neke moje zezalice, upload/download, ma svasta) proslo je k'o po knjizi.
Bilo bi mi zao da jos jedan ovakav projekat (vrlo pristupacan hosting) crkne, ali mi sve nesto lici (a voleo bih da gresim) da je vlasnik "bacio kasiku" ili pretrpeo zescu havariju.
[ Tyler Durden @ 02.07.2007. 14:15 ] @
Hm, koliko ja vidim, radi. Da nije do tvog provajdera?
[ kebic @ 02.07.2007. 15:23 ] @
Evo prikaza za oklop.com
[ SETI_explorer @ 02.07.2007. 15:43 ] @
Citat: Mnogohvaljeni Oklop.com trenutno ne radi. I tako od juce (za toliko garantujem, a prekid se mozda desio i ranije)
1) Homepage im nije dostupan.
2) Njihovi DNS serveri se ne odazivaju ni na jedan upit, samim tim su i domeni registrovani u njima nedostupni.
3) Kao zakupac njihovog hostinga nisam dobio nikakvo objasnjenje o cemu se zapravo radi.
4) Ne mozete da im napisete mail na @oklop.com. Poruke se zaglave u SMTP serveru, opet zbog DNS problema (451 oklop.com: Name server timeout)
5) Na telefon im se javlja neka automat-cica koja kaze da trenutno nije u mogucnosti da primi poziv (bas se pitam zasto, a ja hteo da je vodim na veceru)
E sad, da ne budem zlurad (a zasto bih bio, ipak sam im dao neke pare a uslugu nisam iskoristio do kraja), ja sam (sve do juce) za njih imao samo reci pohvale. Posao oko registracije domena i postavljanja sadrzaja protekao je glatko i efikasno. Kad zatrazis povecanje kvote - dobijes odmah, platis kad stignes. Server radi i sve sto sam probao da postavim na njega (razne forume, mediawiki, neke moje zezalice, upload/download, ma svasta) proslo je k'o po knjizi.
Bilo bi mi zao da jos jedan ovakav projekat (vrlo pristupacan hosting) crkne, ali mi sve nesto lici (a voleo bih da gresim) da je vlasnik "bacio kasiku" ili pretrpeo zescu havariju.
Oklop je preko vikenda izvrsio preseljenje servera u bolju housing kompaniju. Sada se polako sve vraca u normalu i do sutra bi trebalo sve da bude ok ;)
[ inodius @ 02.07.2007. 16:57 ] @
Meni ne radi...
Citat: SETI_explorer: Oklop je preko vikenda izvrsio preseljenje servera u bolju housing kompaniju. Sada se polako sve vraca u normalu i do sutra bi trebalo sve da bude ok ;) Hm, a da nisu mozda trebali da obaveste svoje korisnike o tome... :) Rekao bih da je ovo vec stvarno previse neozbiljnosti i problema sa njima...
[ vojjin @ 02.07.2007. 17:10 ] @
Da li smo trebali? Naravno da jesmo, ali kad u 5 do 12 nastane kurslus sa housing provajderom, onda nema vremena. Vasi sajtovi jesu radili, nije raio oklop i odredjen broj koji je na tom racunaru. A ako nekom i sad ne radi oklop, to znaci da ima loseg provajdera kod kog se retko refreshuju DNSovi. Ko misli da ne radi, neka ukuca http://72.44.78.7 i videce da radi.
A zasto je izbio kurslus, to nije sad vazno. Recimo da nam se njihove usluge nisu dopale, i da su oni ljuti zbog toga rekli da presleimo racunare istog momenta :( Srecom preselili smo se kod boljeg i ozbiljnijeg housing provajdera i u relatovno kratkom roku se vratio oklop na normalu.
Ko misli da smo "pukli" prevario se. :) Pre ce puci beotel nego mi ;)
Pozdrav.
[ smalltux @ 02.07.2007. 18:47 ] @
Citat: Da li smo trebali? Naravno da jesmo, ali kad u 5 do 12 nastane kurslus sa housing provajderom, onda nema vremena. Vasi sajtovi jesu radili, nije raio oklop i odredjen broj koji je na tom racunaru. A ako nekom i sad ne radi oklop, to znaci da ima loseg provajdera kod kog se retko refreshuju DNSovi. Ko misli da ne radi, neka ukuca http://72.44.78.7 i videce da radi.
Pre svega, drago mi je da ste se vratili u normalu (mada se to jos uvek ne vidi sa 50% belosvetskih DNS-ova; recimo, vidite se kroz Telenor (GPRS), jedan od dva SBB-ova DNS-a, nijedan EUnetov...). Medjutim, ne bih se slozio da samo vi valjate a drugi provajderi jok. DNS se po pravilu osvezava kada mu istekne TTL, a vi ste vas namestili na 1 dan, sto nije mnogo pametno pred fizicku relokaciju servera. Al' sve to nije mnogo strasno...
Mnogo je ruznije sto se niste setili da svoje korisnike obavestite o tome sta se trenutno zbiva. Zar je toliko tesko imati spisak e-mailova korisnika kojima cete u dva klika poslati cirkular, nezavisno od toga da li vam serveri ne rade jedan sat ili jedan dan. Umesto toga, vi ste pustili ritam masinu koja deklemuje potpuno besmislenu, praznu poruku. Gubite iz vida da korisnici dolaze i odlaze ne zbog onoga sto se kod vas zaista desava nego zbog onog kako sve to spolja izgleda. Jer, sta mene briga gde se server nalazi, da li ga je neko bacio kroz prozor ili zapalio, da li se administrator zapio ili nešto peto... platim koliko kazete i hocu da radi, pogotovo ako vi nista pametno ne znate da kazete u svoju odbranu. Osim naknadno.
No, dobro, bice bolje.
[ vojjin @ 02.07.2007. 20:48 ] @
Citat: smalltux: Medjutim, ne bih se slozio da samo vi valjate a drugi provajderi jok.
Nijednom recju nisam rekao da samo mi valjamo drugi ne. To nije tacno. I molim bez stavljanja reci u usta. Ono sto sam rekao da ce beotel puci pre nas, nije da ja omalovazavam beotel niti koga, vec kao odgovor na neku poruku ranije kako smo "pukli".
Citat: smalltux: Mnogo je ruznije sto se niste setili da svoje korisnike obavestite o tome sta se trenutno zbiva. Zar je toliko tesko imati spisak e-mailova korisnika kojima cete u dva klika poslati cirkular, nezavisno od toga da li vam serveri ne rade jedan sat ili jedan dan.
rekao sam vec da nije bilo vremena za bilo kakvo pisanje mailova, pogotovu ne sa necije privatne e-mail adrese, sto je jos manje profesionalno nego ne napisati mail. Cim je proradio DNS kod nas (na sbb) ostavljena je poruka na forumu o tome sta se desavalo za vikend. Moje je misljenje da je pracenje foruma mnogo bolja stvar nego slavnje stotina emailova, pre svega sto ja ne volim da primam takve vrste emailova. Ne znam, mozda gresim, ali to je moje misljenje.
Citat: smalltux: Umesto toga, vi ste pustili ritam masinu koja deklemuje potpuno besmislenu, praznu poruku.
Ovo mi je nejasno. Pojasnite.
Naravno da ce biti. Tu i jesmo ne samo da bi nama bilo boilje nego svim korisnicima.
[ Zoran Pavlovic @ 02.07.2007. 22:16 ] @
Vladimire,
Ovde je licno Zoran Pavlovic vlasnik oklop.com zoki.com i jos nekoliko hiljada web sajtova.
Pisem vam odogvor i nasao sam malo vremena, iako ga nemam dosta, ne da se reklamiramo ovde nego jednostavno da razbijemo taj balkanski primitivizam i negativnost.
Vidim kako vas pljackaju i kave vam male usluge nude za velike pare. Mislim da buducnost lezi na kompjuterima i da treba dati sansu nasim ljudima sa pristupacnim cenama, dobrim uslugama, ljubaznoscu a najvazije iskrenoscu i postenjem. Ako neko misli da je prevaren ili da nije zadovoljan sa nasim uslugama evo ja vam dajem svoju rec da cemo da vratimo sav novac i da to sto ste hostovali kod nas necemo da vam napatimo (tako i pise na sajtu). Tako se to radi kod nas na zapadu (musterija je uvek u pravu) a vi ste navikli da pljujete i da kudite i nikad vam niko nece udovoljiti.
Nema govora da cemo mi da odemo, da jednostvavno nestanemo, uzemo pare i odemo. Koji novac, o cemu vi to pricate? Taj novac iz cele srbije koji dodje na oklop.com ja potrosim na jednu dobru veceru. Pre ce sve druge kompanije da nestanu pre nego sto mi to uradimo. Ne trebaju nam nikakve reklame, samo to sto ljudi pricaju i nikoga nismo platili da to radi. Dosli smo sa niskim cenama jer nam je bilo cilj da u tako osiromasenoj zemlji u kojoj je sve tri puta skuplje nego kod nas ovde na zapadu, ponudimo povoljnu i kvalitetnu uslugu.
Vas sto covek vise maltretira i vise pljacka vi ga sve vise postujete. Dosli smo ovde da napravimo neki standard, da napravimo pristupacne cene, da svi mogu da pruze sebi mogucnost web hostinga. Kompanije koje budu i dalje radile po starom sistemu morace da zatvore i da stave kljuc u bravu. Mi radimo za dosta zemalja i uskoro cemo biti jedna od vecih svetskih hosting kompanija.
[ nokconn @ 03.07.2007. 07:17 ] @
Ovo vam nije prvi put da je izgovor selidba servera, i prebacivanje krivice na firmu gde vam se nalaze serveri... Pa koliko treba kompanija da promenite pa da vam se ovakve stvari ponovo ne desavaju? Ovo vam je vec drugi put da vam serveri ne rade 2 dana.. ili tj. da se selite i da se neka kompanija okomila na vas, i da vi morate da bezite hahah... Dosta ne profesionalno.
O kakvoj jeftinoci vi pricate?
Kod vas hosting paket od 200 Mb je 25eur, Paket od 1gb je 44 eur?! To je vama jeftino.. ili 2gb 68 eur. ovo je vama jeftino?! ...
Za te pare moze da se uzme hosting od 300gb prostora u inostranstvu , ali kad pricamo o internetu zar uopste i postoji inostranstvo, kad imate kreditnu karticu?
A i zar vi niste inostrana frima :) Pa to ne da nije jeftino, vec je i astronomski skupo,... A da ne govorim za koliko manje pare moze da se uzme 1 gb ili 2 gb :)
Vi imate u ponudi male pakete, i oni nisu jeftini obzirom sta nude... Bolje receno to je i zalostno da uopste neko i nudi takve pakete u 2007 godini...
Pa kompanije povecavaju svoj prostor, a vi ga smanjujete... Stim da ni taj mali prostor od 2gb nije jeftin. A za manje pakete i da ne pricam, to nije jeftino vec je usluga koja se dobija za te pare premala , samim tim i ne moze da kosta vise.
2gb - 68 eur. ovo je vama jeftino?! Ne maglite nam oci da ste jeftini zato sto nudite pakete od 5mb... Sta smo mi, maloumni? Pa da ne mozemo da vidimo druge ponude kod nas i u inostranstvu, pa cete vi da nas ubecujete/pricate kako ste strasno jeftini!? I kako treba da vam verujemo :P
Prava istina se vidi kada se uporedi koliko prostora nudite za veci novac.
Jedna od vecih svetskih kompanija sa ovakim cenama i prostorom hahahahahahhahahahah! Jos nisam video da neka hosting kompanija ovoliko hvali samu sebe.. Nema sta, VRLO NISKO :)
[Ovu poruku je menjao nokconn dana 03.07.2007. u 13:25 GMT+1]
[ Tyler Durden @ 03.07.2007. 08:37 ] @
Citat: Nema govora da cemo mi da odemo, da jednostvavno nestanemo, uzemo pare i odemo. Koji novac, o cemu vi to pricate? Taj novac iz cele srbije koji dodje na oklop.com ja potrosim na jednu dobru veceru. Pre ce sve druge kompanije da nestanu pre nego sto mi to uradimo. Ne trebaju nam nikakve reklame, samo to sto ljudi pricaju i nikoga nismo platili da to radi.
Koga ovo treba da impresionira? :)
Zaista neozbiljno djeluje.
Što se tiče upornog reklamiranja u zadnjih par dana na ES-u i to pod maskom zadovoljnih korisnika (svi postovi su obrisani), zamolio bih Vas da prestanete sa tim jer će prije svega sami korisnici da provale tako prizemno reklamiranje i kazne Vas.
Uz to, biće obrisan svaki takav post naravno.
Ovu temu možete da nastavite, ali svaka polemika i komentar na moj post će biti obrisan.
[ vojjin @ 03.07.2007. 17:13 ] @
Citat: nokconn: Ovo vam nije prvi put da je izgovor selidba servera, i prebacivanje krivice na firmu gde vam se nalaze serveri... Pa koliko treba kompanija da promenite pa da vam se ovakve stvari ponovo ne desavaju? Ovo vam je vec drugi put da vam serveri ne rade 2 dana.. ili tj. da se selite i da se neka kompanija okomila na vas, i da vi morate da bezite hahah... Dosta ne profesionalno.
To sto mi selimo oklop.com, to je nas problem, a sto 95% sajtova nije na istom racunaru, to nema veze? I sto su svi ti sajtovi radili? Ni to nema veze?
Citat: nokconn:O kakvoj jeftinoci vi pricate?
Kod vas hosting paket od 200 Mb je 25eur, Paket od 1gb je 44 eur?! To je vama jeftino.. ili 2gb 68 eur. ovo je vama jeftino?! ...
Gospodine, ne znam gde ste vi ucili matematiku ali sigurno niste polozili na vreme. Da ste barem pogledali cene a ne lupali napamet, ne biste pisali te cifre (ili je to namerna anti reklama?)
kazete 200 Mb je 25 Eur... kao prvo mi ne prodajemo za EURE nego za DINARE, drugo, paket kosta 89 dinara mesecno, to sve sa porezom godisnje izadje 1260 dinara (ili kako je vama lakse, 15.7 eura). Nije bas 25...
Citat: nokconn: Za te pare moze da se uzme hosting od 300gb prostora u inostranstvu , ali kad pricamo o internetu zar uopste i postoji inostranstvo, kad imate kreditnu karticu?
A i zar vi niste inostrana frima :) Pa to ne da nije jeftino, vec je i astronomski skupo,... A da ne govorim za koliko manje pare moze da se uzme 1 gb ili 2 gb :)
Ako ste vi gospodine bogati i imate kreditnu karticu kojom mozete kupovati preko neta, znaci da cinite jednu veliku manjinu u Srbiji, i lepo je hvaliti se time, samo napred... Ima puno ljudi koji nemaju ni cekove, a kamoli kreditne kartice
Citat: nokconn: Vi imate u ponudi male pakete, i oni nisu jeftini obzirom sta nude... Bolje receno to je i zalostno da uopste neko i nudi takve pakete u 2007 godini...
Pa kompanije povecavaju svoj prostor, a vi ga smanjujete... Stim da ni taj mali prostor od 2gb nije jeftin. A za manje pakete i da ne pricam, to nije jeftino vec je usluga koja se dobija za te pare premala , samim tim i ne moze da kosta vise.
Tako je, nudimo male pakete. Da li imate nesto protiv? Kome treba mali paket, taj ce da ga kupi, a vama za informaciju, to su i najprodavaniji paketi. Opet kazem, nemaju svi para kao Vi gospodine. A s druge strane, da li svi sajtovi po vama MORAJU da budu 2 Gb? Jel svi imaju bazu mp3 pesama, ogromne baze sa slikama i sl? Ne lupajte gluposti, molim Vas. Pa nisu svi adobe.com ili yahoo.com.
I ako vam je namera bila da nas ocrnite, niste uspeli. Sto se vise pise o nama, sve smo bolji i jaci.
Ne kudi konja kojeg nisi jahao!
Toliko od mene, pozdrav svima.
[ nokconn @ 03.07.2007. 18:05 ] @
Gospodine, ne znam gde ste vi ucili matematiku ali sigurno niste polozili na vreme. Da ste barem pogledali cene a ne lupali napamet, ne biste pisali te cifre (ili je to namerna anti reklama?)
kazete 200 Mb je 25 Eur... kao prvo mi ne prodajemo za EURE nego za DINARE, drugo, paket kosta 89 dinara mesecno, to sve sa porezom godisnje izadje 1260 dinara (ili kako je vama lakse, 15.7 eura). Nije bas 25...
Tacno, kod tog paketa sam pogresio, ali kod ostalih nisam! I cena tih paketa (1gb-2gb) je sve samo ne jeftina, to je mozda standardna cena za nase trziste ( mozda, a mozda i ne, nisam bas mnogo gledao ) ali kad se uporedi sa inostranim ( a vi ste inostrana firma ) je bezobrazno skupo... I glupo je sa takvim cenama pricati o nekoj jeftinoj ponudi i zapadnim standardnima poslovanja.
Ako ste vi gospodine bogati i imate kreditnu karticu kojom mozete kupovati preko neta, znaci da cinite jednu veliku manjinu u Srbiji, i lepo je hvaliti se time, samo napred... Ima puno ljudi koji nemaju ni cekove, a kamoli kreditne kartice
Danas svako ko je u radnom odnosu moze da izvadi karticu sa kojom moze da placa na net-u, a ako nije moze da uzme i Visa Virtuon karticu u vise banki koje nude takve kartice... I sve sto je potrebno jeste 20 eur. za depozit i moze da se kupuje preko net-a. Bas i nisam siguran da neko mora da bude bogat da bi dobio takvu karticu. A Visa Classic se dobija sa 200 eur. depozita... Ali pored Visa Virtuon ona nije potrebna. Cekovi su u Srbiji odavno proslost...
Tako je, nudimo male pakete. Da li imate nesto protiv? Kome treba mali paket, taj ce da ga kupi, a vama za informaciju, to su i najprodavaniji paketi. Opet kazem, nemaju svi para kao Vi gospodine. A s druge strane, da li svi sajtovi po vama MORAJU da budu 2 Gb? Jel svi imaju bazu mp3 pesama, ogromne baze sa slikama i sl? Ne lupajte gluposti, molim Vas. Pa nisu svi adobe.com ili yahoo.com.
Hm, menjaju se teze... Nije poenta da li neko zauzima 1gb ili 100gb , vec da vi niste jeftini kao sto pricate... To da imate paket za 9 din. i nije jeftino obzirom sta on nudi.. A da ne govorimo o paketu 1gb = 44 eur. ( pisem u evrima, lakse mi je da racunam... ) , to je sve samo ne jeftino.
Nije poenta da vas ocrnjim, vec da se kaze da su gluposti kad kazete da ste vi neki reformisti koji donose jeftine cene i cene koje se nude na zapadu... to je daleko od istine... I hvalisanje o rucku i o nekoj jeftinoj ponudi.
Nemam bilo kakve koristi da ucestvujem dalje u ovoj temi, pisao sam samo zato kad sam video takvo hvalisanje necim sto nije istina , a to je neko uporecivanje cena sa zapadom i td... tako da je ovo moj poslednji post ovde.. Samo sam zeleo da iznesem cinjenicu da paketi od 1 ili 2gb su sve samo ne jeftini. A i manji paketu, kad se uzme u obzir sta nude.
[Ovu poruku je menjao nokconn dana 03.07.2007. u 19:45 GMT+1]
[ smalltux @ 03.07.2007. 18:23 ] @
Poruka gospodina Zorana je takva da, jednostavno, ne mogu da odolim a da ne repliciram.
No, pre toga, da otpisem koju i gospodinu Nokconn-u ili kako se vec zove koji g. Zorana napada puskom dvocevkom bez jednog, a mozda i bez dva metka. Pre svega, ovde je besmisleno pricati o nekim hostinzima od 1, 10 ili 100Gb. Koliko ima srpskih firmi koje na internet mogu da okace 1Gb korisnog sadrzaja? Pet? Sest? OK, sedam! Preko 99.9% srpskih firmi ne bi u roku od 24h uspelo da sakupi ni 100Mb informacija o bilo cemu, a kamoli o svojoj firmi. To, naravno, ne znaci da ponekom, i pored toga, ne treba 1000Mb za hosting, narocito ako ima stalu sa 1000 krava, a svaka krava od po 1Mb. No takvi su retki, i ovde je trziste za jeftin hosting - otvoreno.
Prema tome, g. Nokconn, sta mene briga za hosting od 1000 ili 1024Mb. To je kao da Muji nudite auto s kojim iz Sarajeva moze da stigne u Doboj za pola sata. Koj' cu ja djavo u Doboju? Meni treba auto za zezanje po Sarajevu, do prve cevabdzinice. Ja sam za hosting od 50Mb, vrlo pristojan po funkcionalnosti (nema sta mi nije proradio iz prve) sa sve domenom na godinu dana Oklopu platio 1.100 dinara (ili tako neku smesnu cifru). I sve je to super radilo do vikenda, pa onda malo nije radilo, pa sad radi opet. Za te pare meni radi odlicno, a uz malo mozganja i truda od strane vlasnika i zaposlenih radilo bi jos bolje. E sad, recite vi meni gde sve to ima za manje pare i ja cu odmah tamo da odem. I da ovde napisem nesto lepo, mozda i na vise prostora. Jer ja nisam sujetan covek.
Nego, da me moderator ne bi izbrisao zato sto branim Oklop (a i moderatoru bih stosta rekao, ali ne smem, zabranjeno), moram da se vratim nazad i g. Zoranu:
Gos'n Zorane,
Neke vase recenice jednostavno su neumesne. Sta znaci vasa konstatacija da "taj novac iz cele srbije koji dodje na oklop.com ja potrosim na jednu dobru veceru". Znaci, vi ovo ne radite zbog para?! Nego zbog cega radite? Zbog vecere? Proveli smo pedeset godina pod drugom Titom u sistemu kojim su upravljali usreciteli i dobrotvori, oni kojima pare nisu bitne. Radilo se za slavu, za dobrobit naroda, za tapsanje po ramenu, za svest o dobrom delu, za medalje, za samoupravni socijalizam, za Tita i partiju, za sedam dana letovanja, iz altruizma, filantropije, zbog karme, zbog svalerke, zbog harmonije sfera i cega sve ne. Pa dokle tako? Zar ne bi bilo lepse da kazete kako ste ovde dosli da zaradite pare, ma koliko male, tako sto cete prodavati dobru stvar po povoljnim cenama? Ovo sto Vi kazete lici na izjavu da ste ovde dosli da podelite milostinju nama koji jos uvek camimo u balkanskoj krcmi. Posredno smo saznali da se i dobro hranite, ali to je irelevantno.
Zasto to sto ovde radite uopste i radite meni, nakon vase poruke, i dalje ostaje misterija. Da li zato sto je ovde vas zavicaj? Mozda na papiru, ali kad govorite iz srca Vi kazete "tako se to radi kod nas na zapadu", kao da vam je srce negde drugde. Vi ste, sto bi mi ovdasnji rekli, "njihov" i to po sopstvenom priznanju. A mi ne volimo da nam "njihovi" dele lekcije, bar ne javno, makar se radilo o nasem "primitivizmu i negativnosti". Mi znamo da smo znojavi i da se ne kupamo, ali ne volimo da nam se to prebacuje. Ovde svi smrdimo pa nam i ne smeta preterano.
Na kraju, ne prilici Vam da se, kao vlasnik firme koja ce koliko sutra biti "jedna od vecih svetskih hosting kompanija", upustate u diskusiju s prvom osobom koja vam uputi kritike. Probajte da na nekom ovdasnjem forumu napisete kako ste najnoviji model mobilnog telefona kupili za samo jedan evro i u roku od pola sata javice se napaljeni klinac koji je taj isti telefon dobio besplatno, samo ne moze da se seti gde, nazivajuci vas budalom. Cemu toliko padanje u vatru? Oni koji su zaista uspeli trosili su energiju na svoj biznis, a ne na prepucavanje po forumima koji svoju popularnost duguju jedino cinjenici da na njima nikad niko nije morao da prizna da gresi.
[Ovu poruku je menjao smalltux dana 03.07.2007. u 19:37 GMT+1]
[ SETI_explorer @ 03.07.2007. 21:10 ] @
Jaoj, postace ovo najposecenija tema na forumu.
Pre nego sto pocnem zamolio bih moderatora da mi ne brise post, kao sto je vec dvaput ucino, a na mail mi stize poruka da mi je post obrisan "zbog reklamiranja". Nikoga ne reklamiram, samo odgovaram na temu ;) .Ali, to sad nije bitno, necu da idem u offtopic ;)
Mrzim da se sa nekim svadjam na Net-u, ali ovo je beyond my control :D
Dakle, gospodin okconn kaze:
Citat: Tacno, kod tog paketa sam pogresio, ali kod ostalih nisam! I cena tih paketa (1gb-2gb) je sve samo ne jeftina, to je mozda standardna cena za nase trziste ( mozda, a mozda i ne, nisam bas mnogo gledao ) ali kad se uporedi sa inostranim ( a vi ste inostrana firma ) je bezobrazno skupo... I glupo je sa takvim cenama pricati o nekoj jeftinoj ponudi i zapadnim standardnima poslovanja.
Jeste oklop inostrana firma, ali je cenovnik radjen u skladu sa domacim trzistom, tako da ne mozes porediti ovu kompaniju sa nekom drugom stranom kompanijom. "smalltux" je lepo rekao da veoma mali procenat domacih sajtova zahteva prostor od 2Gb pa navise. Ako mi nadjes domacu hosting kucu koja za nudi povoljnije uslove hotovanja i zakupa domena od oklopa, vise nista necu napisati na ovoj temi i priznacu da nemam pojma o web hostingu.
Host i domen za jednu godinu su me stajali 1.100 ili 1.200 dindzi + sto sam doplatio jos nekih 200-300 za prelazak sa 50Mb na 100Mb protostra. Mislim sta reci.
Besmisleno je ponavljati kvalitete ove hosting kuce, jer bi to vec postalo reklamiranje. Ko voli nek' izvoli ;)
Ja ovim putem jos jednom cestitam Gospodinu Zoranu na dobroj usluzi (necu da komentarisem onu recenicu o veceri ;)), i pozelim mu jos puno godina uspesnog rada ;)
[ markom @ 03.07.2007. 21:18 ] @
Mislim da je na 7 strana teme rečeno sasvim dovoljno. Što lošeg, što dobrog. Kome je potrebna referenca za ovu firmu, može da je pronađe na ovoj temi.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|