[ Mister Big Time @ 08.01.2007. 03:29 ] @
Dakle ubacim disk, boot-ujem XP instalacioni, mesdjutim prodje samo ono Setup is inspecting your hardware... i crn ekran. HDD kao svetli nesto ali nista. Win 2003 setup glatko to prolazi. Samo sto na masinu necu 2003-jku, nego treba bas XP. Siguran sam da je problem do MBR-a, tj. upisa GRUB loadera koji ocigledno buni Windowse setup.

Kako ovo resiti bez ubijanja MBR-a pa ponovnog vracanja posle XP-a?

P.S. Mada kontam i tako i tako ce XP da ubije MBR i GRUB pa ce svakako i trebati da se odradi reinstalacija GRUB-a kako bi se video i Linux...

[ caiser @ 08.01.2007. 06:16 ] @
Ne verujem da GRUB ima bilo kakve veze sa problemom. Najverovatnije je neki hw problem ili mozda CD nije ispravan? Ako to nije XP SP2 probaj sa njim, mozda on prodje.
[ Mitrović Srđan @ 08.01.2007. 06:51 ] @
Slazem se sa caiserom. Na drugoj temi sam objasio da GRUB ne moze
biti uzrok problema ;-). Potrazi taj topic da se ne prepricavam.
[ Mister Big Time @ 08.01.2007. 13:51 ] @
Ma vec sam imao slican problem... na drugoj masini. Tj. dva HDD-a pri cemu je na jednom bio linux sa grub-om, a resenje je krajnje debilno posto tada nisam znao sta je - cackao svasta u bios-u i nekoliko puta pokretao instalaciju i gle cuda poterao je.
HW problem ne bi trebalo - cim 2003 odmah pokrene setup. Inace SP2 je CD... bez problema se instalira na drugim masinama.
Aj probacu da ubijem GRUB za sada jer i tako ce XP da ga ubije kao sto rekoh...
[ caiser @ 08.01.2007. 18:47 ] @
Pa najbolje da instaliras 2003 pa onda da probas XP. Tako ces otkloniti sumnju sa GRUB-a. :) Ali opet, nema sanse da je GRUB. :)
[ Mister Big Time @ 09.01.2007. 01:00 ] @
Prokleta bad particija je pravila problem Pojavio se neki J: drive koji nije bio accessibile.... samo sam ga obrisao iz win2003 setupa i XP je proradio...

Eto ipak ste bili u pravu nije GRUB kriv... grub je bas nezan LOL