[ L a d y @ 08.01.2007. 11:26 ] @
Istovremeno se vrsi unos u 2 textboxa sa dve razlicite grupe tastera X i Y ( X ∩ Y = {prazan skup}).
Ti podaci se na pritisak tastera x Є X i y Є Y unose u bazu.

Pitanja:
1) Da li su potrebne 2 konekcije sa bazom ili je dovoljna 1?
2) Da li se moze napraviti program bez primene tredova?
[ Radudzoni @ 08.01.2007. 11:46 ] @
1. Dovoljna je samo jedna konekcija...
2. Ako sam dobro razumeo problem a pretpostavljam da je u pitanju sledece:
imas tastere iz skupa X {A, B, C} i Y {D, E, F} recimo... Kad kucas A, B ili C to se pise u prvi tekstbox a D, E ili F onda ih pises u drugi... To moze da se proverava na KeyDown evente textbox-eva ili/i KeyDown event forme, znaci za sve ista metoda.
Proveris kojoj grupi pripada pritisnuto dugme a onda ga pises u odgovarajuci textbox i snimas u bazu i sta god treba...
Ili ukratko, odgovor na drugo pitanje je DA, MOZES BEZ Thread-ova! ;-)
[ L a d y @ 08.01.2007. 12:48 ] @
Postoji li nacin da se proveri da li je neki od znaka sa numericke tastature otkucan na njoj ili na glavnoj tastaturi?
[ Shadowed @ 08.01.2007. 13:11 ] @
Moze, za KeyDown event e.KeyCode je drugacije za numericki i glavni deo tastature.
[ Radudzoni @ 08.01.2007. 13:26 ] @
Da. U enumeraciji Keys imas razlicite Key kodove za numericku tastaturu i za brojeve sa "glavnog dela" tastature...
Recimo za 5 s numericke je Keys.NumPad5 a sa obicne je Keys.D5...

Pozdrav.
[ L a d y @ 08.01.2007. 21:22 ] @
A kako se sprecava da taster odreaguje na dogadjaj: recimo postavljanje zabrane iskljucivanja Num Lock ili njegovo ponovno setovanje?
[ Shadowed @ 08.01.2007. 21:57 ] @
Mozes postavljanjem e.Handled=True spreciti da se npr. upise karakter iako je pritisnut. Medjutim Num Lock ce se ukljuciti/iskljuciti. To moras na drugi nacin, ali ne znam napamet kako.
[ L a d y @ 09.01.2007. 18:30 ] @
Hvala, dosta ste mi pomogli. Da li znate kako se poredi vrednost 1 kolone i svih redova listview, recimo sa vrednoscu textboxa?
[ Radudzoni @ 09.01.2007. 20:04 ] @
Code:
for (int i = 0; i < lstLista.Items.Count; i++)
{
    if (lstLista.Items[i].SubItems[0].Text.Equals(txtTekstBox.Text))
    {
        //Neki kod ako su isti
    }
}