[ dongoran @ 09.01.2007. 13:17 ] @
Kako i da li mogu da u Domai controller Security polices na DC-u podesim da mi se odredjeni user account ne zakljucava nikad. Primera, imam laptop koji je u domenu i zaposleni nosi isti kuci, desava se da mu se kuci zakljuca account. Onda mora da se uloguje na lokalnog usera i da iotkljuca account.

Hvala i pozdrav.
[ Miroslav Jeftić @ 09.01.2007. 13:53 ] @
Hm... nije mi baš jasno. Kako je sad namešteno, u kojim situacijama da se zaključava nalog?
[ someone_bl @ 10.01.2007. 08:55 ] @
Predpostavljam da je problem kada se upali screen saver. Pokusaj ovako. Desni klik na desktop, pa onda na tab screen saver. Tu imas On Resume Password Protect, pa iskljuci tu kvacici i probaj.
[ suljko @ 10.01.2007. 10:14 ] @
Ja mislim da je problem u tome što je u grupnim polisama na DC namešteno da user ukoliko nije na mreži ne može da se uloguje na svoj računar, tj. da se password ne pamti na lokalnom računaru.
[ Miroslav Jeftić @ 10.01.2007. 10:27 ] @
Ne bih rekao... u pitanju je rečeno "dešava se" što mi izgleda kao "ponekad". Ako je to namešteno u polisama, neće se nikad ulogovati ako nije povezan. Mada ne vredi nagađati dok ne čujemo nešto više. Možda unesu par puta pogrešnu lozinku pa im se zaključa nalog.
[ dongoran @ 16.01.2007. 15:22 ] @
Ovako sam uradio:> U Account polisam na DC treba da se namesti za Account lockout treshold vrednost 0.

Kako ste vi osmisli da se laptop racunari nalaze u domenu (zbog exchange i ostalih aplikacija), a da nemate problema sa zakljucavanjem i ostalm aktivnostim koje treba da se rade pod domenom?