[ Vole Domu @ 10.01.2007. 12:39 ] @
Na ovom hardu drzim samo muziku... u zadnje vreme je poceo da mi prijavljuje gresku kad otvaram neke fo0ldere..
Nekad samo nece da otvori dugo, a nekad mi izbaci The disk is not formatted format now?" naravno ne formatiram. Inace radi skroz normalno, ali kada probam da ga defragmentujem isto prijavljuje da nije u redu.//
Ja bih uradio sledece:
posto imam muziku na DVDima, da formatiram hard i nastavim da ga koristim....
ili nesto drugo?
Da li ce posle raditi normalno, tj da li posle smem da stavi neke bitne stvari na njega?
[ buljko @ 10.01.2007. 12:46 ] @
Jako je mala verovatnoca da ces formatiranjem resiti problem. Spasi podatke dok jos mozes!
PS. Probaj kako se ponasa sa dodatnim hladjenjem.
[ gsimon @ 10.01.2007. 13:02 ] @
moras ga proveriti necim....

recimo MHDD....
[ grof pelinex @ 10.01.2007. 13:15 ] @
Prebaci sta mozes a onda ga formatiraj. Mozes ga istestirati sa necim cak to bi bilo pozeljno. Ako onda bude radilo sve kako treba mozes nesmetano da ga koristis.
[ cicika @ 10.01.2007. 15:12 ] @
Skini sa Maxtorovog sajta alat za njihove diskove i uradi low-level format prvo a posle formatiraj u NTFS ili koji fajl sistem već koristiš.
To bi možda moglo da pomogne.
[ Vole Domu @ 11.01.2007. 00:29 ] @
moze neki kraci tutorial za mHDD ne snalazim se....
cici, koja je razlika izmedju lowlevel format i obicnog?

-----------------------------
workinprogress........
[ JOJO847 @ 11.01.2007. 09:59 ] @
http://hddguru.com/content/en/software/2005.10.02-MHDD/
[ Ubleha @ 11.01.2007. 23:09 ] @
HDD regenerator daje dobre rezultate u ovakvim slucajevima
[ Vole Domu @ 12.01.2007. 12:25 ] @
Nisam nasao nista za lowlevel na maxtorovom sajtu ali sam skinuo neki tool sa hddguru i odradio lepo low level format...
u medjuvremenu sam kupio i novi hard od 160 gb///

morao sam da otkacim rezac i sad mi ide ovako
prim master hdd40gb (system)
prim slave hdd160gb
sec master DVD rezac
sec slave hdd80gb (ovaj sto crkava)
jel ovakvo povezivanje u redu????

Dalje ovaj hard od 160gb se najnormalnije instalirao i prepoznao ga je kao 160gb jel to znaci da je sve u redu ili opet treba nesto da se cimam???

U biosu na pocetku mi ovaj hard od 160gb prijavljuje kao hard od 8gb. WTF? a na njemu vec imam preko 8gb podataka...

Preporucite mi neki program za analizu harda posto ovaj od 80 sada radi normalno ali mi to nista trenutno ne znaci jer su i pre radili delovi normalno. Ne bih na njega stavljao nista sto mi je bitno dok ga ne proverim.....

Hvala svima na pomoci
[ Vole Domu @ 15.01.2007. 10:20 ] @
Sta bi ljudi?????
Zar niko ne zna u cemu je fora oko ovih 8gb u biosu?