[ OTAC_XXL @ 11.01.2007. 08:49 ] @
Zadravo,

Interesuje me sljedece:

Posjedujem racunar koji ima instaliran WinXP SP2 koji je vjerovatno krekovan ili nesto slicno.

Kupio sam legalan WinXP SP2 i sa njim sam dobio serijski broj i sve sto ide u paketu. Sada me interesuje kako bih ja mogao registrovati postojeci Win a da ga ne moram formatirati?

Unaprijed hvala,

[ plavigor @ 11.01.2007. 09:17 ] @
Postoji postupak uklanjanja postojeće aktivacije, zatim ukucavanje novog serijskog broja pa opet aktivacija. To je sasvim legalna Microsoftova procedura, ali...

Na žalost, problem je taj što ima nekoliko verzija XP-a za distribuciju i sve te verzije imaju posebno odabranu grupu serijskih brojeva. Serijski broj iz npr. grupe Corporate, a tu spada 99% piratskih verzija, ne možeš zameniti sa serijskim brojem iz grupe OEM.

Pored toga, nisi rekao da li su uopšte u pitanju WinXP Pro ili WinXP Home. Različite verzije se svakako ne mogu ˝zameniti˝.

Pozdrav
[ pctel @ 11.01.2007. 09:40 ] @
Prema informacijama kojima raspolazem, dovoljno je zalepiti OEM nalepnicu na kuciste. Time stices pravo da na tom racunaru imas instaliranu tu verziju operativnog sistema a tvoje pravo (a ne i obaveza) je da koristis taj serijski broj.
[ Milan Gligorijevic @ 11.01.2007. 10:40 ] @
http://www.elitesecurity.org/p1250597
[ OTAC_XXL @ 11.01.2007. 12:51 ] @
Koristim WinXp Pro i probao sam ovaj program Key Update tool ali mi javlja kad ukucam novi key da on ne odgovara ovom Windowsu :-(
[ Milan Gligorijevic @ 11.01.2007. 12:58 ] @
To je ovo što je plavigor napisao, tako da mora instalacija novog windowsa.
[ Zoran Rodic @ 11.01.2007. 14:43 ] @
Citat:
pctel: Prema informacijama kojima raspolazem, dovoljno je zalepiti OEM nalepnicu na kuciste. Time stices pravo da na tom racunaru imas instaliranu tu verziju operativnog sistema a tvoje pravo (a ne i obaveza) je da koristis taj serijski broj.

A sta ce da radi kad pozeli da skine IE7, WMP11 ... ili bilo koji drugi program koji zahteva validaciju?
[ OTAC_XXL @ 11.01.2007. 15:46 ] @
E evo ljudi uspjeo sam. Imao sam problem na dva racunara. Na jednom mi je pomogao link sto ga je postavio mmwc gdje sam nasao KeyUpdateTool.exe, a za drugi racunar sam iskoristio neku proceduru koja se nalazi na Microsoftovoj stranici :-)

Hvala puno svima na prijedlozima.
[ Milan Gligorijevic @ 11.01.2007. 15:51 ] @
Bilo bi lepo da ostaviš link sa microsoftovog sajta, ako još nekome zatreba isto što i tebi, a verovatno hoće.
[ OTAC_XXL @ 12.01.2007. 08:38 ] @
Na ovom linku se nalazi uputstvo za jedan nacin aktivacije Windowsa:

http://support.microsoft.com/kb/328874/

A drugi nacin je da se koristi KeyUpdateTool.exe