[ mrki @ 11.01.2007. 12:58 ] @
koja je svrha lynx browsera, ja ga upravo korisim cisto iz znatizelje. Da li je neko ikad koristio ovaj text browser, izgleda vrlo interesanto :) malo je zastareo kao tehnologija :) |
[ mrki @ 11.01.2007. 12:58 ] @
[ Mitrović Srđan @ 11.01.2007. 13:14 ] @
Ja ga koristim i to vise nego cesto ;-)
Kakva je svrha bilo kog drugog browsera? Npr ja cesto proveravam izgleda sajta iz lynxa jel ga tako vidi npr i gugle crawler , i za zilion drugih stvari. [ nkrgovic @ 11.01.2007. 13:28 ] @
Lynx (sa Links-om) je jedini browser koji ti radi na terminalu, ne zaboravi to :). Sad, mozda vise niko ne koristi prave terminale, ali i dalje imas terminal emulaciju kad pristupas udaljenoj masini... Zamisli, na primer, da ti treba da skines nesto na server, kome pristupas remote, ssh-om. Mnogo je zgodnije to odraditi direktno sa servera, nego skidati kod sebe, na potencijalno mnogo sporijem linku, pa onda dizati na server... Lynx tu moze da ti ubrza posao nekoliko desetina puta, ako poredis cak i broadband u lokalu, sa colo serverom negde u US.
[ Not now, John! @ 11.01.2007. 13:37 ] @
Kad ti crkne X server, pa želiš da googlaš u potrazi za rješenjem problema.
[ Dragi Tata @ 11.01.2007. 14:18 ] @
Da si radio nekad sa VT100 terminalima, bilo bi ti jasno koja je svrha :)
[ time @ 11.01.2007. 17:38 ] @
i w3m radi dobro :)
[ unleaded @ 13.01.2007. 10:25 ] @
Lynx je bio jedini internet browser na AT&T Unix-u SysV R3.2 a mail client je bio Pine, koristio sam ih 1997, modem je bio na 2400 bauda :) [ Stator @ 13.01.2007. 21:31 ] @
links lynx w3m i ekipa su super kada instaliras npr gentoo pa u jednom termilanu radis a u drugom izcitavas dokumentaciju iz konzole.
[ mrki @ 19.02.2007. 16:10 ] @
Ja sam skoro zaboravio za ovu temu ali s obzirom na meni par interesantnih odgovora, ajde da je malo ozivimo opet
![]() Citat: blood: Ja ga koristim i to vise nego cesto ;-) Kakva je svrha bilo kog drugog browsera? Npr ja cesto proveravam izgleda sajta iz lynxa jel ga tako vidi npr i gugle crawler , i za zilion drugih stvari. U princiup svrha je ocigledna i u potpunosti ista, medjutim znacajna je razlika ipak u lakoci navigacije i preglednosti. Ovo u vezi gugle crawler-a je interesantno, vidis ovo mi nije palo na pamet...ajde da cujemo bar jos 2 slicne a interesantne stvari od tih zilion ![]() Citat: Not now, John!: Kad ti crkne X server, pa želiš da googlaš u potrazi za rješenjem problema. Ovo je super ![]() Citat: nkrgovic: ... Zamisli, na primer, da ti treba da skines nesto na server, kome pristupas remote, ssh-om. Mnogo je zgodnije to odraditi direktno sa servera, nego skidati kod sebe, na potencijalno mnogo sporijem linku, pa onda dizati na server... Lynx tu moze da ti ubrza posao nekoliko desetina puta, ako poredis cak i broadband u lokalu, sa colo serverom negde u US. Da budem iskren nisam te bas najbolje razumeo? [ Tyler Durden @ 19.02.2007. 16:14 ] @
Imas lynx na tamo nekom serveru kome imas pristup samo preko ssh.
Download je zgodniji ako imas lynx. Naravno, i wget je tu, ali opet, za neke stvari lynx u takvih situacijama odlicno posluzi. [ Backy @ 19.02.2007. 16:30 ] @
realno, lynx je opravdan samo za "google crawler"... za ostalo je tu links :)
[ Backy @ 19.02.2007. 16:40 ] @
evo sad probam da odgovorim iz lynxa... ne podržava ajax :P
[ maksvel @ 19.02.2007. 20:29 ] @
Čini mi se da postoji i ekstenzija za FF, da se sajtovi vide iz pogleda googlebota?
[ Mitrović Srđan @ 19.02.2007. 22:06 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|