[ ZaMpA @ 11.01.2007. 17:43 ] @
Odlucio sam da u svrhu vezbanja napravim jednostavan text editor (kao notepad) u Javi. e sad problem je sto ne mogu da ucitam tekst onako kako je formatiran. znam da je oznaka za novi red "/n" ali kako da to procitam u Javi? evo shta sam do sada napravio: Code: import java.awt.BorderLayout; import java.io.*; import javax.swing.*; import java.awt.Dimension; public class simply { static void prozor(){ JFrame.setDefaultLookAndFeelDecorated(true); JFrame frm_prvi = new JFrame("siMply - a simple text editor "); JPanel pane = new JPanel(); frm_prvi.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); JLabel title = new JLabel("Write down here:"); JEditorPane tekstPolje= new JEditorPane("text/plain", ""); Dimension dim = new Dimension(300,300); tekstPolje.setPreferredSize(dim); pane.add(tekstPolje); frm_prvi.getContentPane().add(title, BorderLayout.NORTH); frm_prvi.getContentPane().add(pane, BorderLayout.CENTER); File ulazni_fajl = new File("mojTekst.txt"); if(!ulazni_fajl.exists()){ try{ ulazni_fajl.createNewFile(); } catch(IOException e){System.out.println("shit iz hittin' tha fan");}; } try{ BufferedReader ulaz = new BufferedReader(new FileReader(ulazni_fajl)); String a = ulaz.readLine(); tekstPolje.setText(a); } catch(Exception e){System.out.println("neshto ne valja");} frm_prvi.pack(); frm_prvi.setVisible(true); }; public static void main(String[] args){ prozor(); } } eto, npr. ja sam copy/pastovao ovaj kod u [es] a formatiranje ostalo isto (indenti i novi redovi) help? |