[ xcbxsupernova @ 11.01.2007. 18:53 ] @
Pozdrav svima. Dakle interesuje me stapa na majcama, na koje sve nacine moze da se stampa, opis tih nacina, potrebna oprema itd its (its= i tome slicno ) Molim istinske profesionalce da napisu ono sto znaju ili da me upute negdje gdje to mogu da saznam. Unaprijed zahvalan.
[ Its no good @ 11.01.2007. 20:21 ] @
Sito stampa (direktna stampa) i preslikaci.Kvalitetnija varijanta ti je sito stampa.
Za opis i opremu treba mnogo da se kucka a trenutno bas i nemam toliko vremena, sigurno ce ti pomoci neko od kolega.
Pozdrav
[ NikolaBlink @ 12.01.2007. 01:20 ] @
Pored sita klasicnog, postoji i takozvani helikopter za stampanje vise boja, pa i do kolora, zatim imas i flok (materijal koji se sece na kateru a zatim pod termo presom prenosi na majcu), a imas i ofset stampu preslikaca koji se termo presom prenose na majcu. Takodje postoji i opcija veza. itd itd ...

Koja je tvoja ideja ? Hoces da udjes u stampu ? Mnooogo iskustva i mnooogo znoja dok ne postignes dobar kvalitet. Zato, ako nemas iskustva (a po pitanju bih rekao da nemas) moj savet je da dobro razmislis pre nego se upustis u avanturu.
[ xcbxsupernova @ 12.01.2007. 19:45 ] @
Cuo sam da postoje stampaci koji sliku direktno prenose na majicu ili na specijalan papir-foliju koji posle mozes peglom otisnuti na majicu pa me u sustini to interesuje, za sebe i prijatelje, jer za bavljenje time profesionalno nemam puno vremena.
[ djerys @ 13.01.2007. 13:03 ] @
Citat:
xcbxsupernova: Cuo sam da postoje stampaci koji sliku direktno prenose na majicu ili na specijalan papir-foliju koji posle mozes peglom otisnuti na majicu pa me u sustini to interesuje, za sebe i prijatelje, jer za bavljenje time profesionalno nemam puno vremena.

Štampač za direktnu štampu na tekstil pravi AZON, pa guglaj za dalje.
Možeš štampati inkjetom na transfer papir, ali nije loše posle sitoštampom preštampati fleku koja će da učvrsti otisak.
Uzgred, za preslikače treba pegla koja je velika barem kao i preslikač. 10x10cm može kućnom peglom, ko ti kaže da veći format prenese kućnom peglom, pitaj ga i koliko škarta napravi.

pozdrav
[ xcbxsupernova @ 18.01.2007. 12:24 ] @
Hvala na informacijama. Ja guglam :D a ako ko jos ima kakvu informaciju neka posalje :D poz svima