[ bugsy @ 12.01.2007. 14:52 ] @
Kupio sam multifunkcijski uredjaj Epson Stylus DX6050 (stampac + skener + sve to moze raditi i bez kompjutera pa se tako dobija i funkcija fotokopir aparata) i imam problem da kompjuter ne moze da prepozna skener. Nakon prikljucenja uredjaja na komp putem USB kabla, komp je prepoznao uredjaj kao skener DX6050 trazio drajvere i instalisao skener. Zatim je prepoznao uredjaj kao stampac DX6050 trazio drajvere i instalisao ga. Na kraju sam instalisao i softver koji se nalazio na CD-u (softver za skeniranje i obradu slika i sl.). Uredjaj odlicno radi kao stampac, radi odlicno i bez kompjutera ali kada pokusam nesto skenirati sa kompjutera javlja da uredjaj nije prikljucen. U opisu gresaka pise da takve greske nastaju ako: - je neispravan USB kabl (po meni da je neispravan ne bi radio ni kao stampac) - uredjaj (skener) nije ukljucen - ako je uredjaj prikljucen preko vise hub-ova Zanima me da li je mozda potrebno neko setovanje uredjaja ili nesto slicno. Da li je neko imao slicna iskustva i kako se moze prevazici ovaj problem? |