[ felix73 @ 12.01.2007. 23:10 ] @
Da li je iko upoznat, da li iko zna sta je potrebno da bi se dobila dozvola za online igre na srecu u Srbiji, koja je procedura i da li je uopste moguce???
[ ventura @ 12.01.2007. 23:28 ] @
Zakonski je neizvodljivo.

Prvo zato što Državna Lutrija Srbije ima monopol za udaljeno priređivanje igara na sreću, odnosno putem interneta, a drugi je razlog to što je nelegalno primati uplate u inostranstvu od igrača u Srbiji.
[ felix73 @ 12.01.2007. 23:43 ] @
Suzio bi se krug na Srbiju i mogli bi samo iz Srbije, samo nije mi jasno kako su uspeli iz smscentra da naprave onakav kviz, na istek vremena. Ipak i to je neki vid igre na srecu? Cuo sam samo, a nikako da proverim, da je potrebno da imas firmu,kao npr, kockarnicu tj. kojom se bavi igrama na srecu, dobijes dozvolu od ministarstva finansija i ondak mozes i na internetu. A na kom principu rade nase internet kladionice na netu i kladjenja, isplate...?
[ ventura @ 13.01.2007. 09:29 ] @
Kviz nije igra na sreću, zato se i zove kviz. To na šta misliš je samo formalno kviz, ali sve dok oni to predstavljaju u formi kviza, imaju pravo da organizuju.

Nebitno da li imaš registrovanu firmu i dozvolu od ministartstva, bez ugovora o saradnji sa Državnom Lutrijom ne možeš da organizuješ igre na sreću putem interneta u Srbiji, ili bilo koji drugi tip remote igara na sreću (npr. klađenje putem SMS-a, SMS rulet itd.), jer DLS ima državni monopol na tome.

Imaš zakon o igrama na sreću kod mene na sajtu pa prouči:
http://www.elbet.co.yu/zakon.zip