[ novajlijaa @ 13.01.2007. 15:14 ] @
| nabavio sam galebov fiskalni printer FP-550 potreban mi je za apoteku..
pokusavam da ga pustim u rad i neide, tj jer mora da bude fiskalizovan da bi stampao racune, presek stanja itd..
u pitanju je polovni aparat pa me interesuje dali uopste radi pa tad da ga fiskalizujem.. |
[ morlic @ 13.01.2007. 16:33 ] @
Imas na Galebovom sajtu negde da skines program za testiranje.
http://www.galeb.com/index.php?area=2&p=articles&categ=53
[ novajlijaa @ 13.01.2007. 21:33 ] @
ma da..
skinuo sam program fi550setup, Fi-V1.0.002 i tu postoje primeri kako da izgleda racun, komande...
i kad probam da nesto pustim npr. presek stanja on primi komandu al ne odstampa presek a u log direktorijumu izbaci taj fajl sa jedinicama tj. kaze i printer da je uredu ali ne stampa...
pomagajte...
[ morlic @ 13.01.2007. 22:56 ] @
Koliko znam na Galebovom sajtu postoji forum za podrsku. Tamo je pravo mesto za pitanja ove vrste
[ savkic @ 13.01.2007. 23:38 ] @
> i kad probam da nesto pustim npr. presek stanja on primi komandu al ne odstampa presek a u log direktorijumu izbaci taj fajl
> sa jedinicama tj. kaze i printer da je uredu ali ne stampa...
Skini Galebov dijagnostički alat FPTest pa sa njim probaj komunikaciju, za probu štampe najlakše je koristiti izveštaj dijagnotike štampača.
[ dragancesu @ 14.01.2007. 14:25 ] @
I ja sam se jednom sreo sa polovnim stampacem (ako se tako moze nazvati) koji je bio defiskalizovan. Ako je to kod tebe slucaj onda se obrati nekom servisu da mu ugrade fiskalnu memoriju jer bez toga nece da radi. Kasnije se fiskalizuje i koristi. Ovo ce te kostati oko 50 eur.
[ mLAN @ 14.01.2007. 14:53 ] @
Pa probaj sa nekom osnovnom dijagnostikom. Prikopčaj mu displej kupca, i isključi na prekidač. Drži pritisnuto receipt dugme i uključi ga... Trebala bi ti izaći dijagnostika... Za presek stanja, drži journal dugme i uključi štampač. Izaće ti meni. 1.2.3.4.5.... Koliko puta pritisneš journal toliko ta opcija će biti odabrana.
To ti služi samo da proveriš da li su mu u redu termalne glave i štampa li normalno. Naravno, pretpostavljam da si pravilno okrenuo termalni papir jer je bilo i takvih slučajeva, ali sad da ne smaram....
I naravno bez fiskalne memorije i ovlašćenog servisa nema ni fiskalnog štampača.
[ Igor. @ 26.01.2007. 22:42 ] @
Podesi port na 19200 bps.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.