[ Zoran Rodic @ 13.01.2007. 22:30 ] @
Kako vi uopste znate da je neki AV u stvari dobar? Komentari ovog tipa me navedose da postavim ovo pitanje - evo koristim ga par dana i dopada mi se - koristim ga godinu dana i nikad ne videh virus - od kada sam ga instalirao virusi naprosto beze ... Na poslu koristim vec dve godine Nod32 a crveni ekran mi je iskocio jednom i to kada su se moderatori igrali , setice se mmwc, sigurno Pre toga sam koristio Kaspersky, i nikada se nije oglasio A pre toga McAfee A pre toga F-prot Kako ja da zakljucim koji je dobar kad jednostavno nisam nailazio na viruse? E sad, ono sto moram da cistim sa tudjih racunara da bih spasio odredjene podatke, su uglavnom virusi od tog jutra. U 90% slucajeva su to virusi koje AV ekipe jos nisu obradile i postavile resenje za njih. Heuristika je definitvno zakazala i nikada je nisam video na delu. Cak, za odredjene probleme pokrece se odredjeni AV Kako znate koji je dobar, ako ih ne tretirate odredjenim napadima? A iskreno, primetio sam da se nesto ne veruje mnogo zvanicnim istrazivanjima, ... teorija zavere sta li ... :) Ono sto kao korisnik mogu da primetim je njegov uticaj na rad sistema, (usporavanje .. i sl) Da se vratim na pocetak ovog posta - kako se za par dana donese zakljucak o kvalitetu AV-a - Kakve veze ima AV sa time? Ako ga nisi video nisi ga video a nije ni AV. Mozda bi ga propustio - Kako AV tera viruse? Dvoumio sam se da li ovo da ubacim u temu - najbolji antivirus - ali eto odlucio sam da otvorim novu temu. Ipak, koliko smo mi uopste kvalifikovani da donosimo zakljucke o kvalitetu nekog AV-a? Da li imamo toliki broj realnih problema? Jos jedno pitanje koje neminovno proizilazi iz ove dileme Kako se uopste odlucujete za odredjeni AV? Sta to utice na odluku i poverenje? |