|
[ salvaric @ 13.01.2007. 22:34 ] @
|
Pozdrav!
Trebam da napravim program za Veleprodaju neke firme u NS-u koja se bavi uvozom pekarskih aditiva.
Ne znam koju bazu da koristim, firma nije nešto prometna,barem do sad, ne koristi mnogo stavki (artikala, kalkulacija, prijemnica) pa sam razmišljao da u Access-u odradim standardne tabele, koliko je to pouzdano ne znam, šta ako firma krene opasno u ofanzvu, eto reklamacije. Šta vi mislite o tome da li da se prepustim Access-u i pozovem Božiju pomoć, pa šta bude ili da uzmem neku drugu bazu i koju predlažete? Imam napravljen program za MP,doduše,baza je u Access-u, pa sam mislio malo da ga modifikujem, oduzmem i dodam sto treba, ili da krenem sve iz početka?
Koliko nije puno da tražim za ovaj program, s obzirom da nemam pojma koliko se to kreće mislim da nije bezobrazno
150 eura? |
[ goranvuc @ 13.01.2007. 23:03 ] @
Ne znam zasto se mucis da pravis program za te pare, od mene mozes da dobijes 100 eura samo za preporuku kod njih, ja sigurno imam program koji im odgovara 
[ Miloš Baić @ 13.01.2007. 23:38 ] @
Pozdrav,
ne znam kakva je situacija u našoj državi povodom licenciranja softvera, ali predložio bih ti i zbog toga neku od besplatnih baza ako planiraš distribuirati svoj program. Pošto je ovo forum za Delphi pretpostavljam da ćeš interfejs raditi u Turbo Delphiju, koji je ograničen u odnosu na Professional verziju, ali mogao bi odraditi posao.
Što se tiče prodaje programa u zavisnosti od toga šta on radi i koliko poboljšava poslovanje klijenta kome si prodao, po meni, najbolja varijanta je prodati program za neku svotu, potom naplatit održavanje na mesečnom nivou.
p.s. preprodati nečiji, "proveren", program i ograditi se sa 100€ nije loše ;)
[ goranvuc @ 14.01.2007. 09:30 ] @
Citat: loshmiscg:p.s. preprodati nečiji, "proveren", program i ograditi se sa 100€ nije loše ;)
Samo da razjasnim, nisam mislio da preprodaje moj program i da se ugradjuje, dajem proviziju od 20% za svaku preporuku koja se uspesno realizuje, a ja odradjujem ceo posao. Nije to nista novo ni jedinstveno, to sam mu ponudio zato sto mislim da ne moze naplatiti svoj rad u ovom slucaju, a da pri tom bude konkurentan (jedino ako voli da radi za slavu). Dok nauci osnove o knjigovodstvu, prouci zakon o PDV i svu gomilu pravilnika i odredbi, dok osmisli modul za racune i predracune, pa finansijske izvestaje o kupcima i dobavljacima, pa lager liste, kartice ...
150 eura je malo para za program koji ces (u ovom slucaju) potrositi mesece rada, a pitanje je da li ces doci do jednog uspesnog proizvoda (veruj mi, ima tu puno, puuuuno posla i neophodnog prethodnog iskustva). Dakle, mislim da je ono sto sam ti predlozio puno bolja opcija i za tebe i za doticnu firmu.
[ Miloš Baić @ 14.01.2007. 12:07 ] @
Citat: p.s. preprodati nečiji, "proveren", program i ograditi se sa 100€ nije loše ;)
Ovo je trebala biti šala ...
Naravno, slažem se s tvojim odgovorom, sem, ako čovek ne želi sam napraviti program, proći tu gomilu stvari, zakona, etc., pa projektovati bazu, što je i najozbiljniji deo, a neću ni zanemariti samu aplikaciju i tu ima gomila stvari.
[ goranvuc @ 14.01.2007. 13:15 ] @
Citat: loshmiscg: Ovo je trebala biti šala ...
Naravno, slažem se s tvojim odgovorom, sem, ako čovek ne želi sam napraviti program, proći tu gomilu stvari, zakona, etc., pa projektovati bazu, što je i najozbiljniji deo, a neću ni zanemariti samu aplikaciju i tu ima gomila stvari.
Naravno, ukoliko zeli da se bavi ovim poslom, sigurno je bolje za njega (dugorocno gledano) da stisne petlju i proba da kvalitetno uradi posao i po mogucnosti ga dobro naplati, ali koliko sam shvatio decko je student i ovo mu dodje kao neko zezanje za dzeparac, a u takvoj postavci lakse mu je da prihvati moj predlog (Za doticnu firmu je sigurno bolji moj predlog).
[ Bojan Kopanja @ 15.01.2007. 01:03 ] @
@goranvuc
Mali off, ali samo da te obavestim... Sad sam ti gledao sajt i ne radi ni jedna stranica osim index-a kada ga posetim iz ffoxa. Ostale stranice koje se posete prikazu html kod. Iz IE je sve OK...
@salvaric
Pa pazi... Kad bi neko "utreniran" ( citaj neko ko vec ima dosta slicnih projekata iza sebe i ne bi morao sav kod da pise iz pocetka ) uzeo da radi program 150 EUR bi mozda i bilo OK ( ja sam recimo za neke maloprodaje uzimao i po 100 EUR zato sto je trebalo samo iskopirati kod iz jednog veceg programa u taj i to mi nije uzelo ni dan posla ), ali kada se uzme u obzir da ti ( bar tako pretpostavljam iz prethodnih postova ) ne znas puno o samoj problematici, kao i da sve pises od nule, veruj mi da bi ti tih 150 EUR izaslo na nos, a da ne pricam o tome koliko bi trajalo pisanje jednog takvog programa kao i da bi se verovatno posle same instalacije naslo brdo bagova koji su izazvani samim koriscenjem posto ti nisi mogao da pretpostavis sta sve korisniku moze da pane na pamet da uradi ( ovo je direktno povezano sa iskusvom i nicim vise! ).
Eto, kad sve ovo sagledas i sam ces zakljuciti da ti se ovaj poduhvat mozda i nece isplatiti, ali ukoliko planiras u buducnosti da se bavis ovim poslom onda svakako zagrizi i ne pustaj... Od necega se mora poceti.
Inace sto se same baze tice i Access-ova baza ti je i vise nego dovoljna za ovakav projekat posto meni radi savrseno i na mnogo vecim projektima, a jedina stvar na koju treba obratiti paznju je dobro projektovanje baze i njeno indexiranje. Posle ovoga sve ostalo je igra  .
[ goranvuc @ 15.01.2007. 04:30 ] @
@Strog, hvala na upozorenju, ali izgleda da je nesto do tebe jer u mom Firefox-u sve radi kako treba. Sa svim ostalim sto si rekao se uglavnom slazem.
[ Miloš Baić @ 15.01.2007. 10:50 ] @
@Strog
Iz Firefox 2.0 sam učitao stranicu bez problema i sve ostale sa sajta.
Hoće to ponekad, probaj ponovo, par puta.
[ morlic @ 15.01.2007. 16:45 ] @
Citat: Naravno, ukoliko zeli da se bavi ovim poslom, sigurno je bolje za njega (dugorocno gledano) da stisne petlju i proba da kvalitetno uradi posao i po mogucnosti ga dobro naplati
No pain no gain! This time next year...
[ goranvuc @ 16.01.2007. 11:23 ] @
Citat: morlic: No pain no gain! This time next year...
...naravno, samo u popularnim TV serijama, da bi to postigao u ovoj struci trebace mu doooooosta godina 
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|