[ choa @ 14.01.2007. 18:17 ] @
pozdrav svima evo novi sam ovom podrucju i prvi put sam se susreo s PHP-om citao sam tutorijale po netu i uspio sam konfigurirati PHP5 (5.2) na Apache-u 2.2.4 php skripte mi rade kada ucitam neki php na localhostu bez greske ali javio se problem zvani sql kazu da je sql integriran u php 5.2 i kazu da treba editirati php.ini te napraviti sljedece promijene: odAktivirati: extension=php_pdo.dll extension=php_sqlite.dll tj. maknuti ; i staviti ih u prikazat slijed - prvo pdo a onda sqlite naime kad pokusam pokrenuti neku jednostavnu skriptu tipa: Code: <?php //create table if(file_exists("test.db")) { $weNeedToCreateTheDatabase = false; } else { $weNeedToCreateTheDatabase = true; } //create or open database $db = sqlite_open("test.db") or die("failed to open/create the database"); //create table if($weNeedToCreateTheDatabase) { sqlite_query($db, "CREATE TABLE Members(FirstName,LastName)"); } //add info sqlite_query($db,"INSERT INTO Members VALUES ('Jim', 'Rockerton')"); //get info $dt = sqlite_query($db, "SELECT * FROM Members"); while ($row = sqlite_fetch_array($dt)) { echo "row: $row[FirstName] $row[LastName]<br/>"; } //close database sqlite_close($db); ?> javlja mi doticnu gresku Fatal error: Call to undefined function sqlite_open() in D:\webs\test\testsqlite.php on line 12 ima li neko rijesenje?? extension dir mi je sasvim dobro podesen (extension_dir = "d:\php5\ext) i u njemu se nalaze doticni dll-ovi (probao sam i njih prebacit u mapu php5 al neide pa neide i guram al neide i nece i POLUDIT CU VEC pomozite plese pozdrav |