[ mobicat @ 15.01.2007. 08:24 ] @
| Potrebna mi je neka šema automatike za otvaranje kapije ili garažnih vrata kontrolisano daljincem. Pravio sam nešto po šemi iz Elektro-a ali to ne radi kako treba pa tražim nešto iole ozbiljnije, po mogućstvu kontrolisano mikrokontrolerom.
Hvala unapred |
[ guja011 @ 15.01.2007. 12:02 ] @
a kako ce to mikrokontroler da odradi "ozbiljnije"?
[ mobicat @ 15.01.2007. 23:19 ] @
Kad sam rekao "ozbiljnije" mislio sam na više opcija zaštite od prepreka i ostalih sigurnosnih mera koje postoje na fabričkim uredajima, a ako je nekim članovima stalo da na svaki zahtev za pomoć odgovaraju ironično ne samo meni već i ostalim članovima, bez obzira koliko "znaju", onda ne moram da dobijem nikakav odgovor.
[ guja011 @ 16.01.2007. 06:29 ] @
nisam ja odgovorio ironično , već samo postavio pitanje, pošto nisi odma rekao šta to ne valja u postojećoj konfiguraciji a što bi mikrokontroler mogao da poboljša, ok?
"pametna" kapija je dobra stvar, ali ako obuhvatiš sve uslove i najobičniji niz monostabila
sa malo pasive odrađuje stvar. ono oko zaštite u smislu koda se obično prepusti kupovnim
(razvaljivim) rx-tx pločicama, naravno da može da se pravi ali je cena tj razlika postala mala da bi se na tome insistiralo.
[ mobicat @ 17.01.2007. 10:35 ] @
Hvala na odgovoru
[ ivko5 @ 28.01.2007. 11:13 ] @
Neznam kakva je kapija u pitanju, ali bih ti verovatno mogao pomoci posto ja radim u firmi koja vrsi automatizaciju kapija, garaznih vrata , indusrijskih vrata i slicno.Oprema tj. elektronika je italijanska firme Nice, inace jedne od napoznatijih na svetu u ovoj oblasti.Javi mi se na
[email protected] radi dodatnih informacija.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.