[ kooole @ 15.01.2007. 22:38 ] @
U principu, radi se o pocetnickom problemu pa ako neko ima vremena da mi pomogne... Na osnovu baze podataka sam napravio DOM stablo koje treba sacuvati kao xml file. Napisao sam i odgovarajucu semu za taj fajl, ali ne znam kako u Document da ubacim podatke za namespace... znaci root element bi trebao ovako da izgleda: Code: <Parking xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="D:/xml/mojaSema.xsd"> Treba mi java kod koji ce mi obezbediti da xml dokument koji sacuvam na svom pocetku ima element koji ce izgledati bas ovako kako sam gore naveo! Code: DocumentBuilderFactory factory = DocumentBuilderFactory.newInstance(); factory.setValidating(true); factory.setNamespaceAware(true); factory.setAttribute(JAXP_SCHEMA_LANGUAGE, W3C_XML_SCHEMA); DocumentBuilder builder = factory.newDocumentBuilder(); document = builder.newDocument(); Element root = (Element) document.createElement("Parking"); ... I sta dalje??? Kako god pokusam da "prikacim" ove atribute nesto nije u redu sa namespace-ovima... Ostatak dokumenta sam izgenerisao bez problema, ali ovo mi (kao pocetniku) pravi probleme. Pozdrav! |