[ mvasicdo @ 16.01.2007. 07:31 ] @
Pozdrav, ovako stoje stvari: Imam jedan DataGridView (dataGridView1) koji se napuni rekordima iz baze na sledeci nacin: Code: DataTable zaGrid = new DataTable(); DataColumn colIme = new DataColumn("Ime",typeof(string)); DataColumn colImeOca = new DataColumn("Ime oca", typeof(string)); DataColumn colPrezime = new DataColumn("Prezime", typeof(string)); zaGrid.Columns.Add(colIme); zaGrid.Columns.Add(colImeOca); zaGrid.Columns.Add(colPrezime); DataView dataView = new DataView(zaGrid); dataGridView1.DataSource = dataView; //.....U data grid unosim podatke na sledeci nacin: prvo ih ucitam iz baze u DataTable dt pa onda //.....red po red unosim u zaGrid (ne pitajte zasto na ovaj nacit to unosim ;-)) foreach(DataRow row in dt.Rows) { DataRow row; row = zaGrid.NewRow(); row["Ime"] = "Neko ime"; row["Ime oca"] = "Neko ime oca"; row["Prezime"] = "Neko prezime"; zaGrid.Rows.Add(row); } Kao sto se vidi dataGridView1 mi nije direktno povezan sa bazom preko DataSource,pa me interesuje sledece: 1. Kako kada dodam novi red u dataGridView1 pa pritiskom na neko dugme da ga unese u bazu 2. Kako da kada uradim neke izmjene na nekim redovima u dataGridView1 da pritiskom na dugme snimim izmjene u bazi Program je zamisljen da dodajem nove i mjenjam stare redove pa pri izlazu iz programa da mi apdejtuje tabelu u bazi.... |