[ icobh @ 16.01.2007. 09:15 ] @
Hajde da malo razmotrimo šta to donosi ovaj SP6 i zašto se masovno preporučuje? Vidim, u nekoliko posljednjih tema se može naći: Instaliraj SP6! Zašto? Evo, ja imam XP SP2 i VB6 verzija 8176, stvarno mator, više se i nesjećam kad sam ga kupio, stoga SP6 sigurno nije u paketu sa njim! No međutim, ja nikad nisam došao u situaciju da mi vb6 brljavi, odnosno da mi XP brljavi onako kao kod Ivana Groznog, pa da neće da prepozna MSJet 3.51 Driver!

Stoga ja pitam, šta to u SP6 nosi u sebi da može i ovakve stvari da rješava? (Ja bih prije rekao da tu format c: rješava sve probleme, ali eto, neću nikome to da preporučujem!)
[ goranvuc @ 16.01.2007. 09:27 ] @
Igore,

Problemi koje resava SP 6.0 se prvenstveno odnose na ActiveX kontrole i dll-ove koje su deo VB paketa, npr. u periodu kada je izasao VB 6.0 pa do danas objavljeni su MS SQL Server 2000, Access 2000/XP/2003 pa je zbog toga neophodno da se instalira SP da bi neke komponente (DAO DataControl i sl.) uopste mogle da rade sa novijim DB, a provajderi koji se ovde spominju su deo ADO-a, i najnovijeg JET-a koji se inicijalno vec nalazi na svim XP-ovima (u nekim ranijim SP je ADO cak i bio ukljucen u sam SP).
Takodje, SP (kao sto mu ime kaze) pokriva citavu listu utvrdjenih bug-ova, pa je i to dodatni razlog (npr. ispravljen je i Package & Deployment Wizard...).

Dakle, ako vam nije jasno zasto SP 6.0 i sta je to sto on resava, odete na MS sajt i pogledate ceo spisak gresaka koje on otklanja.
[ icobh @ 16.01.2007. 10:58 ] @
Znam ja šta je SP6, no međutim, kakve to veze ima konkretno sa problemom Ivana Groznog ili izjavama da VB6 ne može da radi sa Access 2003 bazom? I to baš sve ne može na XP SP2 kojeg ja imam! Ja kažem da može, kao što si i ti rekao Gorane, da su mnoge komponente sastavni dio XP-a stoga i MS Jet 3.51, stoga nevidim razlog kako bi mogao taj VB6 SP6 da to popravi, kad ga ja nisam instalirao, a imam MS JET 3.51...
[ goranvuc @ 16.01.2007. 11:19 ] @
Citat:
icobh: Znam ja šta je SP6

Znam ja da ti znas, objasnjenje je bilo upuceno onima koji to ne znaju ;)
Citat:
icobh:Ja kažem da može, kao što si i ti rekao Gorane, da su mnoge komponente sastavni dio XP-a stoga i MS Jet 3.51, stoga nevidim razlog kako bi mogao taj VB6 SP6 da to popravi, kad ga ja nisam instalirao, a imam MS JET 3.51...

To isto i ja kazem, SP moze da omoguci da se radi u DAO sa novijim bazama i resava slicne probleme, a sa ovim sto je Ivan Grozni pitao nema apsolutno nikakve veze, jer XP vec ima najnoviji JET u sebi.

Pozdrav!
[ dellco @ 20.01.2007. 13:57 ] @
Dajte nam link za skidanje SP6.
[ Aleksandar Ružičić @ 21.01.2007. 02:11 ] @
Google: "download visual studio 6 service pack 6"