[ kobac66 @ 17.01.2007. 07:26 ] @
Nesto sam razmisljao a nisam nasao da moze...

Mikrotik masina ionako radi 24h pa me zanima da li bi mogao da se ubaci jos jedan disk koji bi bio neki interni file server?

[ EazyDuzIt @ 17.01.2007. 07:31 ] @
Tik je samo ruter i to je to.
[ dejan024 @ 18.01.2007. 10:28 ] @
imas FTP server na njemu , e sad pitanje je koliko verujes ljudima kojima bi dao pass.
U svakom nije predvidjeno za file sharing.
[ Odmetnik @ 26.01.2007. 23:27 ] @
Pitanje je da li mogu dva operativna sistema da rade istovremeno ;) u praksi je moguće u teoriji nisam siguran, recimo ovako da pokušaš: podigneš bilo koji win a zatim postaviš neki virtual PC i na njega postavi MT pa neka sve zajedno radi 24h ako uspeš :) testiranje ne škodi, inače MT je samo router kako je i naveo EazyDuzIt
pozdrav
[ EazyDuzIt @ 29.01.2007. 21:38 ] @
E moja greshka... MT ima FTP.
Samo mislim da za to imash mnogo boljih free distribucija kao recimo monowall ili obichan freebsd
[ masivko @ 16.04.2007. 15:50 ] @
Prvo pod Users, napravi novu grupu korisnika koji imaju samo ftp prava (cekiraj samo ftp)
onda dodas korisnika koji spada u tu grupu
nece se moci konektovati na sam ruter, ali moze korisitit ftp server na adresi rutera

sretno
[ kikiriki018 @ 11.12.2009. 10:15 ] @
Listam teme i naidjem na ftp, sveje ok useri samo da imaju ftp privilegije itd.... ali sam pustio film da kopiram na ftp ne preko neta nego u mrezi i prijavio je da kopira 1h i 30 min film od 700 mb.....cuo sam da ftp ima poslednje prioritete tako ta je protok dok se pise mnogo spor a kada se cita brzi. Da li moze da se poveca brzina pisanja?
[ dhcp_max @ 11.12.2009. 18:10 ] @
ftp koji ima kod mikrotika nije namenjen za to vec za menadzment routera. Recimo za skidanje conf fajlova, vracanje konf fajlova, zamena hotspot web interfejsa i slicno. Sve
drugo za sta se koristi nece raditi ok, kao i na svakom standardno routeru.
Za to sto tebi treba instaliraj linux centos i podigni vsftpd imas uputstvo na netu.
Sve ce raditi extra i nece biti problema.

Pozdrav
[ djricky @ 11.12.2009. 18:30 ] @
ja sam vise za SMB kao fajl server... pod linuxom naravno...
[ feniks-sd @ 11.12.2009. 21:20 ] @
Originalni mikrotikov FTP je namjenjen za backup i slične stvari kako je gore navedeno i objašnjeno. Međutim velika je šteta ne iskoristiti to računalo i za nešto drugo , jer su to ponekad PC računala sa ponekad povećim HD i sa puno procesorske snage, gdje mikrotik sam troši npr. do 15 % procesorskog vremena.
Tako sam i ja davno razmišljao . I tako je nastao ovaj projekat. http://mikrotikhack.com/index....otiknet&catid=24:maletajne

Trenutno nije više dostupan za FREE downolad.